Skip to main content
Om SDU
Ny aftale

SDU og Slagelse Kommune indgår partnerskabsaftale

Slagelse Kommune og SDU styrker nu det gode og tætte samarbejde yderligere med en partnerskabsaftale, som bygger videre på det eksisterende samarbejde mellem kommunen, SDU, lokalsamfundet og erhvervslivet.

Af Nicolai Lynge Drost, , 09-11-2021

SDU har for kort tid siden meddelt Danske Universiteters uddannelsespolitiske udvalg, at Syddansk Universitet og Slagelse Kommune har indgået en partnerskabsaftale om uddannelser i kommunen.

Partnerskabsaftalen har som målsætning, at SDU styrker eksisterende uddannelser og opretter nye attraktive forskningsbaserede uddannelsesmuligheder i Slagelse. Kommunen udvikler og sikrer tilsvarende fysiske rammer samt byens bolig- og studiejobmarked, der matcher udviklingen af studiepladser.

Ifølge rektor på SDU Jens Ringsmose vil den nye aftale forstærke SDU’s tilstedeværelse i Slagelse, samtidig med at partnerskabsaftalen taler godt ind i det regionaliseringsarbejde, der pågår i øjeblikket.

- Partnerskabsaftalen passer glimrende ind i vores arbejde med at øge den regionale tilstedeværelse i campusbyerne uden for Odense. Med aftalen kommer vi til at skabe en mere tydelig campusprofil for Slagelse, hvor det i forvejen stærke samarbejde mellem SDU og kommunen, det lokale samfund og erhvervsliv får et løft, så vi gør Slagelse til et endnu bedre sted at studere, siger han.

Glæde i Slagelse

Aftalen kommer til at have stor betydning for Slagelse som by og kommune. Det mener borgmester John Dyrby Paulsen, som glæder sig til, at studiebyen Slagelse bliver endnu mere attraktiv at studere i.

- Partnerskabsaftalen vil give et markant løft til Slagelse som en universitets- og uddannelsesby. Det betyder både, at vores unge nu får endnu flere attraktive uddannelser at vælge mellem, og at vores lokale virksomheder får bedre mulighed for at rekruttere den uddannede arbejdskraft, som de har brug for. Derfor er jeg meget tilfreds med aftalen.

Han bakkes op af kommunaldirektør Frank E. Andersen, der gerne vil rose SDU for samarbejdet generelt og op til den endelig aftale.

- Sammen med SDU har vi et ønske om at etablere endnu flere attraktive uddannelser i Slagelse. Vi har igennem længere tid arbejdet målrettet på at udbygge campusområdet i Slagelse og skabe et attraktivt område for de studerende tæt på både offentlig transport og Slagelses hyggelige midtby. Vi glæder os til at byde de nye studerende velkommen.

Godt 500 flere studerende til byen

I dag tilbydes der uddannelser inden for det kommunikative og økonomiske område, hvilket partnerskabsaftalen skal være med til at løfte.

SDU har derudover et ønske om at udvide uddannelsesaktiviteten i byen på det merkantile område og det sundhedsfaglige område svarende til en forøgelse af studenterbestanden på bachelor- og kandidatniveau med godt 500 studerende, så der i alt vil være omkring 2.000 SDU-studerende i byen.

Mere konkret information om uddannelserne følger senere. SDU har siden 2007 haft uddannelser i Slagelse. Der er i øjeblikket omkring 1.400 studerende og ca. 60 ansatte på campus.

Redaktionen afsluttet: 09.11.2021