Skip to main content
DA / EN

Forskning inden for software

Forskningen i software og softwaresystemer understøtter en lang række områder fx intelligente systemer og energistyring, programmering af robotter og fremtidens løsninger til sundhedssektoren.
Software Engineering fokuserer på metoder og teknologier til softwareudvikling for at understøtte høj kvalitet og hurtig udvikling af komplekse og sikkerhedskritiske systemer.
Forskningen inden for dette område undersøger og udvikler moderne processer, metoder og værktøjer, der danner grundlaget for udvikling af menneskeorienteret, værdifuld software med høj kvalitet til forskellige akademiske og industrielle formål. Dette inkluderer modellering af komplekse systemer, nye metoder til softwareudvikling, softwarekvalitet, softwareteknologier og procesforbedring for etablerede organisationer og startups, der implementerer eller udvikler softwaresystemer. Midlerne til at opnå dette er gennem anvendelsesorienteret grundforskning og anvendt forskning baseret på konstruktivistiske og evidensbaserede metoder, der bidrager videnskabeligt til feltet Software Engineering og til det omgivende samfund.

Forskningsområder

Coding and Software Engineering

Videnskabsbaseret viden og teknologier, der gør det muligt for enhver softwareudvikler at producere software af høj kvalitet.

Computer Human Interaction and Innovation

Banebrydende fremskridt inden for menneskecentreret software engineering for at skabe innovative interaktive systemer.

Cyber-Safe

Cyber-sikkerhedsviden, værktøjer og teknikker til at gøre systemer cyber-sikre.

Data and Intelligence

Principper, værktøjer og metoder til udvikling af næste generations intelligente produkter baseret på big data og kunstig intelligens-teknologier.

Distributed and Edge Computing

Metoder til softwarearkitektur og softwareteknologier til dynamisk eksekvering med henblik på at forbedre pålidelighed og effektivitet samt minimere energiforbruget.

Software-driven Machines

Næste generations softwareteknologier til at udvide maskiners funktionalitet for at forbedre deres effektivitet, fleksibilitet og evne til at operere autonomt.

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 03.12.2024