SDU Lyd

Indblik

I podcastserien Indblik dykker vi ned i forskningens maskinrum. Vi er smalle, specifikke og nørder i bund i forsøget på at begribe et forskningsfelt og blive klogere på dets relevans for vores fælles verden.

Indblik

• 1. Eksisterer der stadig spioner?

Under den kolde krig var der godt gang i den med spioner og spionage på begge sider af jerntæppet. Er jerntæppet - med Ruslands invasion af Ukraine - trukket for igen? Og betyder det i så fald, at der stadig findes spioner? Hvis ja, hvad laver de så? Vi har inviteret koldkrigs- og spionforsker Thomas Wegener Friis fra Syddansk Universitet i studiet for at gøre os klogere.

Vært og tilrettelæggelse: Anders Boe, SDU

• 2. Da Demokratiet faldt

For 2.000 år siden i det gamle Romerrige faldt demokratiet og blev overtaget af et diktatur. I de senere år har vi set demokratiske institutioner blive angrebet i både USA og Brasilien. Er der nogle sammenfald mellem de ting, vi oplever i dag, og det man oplevede for 2.000 år siden i romertiden? Hvad skete der dengang, og kan det ske igen? Vi har spurgt historieforsker i Romerriget Jesper Majbom fra SDU.

Vært og tilrettelæggelse: Anders Boe, SDU