Skip to main content
DA / EN

Opfinder, klimaaktivist, leder eller iværksætter? Vælg mellem 27 ingeniøruddannelser og find din vej.

I 2025 mangler dansk erhvervsliv 13.500 ingeniører – er du en af dem?

Som ingeniør bliver du eftertragtet

På Syddansk Universitet kan du vælge mellem 27 forskellige ingeniøruddannelser, der giver dig en stærkt efterspurgt kompetenceprofil. Uanset hvilken studieretning, du vælger, så bliver der brug for dig i en verden, der kalder på teknologidrevet og bæredygtig innovation. Amalie og Sofie koder fremtidens digitale løsninger. Sina har udviklet en intelligent skraldespand. Lisbeth styrer produktionen i en stor robotvirksomhed. Der er mange veje at gå, og som ingeniør ligger hele verden for dine fødder.

Diplomingeniøruddannelserne

Uddannelsen til diplomingeniør tager 3,5 år inkl. praktik. Oveni teorien får du her en masse praktisk erfaring. Over halvdelen af din studietid er du i gang med praktik, valgfrie kurser og afgangsprojekt.

Civilingeniør (bachelor)

Bachelordelen til civilingeniør er de første 3 år. Her ligger fokus på projektarbejde i grupper, holdundervisning og løsning af 'real life' faglige udfordringer - ofte i samarbejde med virksomheder.

Civilingeniør (kandidat)

Kandidatdelen i civilingeniør er en overbygning på 2 år. Denne del tager du ovenpå en bachelor- eller diplomingeniøruddannelse.

Efteruddannelse

Bliv klar til en ingeniøruddannelse gennem vores adgangskursus i Odense eller Sønderborg. Tag en erhvervskandidatuddannelse og bliv ingeniør på 4 år. Du kan også læse en af vores masteruddannelser.

Læs til ingeniør i Odense og Sønderborg

 • Sønderborg

  Læs til ingeniør i Sønderborg

  Mere end hver anden studerende på Alsion i Sønderborg har en international baggrund. Her foregår al undervisning på engelsk med tæt kontakt til professoren. Havudsigten taler for sig selv. Se selv.

 • Odense

  Læs til ingeniør i Odense

  På campus i Odense bliver du en ud af 3000 ingeniørstuderende, der brænder for at gøre verden bedre og grønnere. Med 60 laboratorier, en I4-kælder og meget mere er vores faciliteter state-of-the-art. Se selv.


Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

 • Campusvej 55
 • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 14.05.2024