2000+ forskere
25 institutter, 100+ centre
Nyt om navne
Unge kræftoverlevere skal have bedre hjælp efter sygdom
En bevilling på lidt over 2 millioner kroner gør det muligt for forskere at afprøve nye rehabiliteringsindsatser til unge kræftoverlevere i alderen 18-39 år.
Forskning skal afdække luftforureningens indflydelse på fertiliteten
Professor Rune Lindahl-Jacobsen undersøger sammenhængen mellem luftforurening og fertilitet med støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond
DFF-bevillinger booster 11 forskningsprojekter på Det Naturvidenskabelige Fakultet
Ti forskere fra Det Naturvidenskabelige Fakultet modtager støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond til 11 projekter.
DFF-bevillinger booster ni forskningsprojekter på SUND
Ni forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet modtager støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond til projekter, der skal fremme ny viden om alvorlige sygdomme, kroppens mekanismer og medicinudvikling.
Er det en velfærdsstat?
Adjunkt Gareth Millward fra Institut for Kultur- og Sprogvidenskaber har modtaget godt 2,7 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond til et projekt om borgernes klager over velfærdsstaten. Klagerne vil give indsigt i, hvad vi ønsker velfærdsstaten skal være.
Vi skal være præcise, når vi taler om ulighed i sundhed
Lektor Lasse Nielsen fra Institut for Medier, Design og Uddannelsesvidenskab har modtaget godt 3 millioner fra Danmarks Frie Forskningsfond til et projekt som søger at udvikle nye og mere præcise begreber, når vi undersøger ulighed i sundhed.
Seks forskningsprojekter fra SUND skal styrke den patientnære forskning
Danmarks Frie Forskningsfond har uddelt midler til forskning inden for temaet: Styrket klinisk og uafhængig forskning. Seks forskere fra SUND har modtaget bevillinger til projekter, som har for øje at give patienterne den bedste behandling.
Ny professor i klinisk og translationel proteomics
Hans Christian Beck er udnævnt til professor i et nyoprettet professorat i klinisk og translationel proteomics i en kombinationsstilling mellem Klinisk Institut, Forskningsenheden for Klinisk Biokemi, Syddansk Universitet (SDU) og Odense Universitetshospital (OUH)
Projekter stiller skarpt på frafald på læreruddannelsen og det tværfaglige trivselsarbejde i grundskolen
Lektor Anders Kruse Ljungdalh har modtaget i godt 6 millioner fra Danmarks Frie Forskningsfond til to projekter; et der søger at minimere frafaldet på læreruddannelserne, og et der sikrer endnu bedre faglige vurderinger, når en elev mistrives.
At mestre eksamen er en kompetence
Lektor Jens Jørgen Hansen fra Institut for Medier, Design og Uddannelsesvidenskab har modtaget godt 3 millioner fra Danmarks Frie Forskningsfond til et projekt om eksamen som en særlig social praksis.
Hører jeg til på en erhvervsuddannelse?
Lektor Anke Piekut fra Institut for Medier, Design og Uddannelsesvidenskab har modtaget godt 3 millioner fra Danmarks Frie Forskningsfond til et forskningsprojekt om at styrke fastholdelse og sammenhæng på Erhvervsuddannelserne.
Genetikprofessor ved Sygehus Lillebælt
Cand.scient., ph.d. Klaus Brusgaard er blevet udnævnt til professor og forskningsleder ved Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet, Forskningsenheden for Klinisk Genetik, Sygehus Lillebælt, Vejle.
Kristine Bjørndal udnævnt til professor
Ledende overlæge, ph.d., Kristine Bjørndal er blevet udnævnt til klinisk professor og forskningsleder ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet, og Øre-Næse-Hals/Høreklinik afdeling F, Odense Universitetshospital.
Mark Bremholm Ellebæk udnævnt til klinisk professor inden for Børne- og IBD-kirurgi
Ledende overlæge, ph.d., Mark Bremholm Ellebæk er d. 1. juli 2024 udnævnt til klinisk professor i en kombineret stilling mellem Klinisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet (SDU) og Kirurgisk afdeling A, Odense Universitetshospital (OUH).
Rikke Leth-Larsen bliver ny institutleder for Klinisk Institut på SDU
Rikke Leth-Larsen har tidligere været institutleder ved Institut for Regional Sundhedsforskning – men nu venter en ny udfordring på Klinisk Institut.
Doktordisputats om lavt blodsukker
Hjerneskade ved lavt blodsukker kan undgås hos nyfødte med den sjældne sygdom ”medfødt hyperinsulinisme”, men vanskeligheder ved at stille diagnosen kan forsinke korrekt behandling.
Klinisk Institut udnævner ny professor med speciale i digitale løsninger til beslutningsprocesser
Pernille Just Vinholt er blevet udnævnt til professor ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital. Professoratet er i klinisk biokemi med fokus på beslutningsstøtte og kunstig intelligens.
Troels Korshøj Bergmann professor i klinisk farmakologi
Pr. 1. juni tiltræder Troels K. Bergmann et klinisk professorat i farmakologi ved Syddansk Universitet, Institut for Regional Sundhedsforskning, Esbjerg.
Pernille Tanggaard Andersen bliver ny institutleder på SDU
Professor Pernille Tanggaard Andersen træder det sidste skridt op på skamlen og bliver ny institutleder på Institut for Sundhedstjenesteforskning (IST). Det institut som hun i forvejen var viceinstitutleder for.
Ny professor vil skærpe forståelsen af økonomiske incitamenter og tværsektorielt samarbejde i sundhedsvæsenet
Søren Rud Kristensen er udnævnt til professor i sundhedsøkonomi ved Dansk Center for Sundhedsøkonomi (DaCHE), Institut for Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet.
Tre SDU-forskere modtager Fyens Stiftstidendes forskerpris
De tre SDU-professorer Kurt Klaudi Klausen, Anna Paldam Folker og N. Asger Mortensen modtog torsdag den 16. november den årlige forskerpris fra Fyens Stiftstidende. Med hæderen følger 25.000 kroner til hver.
Dansk Psykolog Forenings Juniorforskerpris går til IRS-forsker
Postdoc Ingeborg Farver-Vestergaard modtager juniorforskerprisen 2023 for sin forskning inden for lungesygdomme og sundhedspsykologi.
Hæderspris til Kim Houlind
Hjerteforeningen og Dansk Karkirurgisk Selskab har givet årets forskningspris til professor og forskningsleder Kim Houlind. Han har fået prisen blandt andet for sit arbejde med at minimere risikoen for amputation ved åreforsnævring.
Professor Christine Stabell Benn modtager George Macdonald Medal
Prisen bliver uddelt af The Royal Society of Tropical Medicine and Hygiene og London School of Hygiene & Tropical Medicine for fremragende forskning, der har ført til forbedring af sundheden i troperne.
Marie Skłodowska-Curie, postdoc-stipendium til Kemi
Understanding the new oxidative paradigm of biomass waste upcycling – LyticPol
International hæder til Fodbold Fitness og fodboldprofessor Peter Krustrup
UEFA har tildelt en Gold Award for “bedste sociale initiativ” til Fodbold Fitness U90 Træningscamp, et projekt udviklet af SDU og DBU Bornholm.
Stor pris til urtids-forsker
Donald Canfield bruger kemi til at studere Jordens fortid, og han har flere gange været årsag til, at lærebøgerne om havenes historie skulle skrives om – og dermed også historien om livets udvikling. Nu modtager han Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kr.
Anne-Marie Mai og Jørgen Ellegaard modtager pris
De to SDU-professorer Anne-Marie Mai og Jørgen Ellegaard Andersen modtog i fredags den årlige forskerpris fra Fyens Stiftstidende. Med hæderen følger 15.000 kroner til hver.
Frederik Waage modtager SDU’s forskningsformidlingspris
Professor mso, dr.jur. Frederik Waage har fået tildelt årets forskningsformidlingspris for sin meget omfattende formidlingsindsats de seneste år, hvor han har belyst juridiske spørgsmål i en række sager af stor offentlig bevågenhed. Han fortæller her om nogle af de sammenhænge, hvor han oplever, at hans viden især har gjort en forskel.
SDU-forsker får prestigefyldt sølvmedalje
José Manuel Aburto forsker i de langsigtede konsekvenser af ulighed i befolkningers sundhed og dødelighed, der bl.a. har vist sig under COVID-19-pandemien. Nu får han Videnskabernes Selskabs Sølvmedalje for sin indsats.
Eliteforsk-pris til SDU-forsker
Anton Pottegård er en af fem fremragende yngre forskere, som i dag modtager den prestigefyldte Eliteforsk-pris fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Samarbejde med forskere
Interesseret i at arbejde sammen med SDU's forskere? Et forskningssamarbejde kan bringe nyeste viden og innovationskraft direkte fra universitetet og til din virksomhed, organisation eller forening.