Skip to main content

Citizen Science - Kom og vær med

Citizen Science - Kom og vær med

til borgerdrevet forskning!

Citizen Science

 

Citizen Science er ofte i Danmark anvendt i forbindelse med dataindsamling og kortlægning af områder i naturen, men Citizen Science kan mere, og det er blevet interessant i en virkelighed præget af fake news og alternative facts, vigende respekt og interesse for fakta og fagligt kvalificerede eksperter.

 

For os handler Citizen Science om at skabe interaktion og dialog mellem borgere og forskere. På den måde kan vi mindske distancen mellem borger og forsker/ekspert - og skabe en debat og dialog baseret på viden og fakta. CS-projekter som ’Et sundere Syddanmark’ engagerer og involverer borgere i prioritering af sundhedsforskning, som de ellers ikke troede, at de havde adgang til at bidrage til. Og i projektet ’Campus Odense Active Living’ er borgere og foreninger med til at udvikle brugen af det 80 hektar store naturområde, som Campus Odense udgør.

 

Citizen Science Netværket er et partnerskab mellem fakulteterne på SDU, Odense Universitetshospital, Syddansk Universitetsbibliotek og SDU Research & Innovation Organisation.