Skip to main content
DA / EN

Digitale samfundsforandringer

Det moderne samfund er gået ind i en æra, hvor digitale teknologier og kunstig intelligens (AI) udbredes med lynets hast. Digitale teknologier og AI kan styrke eller erstatte menneskelig beslutningstagning og kan bidrage til det fælles bedste, men også forstyrre og true det. 

Den indvirkning, som data, digitalisering og AI har på medier og politik, påvirker selve kernen i demokratiet, samtidig med at den digitale omstilling af samfundet også har en betydelig indvirkning på industri og erhvervsliv samt kritisk infrastruktur.

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet har stærke kompetencer inden for digitalt forbrug, nye teknologier, cybersikkerhed, demokrati, medier, politiske institutioner og social adfærd samt et veletableret samarbejde med forskere fra matematik, datalogi, softwareudvikling og kulturvidenskab.

Dette giver os stærke forudsætninger for at producere viden, der kan udnytte de muligheder, der opstår som følge af den digitale omstilling af samfundet og afbøde de negative virkninger af nye teknologier på den offentlige orden og samfundsinstitutionerne.

Mød nogle af vores forskere og få indblik i, hvad de forsker i inden for digitale samfundsforandringer

Claes de Vreese

Professor ved Digital Democracy Centre

Ingvild Bode

Professor på Institut for Statskundskab

Jan Stentoft

Professor på Institut for Erhverv og Bæredygtighed

Sidst opdateret: 13.06.2024