Find din uddannelse
Hjælp til at vælge
Søg ind på SDU
På MitSDU får du relevant information og inspiration til at komme godt gennem dit studie.
Find
Forskningsformidling
Forskerstøtte og ph.d.
Er du journalist og søger du en forsker inden for et bestemt stofområde?
Nyheder
Lokale nyheder og arkiv
For pressen
Syddansk Universitets platform for podcasts, der produceres på universitetet.
Samarbejd med forskere
Samarbejd med studerende
Til gymnasier og grundskoler
Se SDU’s internationale netværk og partnerskaber til vidensdeling og fremme af udlandsophold for studerende og personale.
Læs om fordelene ved at indgå i et erhvervspartnerskab eller et partnerskab om uddannelse.
Materialer
Til
Betjeningstider og kontakt
Biblioteket kan hjælpe dig både online og på campus!
På biblioteket finder du evidensbaseret viden
Vi har materialerne til din opgave
Organisation
Strategi og profil
Job og kontakt
Se hvilke stillinger der er ledige på SDU
Et strategisk fokus på ligestilling hjælper SDU til at opnå en bred rekruttering af alle talenter og et inkluderende og innovativt arbejdsmiljø
Projektet undersøger, hvordan cirkulerende tumor-DNA kan bruges som en ny markør til at overvåge patienter med aggressiv storcellet B-celle lymfekræft.
Projektet undersøger, hvordan tværsektorielle akutindsatser kan reducere hospitalskontakter og styrke tryghed, tilfredshed og værdighed hos ældre med komplekse sundhedsbehov.
Hvordan kan digitale sundhedsløsninger fremme fysisk aktivitet hos mennesker med kronisk sygdom? I sin ph.d.-afhandling har Graziella Zangger undersøgt, hvordan digitale værktøjer som apps og aktivitetsure påvirker fysisk aktivitet hos mennesker med kroniske lidelser.
Hvordan kan teknologi personliggøre terapi for flygtninge med kompleks PTSD?
Projektet undersøger, hvordan aldring påvirker målingen af fysisk aktivitet (mængden og intensiteten) hos ældre personer på 75 år og opefter – og hvor præcist bevægelsesmålere kan måle fysisk aktivitet og energiforbrug i denne aldersgruppe.
Formålet med projektet er, at vurdere meningeommodeller i litteraturen og laboratoriet, udforske fordele/ulemper og ligheder med pati-entvæv fra mikro- til DNA-niveau
Projektet undersøger nyere behandlingsmuligheder med selvopløselig stent til patienter med forsnævringer i kranspulsårerne.
Projektet har til formål at justere en kunstig intelligens algoritme til vurdering af udrensningskvaliteten i kamerakapselundersøgelser af tyktarmen
Projektet undersøger, om 15-metoden kan fungere i dansk almen praksis, om den kan tilpasses den danske kontekst og kultur, og hvilke faktorer der påvirker implementeringen af metoden i dansk almen praksis.
Projektet undersøger, hvordan OMTANKE-interventionen kan fremme etisk beslutningstagning og styrke omsorgspersoners etiske selv-efficacy i demensplejen, samt dens potentiale for at øge deres tillid til at træffe etiske beslutninger.
Projektet undersøger effekten af korrektiv kæbekirurgisk fremføring ved kombineret over- og underkæbeoperation på kæbeleddene.
Dette projekt undersøger effekten af superviseret træning og adfærdsændrende teknikker på medicinforbrug og sundhedsydelser blandt hjemmeboende ældre.
Projektet beskriver plejehjemsbeboerne i Sønderjyllands sygehusindlæggelser, og undersøger om nogle borgere har højere risiko for at opleve akutte indlæggelser end andre.
Projektet undersøger påvirkningen af et standardophold (SG) på Julemærkehjem (JMH) på fysiologiske og psykosociale sundhedsvariable.
Projektet undersøger hvordan rygsygdomme påvirker arbejdsmarkedet, økonomien og adgangen til behandling, især for folk i fysisk krævende job
Projektet undersøger sammenhængen mellem tarmen og leveren i udviklingen af alkoholrelateret leversygdom samt om ændring af tarmmiljøet kan bremse udviklingen af leversygdom.
Projektet har til formål formål at bidrage med viden om, hvorvidt alkoholbehandling (samtaleterapi) via skærm kan engagere borgere med problematisk alkoholforbrug i effektiv behandling.
Dette projekt undersøger de molekylære ændringer i de tilbageværende kræftceller hos patienter behandlet med den målrettede medicin ibrutinib.
Projektet undersøger om der er mikroskopiske karakteristika ved en bortopererede kræftknude, som kan forudsige risikoen for tilbagefald samt prognosen hos patienter med lokaliseret tyktarmskræft i en screenet befolkning.
Projektet undersøger hvordan produkter af stofskiftet spiller en rolle i insulinresistens hos personer med overvægt og type 2 diabetes, samt hvilken indvirkning fysisk træning har på disse.
Projektet undersøger hvordan kunstig intelligens (AI) kan forbedre tidlig opdagelse af lungekræft ved at bruge data fra journaler, laboratorietests og registre.
Dette projekt afprøver to nye lovende radioaktive lægemidler 55Co-RM26 og 177Lu-RM26 til hhv. diagnostik og behandling af brystkræft.
Projektet undersøger hvordan brugerinddragelse kan forbedre overgangen til voksenafdelingen for unge med epilepsi via en pilottestet transitionsklinik.
Projektet undersøger om kontakt systemet bidrager til udbrud af colitis ulcerosa