Skip to main content
DA / EN
finddinuddannelse

Humanistiske uddannelser

Humaniora er mange ting. Det er blandt andet sprog, pædagogik, kultur, historie, design samt information & kommunikation, kort sagt er det læren om den verden, mennesket har skabt. Din verden.

Humanioras uddannelser

Som studerende kan din humanistiske uddannelse føre mange steder hen. Og du er så heldig at kunne få job i mange forskellige brancher. Det kan være både private virksomheder, offentlige institutioner, organisationer m.fl. Stillingsbetegnelserne på det humanistiske arbejdsmarked er ofte brede, eksempelvis projektleder, analysemedarbejder, konsulent eller underviser. Jobtitlen afspejler altså typisk ikke lige præcis din uddannelse, selvom du selvfølgelig bruger den i jobbet – det handler blot om, at der er behov for en medarbejder med dine kompetencer.

De humanistiske bachelor- og kandidatuddannelser følger strukturen 3+2. Det betyder, at du først tager en bacheloruddannelse (3 år) og bagefter kan fortsætte på en kandidatuddannelse (2 år). Derudover udbyder vi også en række sidefags- og tilvalgsuddannelser. På en række bacheloruddannelser har du mulighed for at vælge et tilvalg eller sidefag på dit tredje studieår - og på en del uddannelser er det en fast del af bacheloruddannelsen. Vi udbyder også en række videre- og efteruddannelser. 
Den humanistiske forskeruddannelse, ph.d.-uddannelsen, varer 3 år og forudsætter, at du har gennemført en kandidatuddannelse. 

Se katalog med Humanioras bacheloruddannelser

 

Hvordan Humaniora arbejder med uddannelseskvalitet

 

For medarbejdere og igangværende studerende

Følg @hum_studieliv_sdu på Instagram

Sidst opdateret: 10.04.2024