Skip to main content
DA / EN

B-shapes

Det europæiske integrationsprojekt står over for flere udfordringer i det 21. århundrede. Nationalismens eskalering, klimaændringer, flygtningekriser, europæiske samfunds og økonomiers sårbarhed over for SARS-CoV-2-pandemien og endelig Ruslands uberettigede militære aggression mod Ukraine har sat spørgsmålstegn ved Europas fred og stabilitet efter krigen.

Europæiske grænseområder er særligt sårbare over for disse mange kriser, da de ofte bliver hot spots for stor tilstrømning af flygtninge og migranter og frontlinje for genindførelse af grænsekontrol og -lukninger. Ikke desto mindre opfattes europæiske grænseområder stadig af Europakommissionen som "Levende laboratorier for europæisk integration", hvor nye ideer og løsninger til europæisk integration ofte testes for første gang (KOM(2021) 393 endelig).

B-SHAPES søger at identificere, forstå og genoverveje grænsernes nøglerolle som en central faktor i at danne og ændre folks opfattelse af europæiske samfund og politik i det 21. århundrede.

PI: Martin Klatt

SDU Citizen Science deltager med rådgivning om Citizen Science, udvikling af metoder og design i samarbejde med PI og arbejdspakkeledere.

Bygger på Citizen Humanities og SDU’s humanistiske CS-projekter.

Ansvarlig:
Mette Fentz Haastrup, SDU Citizen Science – mfeh@bib.sdu.dk

Sidst opdateret: 31.10.2022