Skip to main content
DA / EN

Dit bibliotek på Campus Sønderborg

Overbliksbillede fra biblioteket i Sønderborg

Betjeningstider

Mandag-torsdag 08-16, fredag 08-14.

Bemærk: i juli og første 2 uger af august: kl. 10-14. 

Note: Biblioteket er 24/7 (dvs. ingen betjening) på følgende dage:
- Skærtorsdag, Langfredag, 2. Påskedag, Kr. Himmelfartsdag, 2. Pinsedag og Grundlovsdag
- Universitets årsfest (lukkes kl. 12.)
- Sidste åbningsdag før jul (lukkes kl. 14.)
- Juleaftensdag, Nytårsaften og alle hverdage herimellem

Formål

Biblioteket har til opgave at servicere og støtte studerende og forskere ved Syddansk Universitet i Sønderborg indenfor de tre hovedretninger teknik, kommunikation og samfundsvidenskab.
Hertil kommer, at vi er et offentligt bibliotek og dermed tilgængeligt for alle, der registrerer sig som brugere.

Aktiviteter
På campusbiblioteket i Sønderborg kan du låne bøger og tidsskrifter fra både vores egne samling og resten af Syddansk Universitetsbiblioteks samlinger, som er placeret i de forskellige byer. Vi skaffer også gerne materiale fra andre biblioteker i ind- og udland, hvis vi ikke selv har det ønskede materiale.
Ud over brugervejledning og materialefremskaffelse, arbejder biblioteket med udvælgelse, anskaffelse, klassificering og katalogisering af bøger og tidsskrifter inden for bibliotekets emneområder. 

Biblioteket underviser i informationssøgning, normalt placeret i starten af hvert semester. Kurser for grupper kan dog arrangeres gennem hele semesteret og kan være på begynder-, mellem- og ekspertniveau i brugen af biblioteket og diverse databaser.

Tilgængelighed
En stor del af bibliotekets beholdning er direkte tilgængelig på vores åbne hylder, så man selv kan hente de bøger, man ønsker at låne. Bibliografier, referenceværker, specielle ordbøger og håndbøger er kun til brug på stedet og må ikke forlade biblioteket.

Faciliteter
Biblioteket er indrettet som 24/7.
Det betyder, at SDU's studerende og ansatte har adgang til biblioteket døgnet rundt alle ugens dage.

Biblioteket råder over forskellige former for studiepladser - enkeltvis, gruppevis, samt læsesale til stillearbejde.  Man kan også  låne nøgler til skabe  til opbevaring af personlige ejendele. Skabene er placeret på 1. etage i blok E samt i bibliotekets læsesale.
Vi har indrettet en lounge, hvor man kan sætte sig, hvis man har brug for en pause og vil slappe lidt af. Her findes diverse spil, puslespil, magasiner og aviser.

Vi tilbyder adgang til multifunktionsmaskiner, der kan bruges til skanning, print og kopiering. Derudover tilbyder vi adgang til en 3D printer.
Der er opstillet et antal brugercomputere med internetadgang, så man kan søge i bibliotekets katalog, databaser og andre tilbud.
Desuden har vi en selvbetjeningsmaskine, så man kan afhente bestilte materialer eller aflevere materialer uden for bibliotekets betjeningstid.

Adresse
Syddansk Universitetsbibliotek Sønderborg
Alsion 2 
6400 Sønderborg
Tlf.: 6550 1160
E-mail: sonderborg@bib.sdu.dk  
Ansatte

Find medarbejderne på dit bibliotek i Sønderborg

Ansatte

Find vej til biblioteket

Se kørselsvejledning til SDU Sønderborg her

Kørselsvejledning

Green Corner

Lad dine grønne idéer vokse her

Green Corner

Syddansk Universitetsbibliotek - Sønderborg

  • Alsion 2
  • Sønderborg - DK-6400
  • Telefon: +45 6550 1160

Sidst opdateret: 26.06.2024