Nyheder fra Sundhedsvidenskab 2021
-
22.12.2021
Esbjerg får endnu en professor i almen medicin
Praktiserende læge, ph.d. og HD i organisation Jesper Lykkegaard er udnævnt til professor i almen medicin ved Institut for Sundhedstjenesteforskning på SDU.
-
20.12.2021
Sådan holder du coronasikker jul: De bedste råd fra SDU´s ekspert
Hans Jørn Kolmos, professor i mikrobiologi, har de seneste to år kommunikeret om corona i diverse medier. Nu giver han sine tips til, hvordan vi kommer igennem (endnu) en jul præget af pandemien.
-
17.12.2021
Ny professor i ergoterapi og borgernære indsatser på SDU
Ph.d. og ergoterapeut Eva Elisabet Ejlersen Wæhrens er udnævnt til professor i ergoterapi og borgernære indsatser ved Institut for Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet.
-
17.12.2021
Ny professor inden for eksperimentel psykologi på SDU
Søren Krogh Andersen tiltræder januar 2022 en stilling som professor i kognitiv neurovidenskab ved Institut for Psykologi, SDU. Han flytter til Odense fra Skotland, hvor han siden 2013 har arbejdet som lecturer, senior lecturer og professor ved University of Aberdeen.
-
07.12.2021
Elisa A. Liehn udnævnt til professor i translationel kardiologi på SDU og OUH
Dr. Elisa A. Liehn er blevet udnævnt til professor i translationel kardiologi ved Institut for Molekylær Medicin på Syddansk Universitet.
-
06.12.2021
Ny metode til overvågning af sikkerheden ved lægemidler
Med en Sapere Aude-bevilling på 6,2 mio. kroner som støtte vil Anton Pottegård, professor i klinisk farmaci og farmakoepidemiologi teste en ny måde at bruge sundhedsdata til at holde øje med, om sikkerheden ved brug af lægemidler er tilstrækkelig.
-
02.12.2021
Millionstøtte til forskning i stamceller til behandling af blodpropper
Ditte Caroline Andersen, professor i kardiovaskulær regeneration ved Klinisk Institut, har modtaget en bevilling på 3 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til et nyt projekt om modning af stamceller, der kan bruges til behandling af det skadede hjerte efter en blodprop.
-
02.12.2021
Professor i almen medicin I Esbjerg
Praktiserende læge, ph.d. Niels Kristian Kjær udnævnes til professor i almen medicin ved Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU. Han tilknyttes den nyoprettede Forskningsenhed for Almen Praksis i Esbjerg, men fortsætter sideløbende som praktiserende læge i egen praksis i Sønderborg.
-
15.11.2021
DFF-bevilling til Marleen Kortenoeven fra Institut for Molekylær Medicin
39 lovende, yngre forskere har modtaget bevillinger under Inge Lehmann-programmet, der har til formål at styrke talentudviklingen i danske forskningsmiljøer. En af dem er Marleen Kortenoeven, som har modtaget 2,7 millioner kroner til at undersøge de molekylære mekanismer i nyren, der bidrager til blodtryksreguleringen.
-
09.11.2021
Ny professor i akutmedicin i Odense
Klinisk professor i akutmedicin, Mikkel Brabrand, flytter sit professorat på Syddansk Universitet med tilknytning til Sydvestjysk Sygehus til Odense Universitetshospital pr. 31. januar 2022.
-
03.11.2021
Ny professor i kræft og familiesygepleje
Karin Brochstedt Dieperink, sygeplejerske, ph.d. er ny professor i kræft og familiesygepleje på Onkologisk afdeling på Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, SDU. Samtidig fortsætter hun som viceinstitutleder på Klinisk Institut.
-
03.11.2021
Ny viden på vej om kemikalieblandingers skadelige effekter
Et nyt EU-projekt med deltagelse af forskere fra Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital vil skabe bedre viden om, hvilke stoffer i kemikalieblandinger er sundhedsskadelige - uden brug af dyreforsøg.
-
01.11.2021
150.000 danskere skal tænke over mening i livet
Har du tænkt på, hvad der giver dit liv mening? Og på at det kan påvirke dit helbred? I disse dage modtager 150.000 danskere et spørgeskema i e-boks, som netop berører de emner. Undersøgelsen fra Syddansk Universitet stiller skarpt på sammenhængen mellem værdier, tro, mening og helbred.
-
28.10.2021
SDU er først i Danmark med prestigefyldt bæredygtigheds-certificering
Som de første i Danmark har laboratorier på SDU fået bæredygtigheds-certificering fra Green Lab. Det er lykkedes medarbejdere at reducere energiforbruget markant.
-
13.10.2021
Øjenforskere får bevilling til at se behandling fra patientens perspektiv
Lonny Stokholm fra OPEN, SDU modtager 2,8 millioner kroner fra VELUX FONDEN til at undersøge, hvilke barrierer patienter med våd AMD oplever i forhold til behandling – og hvad man kan gøre ved dem.
-
30.09.2021
Professor i nyresygdomme
Overlæge, ph.d. Claus Bistrup er udnævnt til professor ved Klinisk Institut, SDU sideløbende med sin ansættelse som overlæge ved Afdeling Y på OUH.
-
29.09.2021
Ulrike Muscha Steckelings modtager Harriet Dustan Award fra The American Heart Association
Professoren er beæret over den prestigefulde anerkendelse af sin forskning.
-
28.09.2021
Morten Sodemann modtager Folkesundhedsprisen 2021
SDU´s professor i indvandrermedicin får prisen for sin indsats under COVID-19-pandemien og sin mangeårige indsats for lighed i sundhedsvæsenet.
-
21.09.2021
Daniel Ketelhuth, Ph.D. er fra1. august udnævnt til professor i kredsløbsfarmakologi
Daniel Ketelhuth har over tyve års erfaring med hjerte-kar-forskning. Hans forskning har til formål at bedre forståelsen af de inflammatoriske processer, der medfører åreforkalkning, som forårsager en tredjedel af alle globale dødsfald hvert år.
-
17.09.2021
Kan vi forudsige, om du får skøre knogler senere i livet?
Det vil forskere fra SDU i Odense og University of Michigan i USA undersøge med en NIH-bevilling i ryggen.
-
17.09.2021
PFAS-stoffer kan stoppe amning
Kvinder med perfluorerede stoffer i blodet er mere tilbøjelige til at måtte opgive at amme deres børn.
-
16.09.2021
Ny professor i mave-tarm-sygdomme på SDU og Sydvestjysk Sygehus
Overlæge, ph.d. og dr.med. Torben Knudsen er udnævnt til professor på SDU sideløbende med sin overlægeansættelse på Sydvestjysk Sygehus.
-
14.09.2021
Professor i translationel nyrefysiologi ved SDU
Ph.d. Henrik Dimke, 40 år, Afdelingen for Kardiovaskulær og Renal Forskning ved Institut for Molekylær Medicin er tiltrådt som professor i translationel nyrefysiologi.
-
13.09.2021
Ny professor i eksperimentel neurobiologi på SDU
Cand.scient., ph.d. Morten Meyer er udnævnt til professor i eksperimentel neurobiologi ved Institut for Molekylær Medicin.
-
06.09.2021
Klinisk professor I metaboliske knoglesygdomme
Morten Frost Nielsen, overlæge på Odense Universitetshospital, er udnævnt til professor i Metabolic Bone Diseases ved Klinisk Institut, SDU.
-
02.09.2021
Aleksander Krag ny vice-generalsekretær for EASL
Som den første dansker er Aleksander Krag, professor i leversygdomme og leder af eliteforskningscentret FLASH på SDU og OUH, udnævnt til vice-generalsekretær for det internationale videnskabelige selskab for leversygdomme.
-
25.08.2021
Ny uddannelsesleder på kandiatuddannelsen i Klinisk Sygepleje
Sygeplejerske, Ph.d Lene Bjerregaard tiltræder som uddannelsesleder for kandidatuddannelsen i Klinisk Sygepleje og lektor ved det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk universitet. Stillingen er kombineret med en ansættelse som Projektkoordinator og Forskerrådgiver i OPEN Patient Data Explorative Network.
-
23.08.2021
Ny professor i nyrefysiologi på SDU
Per Svenningsen er udnævnt til professor i nyrefysiologi ved Institut for Molekylær Medicin.
-
10.08.2021
Hvordan hormoner kan afhjælpe sidespecifikke bevægelsesvanskeligheder efter hjerneskade
En ny international undersøgelse viser, at hormoner kan have forskellige virkninger på venstre og højre side af kroppen og hvordan dette bidrager til bevægelsesbesvær efter hjerneskade.
-
10.08.2021
Blodprøve afslører hvor meget rygning skader lungerne
Hvorfor er det, at nogen kan ryge hele deres liv uden hverken at udvikle kræft eller KOL ? Det spørgsmål er med til at så tvivl om vigtigheden af at stoppe med at ryge. Et nyt studie viser nu, at man via en simpel blodprøve kan måle kroppens reaktion på cigaretrøg i lungerne. Hvis man har store mængder af et bestemt protein i blodet, så er risikoen for KOL stærkt forøget – allerede mange år før sygdommen udvikler sig. Forskerne håber, at testen kan blive en fast del af et sundhedstjek og dermed bidrage til at motivere rygere til at stoppe med den risikable vane.
-
10.08.2021
Sportspsykologi kan hjælpe de selvkritiske unge
Sportens nye berettigelse er at lære unge at være ambitiøse og målrettede på en måde, der ikke går ud over deres mentale sundhed, mener professor, der er mental træner for eliteatleter.
-
02.08.2021
150.000 danskere skal tænke over mening i livet
Har du tænkt på, hvad der giver dit liv mening? Og på at det kan påvirke dit helbred? I disse dage modtager 150.000 danskere et spørgeskema i e-boks, som netop berører de emner. Undersøgelsen fra Syddansk Universitet stiller skarpt på sammenhængen mellem værdier, tro, mening og helbred.
-
26.07.2021
Stor bevilling til SDU-projekt på Forskningsenheden for Almen Praksis
Samfonden har bevilliget 8.961.700 kroner til en projektramme omkring styrkelse af børn og unges åndelige-eksistentielle sprog og dannelse.
-
19.07.2021
Ny professor og specialeansvarlig overlæge i øjensygdomme på Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital
Jakob Grauslund er tiltrådt i en permanent stilling som klinisk professor i øjensygdomme på Klinisk Institut, Syddansk Universitet, i kombination med en stilling som specialeansvarlig overlæge på Øjenafdeling E, Odense Universitetshospital. Han har de seneste seks år beklædt et midlertidigt forskningsprofessorat på samme afdelinger, og det er således denne stilling, som nu er permanentgjort.
-
01.07.2021
Ny professor vil forbedre behandlingen af patienter med overrevne sener i skulderen
Lars Henrik Frich er nyudnævnt professor og forskningsleder på Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU og Ortopædkirurgisk afdeling, Sygehus Sønderjylland, hvor han forsker i, hvordan betændelsesreaktioner påvirker heling i skuldersener og muskulatur.
-
30.06.2021
Dansk-græsk professorpar fra Australien ansat på SDU
Det dansk-græske professorægtepar Cecilie Thøgersen-Ntoumani og Nikos Ntoumanis er udnævnt til professorer i fysisk aktivitet og adfærdspsykologi på Institut for Idræt og Biomekanik, SDU.
-
30.06.2021
Sygehus Lillebælt og SDU får ny professor i kirurgi
Hans Bjarke Rahr er ny klinisk professor i kirurgi ved Syddansk Universitet, Institut for Regional Sundhedsforskning, og Organ- og Plastikkirurgisk Afdeling, Vejle Sygehus.
-
24.06.2021
Tre ting vi holder øje med i knockout-kampene
Fodboldforskerne Peter Krustrup og Magni Mohr fortæller, hvad de vil holde ekstra øje med i den første ottendedelsfinale på lørdag, hvor Danmark møder Wales.
-
21.06.2021
Mental vind i sejlene
Kristoffer Henriksen er professor i sportspsykologi på SDU. Han skal med til OL for tredje gang som sportspsykologisk konsulent for sejlerne. Her fortæller han om sit arbejde med atleterne, om den opmærksomhed, sejlerne får hvert fjerde år - og om hvordan de tackler den.
-
09.06.2021
Konstitueret dekan og rektor
Uffe Holmskov konstitueres som dekan den 1. august til ultimo 2021. Samtidig konstitueres Ole Skøtt som rektor på SDU.
-
08.06.2021
Professor i forebyggelse og tidlig opsporing af kolorektal cancer
Anastasios Koulaouzidis udnævnes til professor ved klinisk institut og overlæge ved OUH, Svendborg Sygehus
-
01.06.2021
Ny professor i medicinsk gastroenterologi
Overlæge på Odense Universitetshospital, Afdelingen for Medicinske Mavetarmsygdomme, ph.d. og dr.med. Mark A. Ainsworth er udnævnt til professor i medicinsk gastroenterologi ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet.
-
31.05.2021
Psykiatriprofessor i personlig medicin og big data i Region Syddanmark
Cand.scient.san., sygeplejerske, ph.d. Trine Munk-Olsen (50 år) udnævnes til professor på klinisk Institut, Syddansk Universitet SDU den 1. juni med tilknytning til Psykiatrien i Region Syddanmark.
-
25.05.2021
Ny professor skal styrke forskningen i sundhedsfremme
Morten Hulvej Rod, chef for Sundhedsfremmeforskning på Steno Diabetes Center Copenhagen, tiltræder 1. juni som professor i sundhedsfremme på Statens Institut for Folkesundhed (SIF), Syddansk Universitet.
-
25.05.2021
Boye L. Jensen modtager Højesteretssagfører Kaj Bunch-Jensen og Allis Bunch-Jensens Legat
Med legatet følger 100.000 kroner til afdelingen og 25.000 kroner som personligt forskningslegat
-
25.05.2021
Prestigefyldt pris til professor Kim Brøsen
EACPT’s pris for en livslang indsats går i 2021 til professor, overlæge, dr.med. Kim Brøsen, Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU og Odense Universitetshospital.
-
24.05.2021
Ny professor i dermatologi og allergologi
Syddansk Universitet, Klinisk Institut og Odense Universitetshospital har ansat overlæge, ph.d. Charlotte G. Mørtz som professor og specialeansvarlig overlæge i dermatologi og allergologi.
-
19.05.2021
Professor i rehabilitering og palliation
REHPA, Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, Syddansk Universitet ansætter cand.psych., ph.d. Mai-Britt Guldin som professor i rehabilitering og palliation. Hun bliver samtidig forskningsleder for REHPA.
-
19.05.2021
Amerikansk professor fra Yale School of Medicine udnævnt til professor på SDU
Institut for Psykologi, SDU, har udnævnt den amerikanske professor Matthew M. Burg til professor i hjerte-, kar- og adfærdsmedicin.
-
17.05.2021
Babyer udsat for parabener kan få nedsat frugtbarhed
Spædbørn i 3-måneders alderen, som har været udsat for parabener i mors mave, viser tegn på, at deres frugtbarhed kan være blevet påvirket allerede i fosterstadiet.
-
12.05.2021
Tid til at punktere fordomme om voldtægt
Voldtægt er blandt de alvorligste sager i retssystemet og samtidig en akilleshæl for systemet. Ny bog vil vise vej til at håndtere de komplekse sager bedre - for der er brug for mere end en samtykkelov.
-
11.05.2021
Coronasmittede, som ikke bliver indlagt for COVID-19, har lav risiko for alvorlige senfølger
Forskere har systematisk fulgt coronasmittedes kontakt til sundhedsvæsenet over seks måneder efter smitten. De finder, at smittede, som ikke har haft behov for indlæggelse, har lav risiko for alvorlige senfølger, der kræver behandling med lægemidler eller indlæggelse på sygehuset.
-
06.05.2021
Dansk-Norsk registerstudie om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination er nu offentliggjort
I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.
-
06.05.2021
Fem DFF-bevillinger til forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Danmarks Frie Forskningsfond har uddelt bevillinger til 191 forskningsprojekter under programmerne DFF-Forskningsprojekt1 og DFF-Forskningsprojekt2. Fem af bevillingerne går denne gang til forskere fra Klinisk Institut og Institut for Molekylær Medicin.
-
03.05.2021
Ny professor i statistik og epidemiologi
Statens Institut for Folkesundhed på Syddansk Universitet udnævner Christian Ritz til professor.
-
29.04.2021
Medicinske lærebøger om lavt blodsukker skal skrives om, mener eksperter og patienter
SDU-professor Henrik Christesen og en mor til børn med uforklaret lavt blodsukker er gået sammen om forskning i den sjældne sygdom og har fået resultater, der kan ændre fremtiden for syge børn verden over.
-
21.04.2021
Stor pris til ung forsker
Henrik Dimke fra Afdelingen Kardiovaskulær og Renal Forskning ved Institut for Molekylær Medicin har modtaget “Renal Section Young Investigator Award 2022” fra American Physiological Society. Udmærkelsen gives årligt til en fremragende yngre forsker som undersøger nyrernes fysiologi, patofysiologi eller blodtryksregulering.
-
21.04.2021
Hvorfor er det de ældre, der får osteoporose?
Det vil et nyt forskningsprojekt fra SDU forsøge at svare på med hjælp fra en bevilling på 10 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden
-
20.04.2021
Åben Forskerdag 2021
SUND, SDU og Region Syddanmark inviterer til Åben Forskerdag 2021. Åben Forskerdag afholdes online torsdag den 3. juni 2021 kl. 12.30-17.35.
-
14.04.2021
Sådan bliver vi bedre til at forebygge livmoderhalskræft i Afrika
Danske og afrikanske forskere har undersøgt, hvordan man i Tanzania bedre kan forebygge livmoderhalskræft. Det er nemlig den kræftsygdom, hvor der globalt set er størst ulighed.
-
14.04.2021
Det EU-finansierede projekt, ESCAPE, skal lette behandlingen af ældre patienter med flere kroniske sygdomme
Internationale eksperter fra Belgien, Danmark, Tyskland, Ungarn, Irland, Italien, Litauen og Sverige skal sammen udvikle nye behandlings- og plejemetoder til ældre patienter med flere kroniske sygdomme, såkaldt multimorbiditet. Fra Danmark er Syddansk Universitet koordinator.
-
08.04.2021
Professorat i kirurgisk gastroenterologi på Syddansk Universitet og Sydvestjysk Sygehus
Victor Verwaal er pr. 1. april udnævnt til klinisk professor i kirurgisk gastroenterologi på Institut for Regional Sundhedsforskning på Syddansk Universitet sideløbende med sin ansættelse som overlæge på Sydvestjysk Sygehus.
-
07.04.2021
Nominerede til undervisningsprisen på SUND 2021
Én gang om året tildeles undervisningsprisen på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet til en underviser, som har udvist stort engagement og ydet en særlig indsats i sin undervisning.
-
23.03.2021
Professor Asbjørn Hróbjartsson udnævnt til leder af Cochrane Danmark
Professor Asbjørn Hróbjartsson er den nye leder af Cochrane Danmark, tidligere kaldet det Nordiske Cochrane Center. Han er professor i evidensbaseret medicin og klinisk forskningsmetodologi ved Syddansk Universitet og leder desuden Center for Evidensbaseret Medicin Odense (CEBMO).
-
09.03.2021
Danmarks første professor i sportspsykologi
Cand.psych., ph.d. Kristoffer Henriksen er udnævnt til professor i Sport Psychology ved Institut for Idræt og Biomekanik, SDU.
-
09.03.2021
Professor i almen medicin på SDU
Overlæge, ph.d. Berit Schiøttz-Christensen er udnævnt til professor ved forskningsenheden for Almen Praksis ved Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU.
-
09.03.2021
Kvinder i forskning: Charlotte Skau Pawlowski
I anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag d. 8. marts kan du her møde en række kvindelige forskere fra SDU og blive klogere på, hvordan de ser på det at være kvinde i forskningsverdenen.
-
04.03.2021
Ny professor i retspsykiatri ved SDU, IRS og Psykiatrisk Afdeling Middelfart i Region Syddanmark
Sygeplejerske Frederik Alkier Gildberg er pr. 1. marts udnævnt som den første danske professor i retspsykiatri med et stærkt forskningsfokus på retspsykiatri, retspsykiatrisk sygepleje samt reduktion af tvang og vold.
-
04.03.2021
Professor i klinisk forskningsmetodik
Overlæge, ph.d. Janus Christian Jakobsen er fra 1. marts 2021 ansat i en kombineret stilling som professor i klinisk forskningsmetodik ved IRS, SDU og overlæge med særligt ansvar for statistiske analyser ved Copenhagen Trial Unit, Center for klinisk interventionsforskning, Region Hovedstaden.
-
26.02.2021
Corona-nedlukning rammer børn og unge: Faldende fysisk aktivitet er bekymrende
Landsdækkende undersøgelse fra Syddansk Universitet viser bekymrende tendens med faldende fysisk aktivitet og stigende kropsvægt blandt børn og unge under corona-nedlukningen.
-
25.02.2021
SDU-forskere med i nyt akademi for forskning i hjerte og kredsløb
Boye L. Jensen, professor på IMM, skal stå i spidsen for den komité, der administrerer budgettet på 180 mio. kroner til ny forskning.
-
25.02.2021
Ny professor i kardiologi i Svendborg
Overlæge, ph.d. Jess Lambrechtsen er pr. 1.marts udnævnt til professor i kardiologi ved Klinisk Institut, SDU og Odense Universitetshospitals afdeling i Svendborg.
-
25.02.2021
Overlæge i Copenhagen Trial Unit udnævnt til professor ved SDU
Overlæge Christian Gluud, Copenhagen Trial Unit, Center for klinisk interventionsforskning, Region Hovedstaden, er udnævnt til professor i evidens-baseret klinisk interventionsforskning ved Institut for Regional Sundhedsforskning, Det Sundhedvidenskabelige Fakultet, SDU
-
23.02.2021
Peter Aaby udnævnes til professor i vaccinationer og børnesundhed på Klinisk Institut
Peter Aaby etablerede det international anerkendte Bandim Health Project i Guinea-Bissau i Vestafrika, som er kendt for sin forskning i sundhedsmæssige og demografiske overvågningssystemer i især i forbindelse med vaccinationer og børns sundhed. I dag er Bandim-projektet tilknyttet Syddansk Universitet.
-
12.02.2021
Ensomhed er en grundfølelse hele året rundt
Søndag den 14. februar er det Valentinsdag. En dag, hvor vi – selvom mange synes, det er lidt corny – fejrer kærligheden og tosomheden. For de mange, der føler sig ensomme, kan en dag som Valentinsdag måske være ekstra svær. Men hvis man føler sig ensom, er man altså også ensom en tilfældig torsdag i november, forklarer SDU’s ensomhedsforsker Julie Christiansen.
-
11.02.2021
Ny institutleder på et af verdens førende forsknings- og uddannelsesinstitutter
Jens Troelsen, professor i Active Living, tiltræder 1. marts 2021 stillingen som institutleder for Institut for Idræt og Biomekanik, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet.
-
10.02.2021
Nyt professorat i klinisk sygepleje
Bibi Hølge-Hazelton udnævnes til professor i klinisk sygepleje ved Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet og Sjællands Universitetshospital.
-
03.02.2021
Ny professor ved Institut for Regional Sundhedsforskning og de to anæstesiologiske afdelinger på Sygehus Lillebælt
Sygeplejerske Hanne Irene Jensen er pr. 1. februar 2021 udnævnt til professor i ’End-of-life care’ ved SDU, Institut for Regional Sundhedsforskning og de Anæstesiologiske Afdelinger på Sygehus Lillebælt. ’End-of-life care’ er behandling og involvering af patienter i den sidste tid af deres sygdomsforløb.
-
02.02.2021
Eksperter er også mennesker: Christine Stabell Benn
I denne interview-serie skal vi lære fire forskere bedre at kende. De er COVID-19-eksperter og flittigt brugt i medierne med alt, det fører med sig. Og så er de almindelige mennesker.
-
01.02.2021
Jo længere amning, jo færre infektioner hos baby
Et nyt studie viser en beskyttende sammenhæng mellem amning og hospitalsindlæggelser for infektioner hos småbørn.
-
28.01.2021
D-vitamin har ingen relation til knoglestyrke hos syvårige danske børn
Måske kan en ny undersøgelse fra SDU og Odense Børnekohorte på OUH tage lidt selvbebrejdelse væk fra de forældre, der nu og da glemmer D-vitamindråberne til deres spædbørn.
-
27.01.2021
Hvad afgør, hvordan vi ældes og hvor længe vi lever?
Hvad afgør, hvordan vi ældes og hvor længe vi lever? Det vil Mette Sørensen Thinggaard, lektor ved Forskningsenheden for Epidemiologi, Biostatistik og Biodemografi undersøge med en ny millionbevilling i ryggen.
-
26.01.2021
Eksperter er også mennesker: Morten Sodemann
I denne interview-serie skal vi lære fire forskere bedre at kende. De er COVID-19-eksperter og flittigt brugt i medierne med alt, det fører med sig. Og så er de almindelige mennesker.
-
21.01.2021
Er du ekspert? Vil du dele din indsigt med offentligheden?
Vil du som forsker bidrage til samfundsoplysning i medierne? Har du lyst til at hjælpe journalister med at forstå og perspektivere, når emner, der kan relatere til din forskning og ekspertise, kommer på dagsordenen? Eller er der simpelthen emner, som bliver overset og som du mener, bør tages op af medierne?
-
19.01.2021
Bevilling fra Hjerteforeningen til translationel forskning på IMM
Forskere fra Institut for Molekylær Medicin vil undersøge, hvilken betydning proteinet emilin-1 har for forhøjet blodtryk og udvikling af udposninger på den store legemes-pulsåre.
-
06.01.2021
Professor i klinisk biomekanik på OUH og SDU
Cand.scient., ph.d. Anders Holsgaard Larsen er udnævnt til professor i klinisk biomekanik ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet (SDU) og Ortopædkirurgisk Afdeling, Odense Universitetshospital (OUH).
-
06.01.2021
Ny klinisk professor i anæstesi på OUH og SDU
Fra 1. januar 2021 tiltræder Hanne Berg Ravn stillingen som klinisk professor i Anæstesi ved Anæstesiologisk Afdeling, OUH og Klinisk Institut, SDU.