Skip to main content

Ny professor inden for eksperimentel psykologi på SDU

Søren Krogh Andersen tiltræder januar 2022 en stilling som professor i kognitiv neurovidenskab ved Institut for Psykologi, SDU. Han flytter til Odense fra Skotland, hvor han siden 2013 har arbejdet som lecturer, senior lecturer og professor ved University of Aberdeen.

Søren Krogh Andersens forskningsområde er visuel opmærksomhed og perception, som han primært undersøger ved hjælp af EEG-målinger af hjernen i kombination med psykofysiske teknikker og målinger af reaktionstid. Han er specielt interesseret i spørgsmålet om, hvordan forskellige kognitive mekanismer arbejder sammen for at muliggøre perception og adfærd på trods af en overflod af visuel information.

Søren Krogh Andersen er internationalt førende ekspert i brugen af såkaldte ‘steady-state visual evoked potentials’ (SSVEPs) i psykologisk grundlagsforskning, en teknik der tillader at måle forarbejdningen af forskellige stimuli i visuel kortex (synsimpulser i hjernen) samtidigt og uafhængigt. Han har publiceret mange artikler, der bruger denne teknik i internationalt anerkendte tidsskrifter.

Søren Krogh Andersen er født i København, men opvokset i Stuttgart i Sydtyskland. Efter at have læst fysik og psykologi i Konstanz flyttede han til Leipzig, hvor han i 2007 forsvarede sin ph.d.-afhandling. I 2010 flyttede han sammen med sin kone, Melanie, og deres to små børn, Pia og Erik, til USA. Her tilbragte han de næste 2½ år som postdoc ved University of California San Diego (UCSD) og på den californiske strand. I 2013 blev han udnævnt til lecturer ved School of Psychology ved University of Aberdeen i Skotland. Her opbyggede han sin egen forskningsgruppe, ledede i flere år forskeruddannelsesprogrammet ‘Master of Research in Psychology’ og var koordinator af psykofysiologi-centret. I 2017 tilbragte han en måned som gæsteprofessor ved Tohoku University i Japan.

Fritiden tilbringer han fortrinsvis med familien og på vandreture.

Mød forskeren

Søren Krogh Andersen er professor i kognitiv neurovidenskab ved Institut for Psykologi

Nyheder fra Sundhedsvidenskab
Sund nyhedsbrev

Tilmeld dig nu

Redaktionen afsluttet: 17.12.2021