Skip to main content

Elisa A. Liehn udnævnt til professor i translationel kardiologi på SDU og OUH

Dr. Elisa A. Liehn er blevet udnævnt til professor i translationel kardiologi ved Institut for Molekylær Medicin på Syddansk Universitet.

Elisa Liehn kommer fra en stilling som gruppeleder for teamet HeART. Heart Attack Research Team er et team, der forsker i hjertetilfælde på RWTH-universitetet i Aachen i Tyskland.

Elisa Liehn blev født i Craiova i Rumænien i september 1974, hvor hun studerede human medicin på Carol Davila University of Medicine and Pharmacy; det førende medicinske universitet i Rumænien.

Hun startede sin forskerkarriere på instituttet for cellebiologi og fik sin doktorgrad i september 2000 på baggrund af afhandlingen "Morphological and biochemical changes during the myocardial ischemia and reperfusion". Hun fortsatte derefter sin forskerkarriere ved instituttet for molekylær kardiovaskulær forskning på universitetshospitalet Universitätsklinikum Aachen i Tyskland. I 2007 fik hun sin ph.d.-grad på baggrund af afhandlingen "The role of CCR1 in the cardiovascular diseases" og fik af RWTH Aachen den såkaldte "Borchers-Plakette" for eksamen med udmærkelse.

Senere har Elisa A. Liehn med succes startet sin egen forskningsgruppe HeART , som fokuserer på at undersøge inflammation og helingsprocesser ved kardiovaskulære sygdomme samt udviklingen af nye terapeutiske strategier til behandling af aterosklerose (åreforkalkning) og myokardieinfarkt (blodprop i hjertet).

Dr. Liehn har sideløbende med sin forskningsaktivitet afsluttet sin uddannelse inden for intern medicin og kardiologi på kardiologisk afdeling på universitetshospitalet Universitätsklinikum Aachen i Tyskland. Gennem sin meget brede eksperimentelle og kliniske forskning og via et meget stort tværfagligt arbejde har hun en betydelig indflydelse på det kardiovaskulære område.

Elisa Liehn vil styrke den translationelle forskning (begrebet ”translationel” dækker over, at forskningen hurtigt kan omsættes til behandling af patienten) mellem OUH, IMM og Det Naturvidenskabelige Fakultet på SDU med sin tværfaglige og interdisciplinære tilgang, der muliggør, at de kardiovaskulære forskningsmiljøer ved OUH og SDU kan hjemtage midler fra flere nye og store kardio-vaskulære eksterne forskningspuljer.

Elisa A. Liehn har udgivet mere end 105 originale artikler og rapporter i anerkendte tidsskrifter, og hun har opnået mere end 4300 henvisninger (Web of Science) og et h-indeks på 36 (Web of Science). I 2012 blev hun af RWTH Aachen hædret med Friedrich-Wilhelm-prisen for enestående forskningsaktivitet.

Elisa Liehn er bosat i Odense.

Mød forskeren

Elisa A. Liehn er professor i translationel kardiologi ved Institut for Molekylær Medicin på Syddansk Universitet.

KONTAKT

Nyheder fra Sundhedsvidenskab
Sund nyhedsbrev

Tilmeld dig nu

Redaktionen afsluttet: 07.12.2021