Skip to main content

Aleksander Krag ny vice-generalsekretær for EASL

Som den første dansker er Aleksander Krag, professor i leversygdomme og leder af eliteforskningscentret FLASH på SDU og OUH, udnævnt til vice-generalsekretær for det internationale videnskabelige selskab for leversygdomme.

Siden han var en ung ph.h.-studerende har Aleksander Krag været medlem af EASL og nydt godt af den ekspertise og uddannelse, som verdens førende samlingssted for ekspertise i hepatologi tilbyder.

Nu er det tid til at give noget tilbage, siger han:
- Jeg er meget glad for muligheden for at være med til sikre, at EASL fortsat trives og udvikler sig. EASL er den største platform i verden for hepatologer til at lære, dele viden og samarbejde med venner og kolleger over hele verden. EASL styrker forskningen, men er også med til at formidle ny viden ud til klinikken, så patienterne også får gavn af forskningen.

Som generalsekretær står Aleksander Krag i spidsen for 30 medarbejdere i Genève og et budget på mere end 100 millioner kroner årligt. Fra 2023 bliver Aleksander Krag i en to-årig periode generalsekretær. Samtidig er han fortsat direktør og professor i FLASH – Center for Leversygdomme på Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital.

- Mit mål er altid at have patienten i fokus. Forskningen skal gavne patienten og derfor skal vi levere den ypperste forskning. Det opnås kun ved at samarbejde med de bedste forskere fra hele verden og hele tiden have adgang til den nyeste viden om leversygdomme. Her er EASL en fremragende platform, der giver alle leverforskere adgang til en unik viden og netværk.

Mød forskeren

Aleksander Krag er professor i leversygdomme og leder af eliteforskningscentret FLASH på SDU og OUH,

Kontakt

Nyheder fra Sundhedsvidenskab
Sund nyhedsbrev

Tilmeld dig nu

Fakta:

Hepatologi betegner det lægevidenskabelige speciale, der beskæftiger sig med forebyggelse, diagnostik, behandling, palliation og rehabilitering af patienter med medfødte og erhvervede sygdomme i lever og galdeveje.

EASL er det internationale videnskabelige selskab indenfor leversygdomme. EASL har >5000 medlemmer og driver en række kongresser herunder den årlige europæiske leverkongress med >10.000 deltager fra >100 lande. 
EASL udgiver desuden en række videnskabelige tidsskrifter. 

Redaktionen afsluttet: 02.09.2021