Skip to main content

Professor i almen medicin I Esbjerg

Praktiserende læge, ph.d. Niels Kristian Kjær udnævnes til professor i almen medicin ved Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU. Han tilknyttes den nyoprettede Forskningsenhed for Almen Praksis i Esbjerg, men fortsætter sideløbende som praktiserende læge i egen praksis i Sønderborg.

Niels Kristian Kjær primære forskningsfelt har været medicinsk uddannelse, men han har også deltaget i projekter indenfor bl.a. telemedicin og gigtsygdomme. Hans professorat har netop tilknytning til den medicinske uddannelse, da SDU’s kommende kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg har forløb, hvor de medicinstuderende skal ud i almen praksis i løbet af uddannelsen. Han har deltaget i tilrettelæggelsen af uddannelse for nyuddannede læger, kommende speciallæger og de praktiserende lægers efteruddannelse, så erfaringen er stor. Niels Kristian Kjær har også deltaget i internationale uddannelsesprojekter, og han har undervist læger og andre faggrupper i en lang række europæiske og nordiske lande samt i Grønland og i USA.

Niels Kristian Kjær modtog i 2011 Mahler Prisen, de praktiserende læges ærespris.Niels Kristian Kjær er kandidat fra Syddansk Universitet 1986 og speciallæge i almen medicin 1994.Siden 1995 har han været praktiserende læge i Vester Sottrup ved Sønderborg.

Klinikken i Vester Sottrup er en kompagnipraksis med tre dygtige kollegaer og personale.Før ansættelsen i almen praksis har Niels Kristian Kjær været distriktslæge i Grønland i fire år, hvor han var formand for Grønlandslægekredsforeningen. Han har derudover haft seks års ansættelser på sygehusafdelinger i Region Syddanmark og i Sverige.

Samtidig med det kliniske arbejde i almen praksis har Niels Kristian Kjær taget en mastergrad i medicinsk pædagogik fra Maastricht Universitet og en ph.d. fra Syddansk Universitet, omhandlende uddannelse af læger.

Niels Kristian Kjær er gift med Susanne og bor i Sønderborg. Han har to egne og to bonusbørn. Fritiden bruges på familie og venner samt blandt andet veteranbiler, gamle MC’er og veteranflyvemaskiner. Niels Kristian Kjær er privatpilot, flyvelæge og formand for Nordals Flyveklub.  Han driver desuden sammen med sine søskende Åved Skov ved Gram i Sønderjylland

Mød forskeren

Niels Kristian Kjær er praktiserende læge, ph.d. og professor i almen medicin ved Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU

Kontakt

Nyheder fra Sundhedsvidenskab
Sund nyhedsbrev

Tilmeld dig nu

Redaktionen afsluttet: 02.12.2021