Skip to main content

Ny professor i kræft og familiesygepleje

Karin Brochstedt Dieperink, sygeplejerske, ph.d. er ny professor i kræft og familiesygepleje på Onkologisk afdeling på Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, SDU. Samtidig fortsætter hun som viceinstitutleder på Klinisk Institut.

Karin Brochstedt Dieperink skal i sit professorat opbygge den sygeplejefaglige forskning på Onkologisk afdeling og fortsat forske i patient- og familieinddragelse i forbindelse med senfølger, rehabilitering eller palliation relateret til kræftforløb, samt udvikle interventioner målrettet familier berørt af kræft. Karin Dieperink kombinerer sin forskning med klinisk sygeplejefagligt arbejde i Onkologisk afdeling samt undervisning på cand.cur.-studiet på SDU.

Karin Brochstedt Dieperink har siden 2010 lavet forskningsprojekter inden for senfølger, rehabilitering, palliation, innovation og sygepleje til patienter med kræft. Forskningen har de senere år i tiltagende grad inkluderet familien, idet forskning har vist, at det at have kræft ikke kun påvirker den enkelte patient, men hele familien.

Flere projekter har haft en innovativ inddragende tilgang, fx med brug af patient- rapporterede oplysninger eller med videokonsultationer og videostuegang. Forskningen har bl.a. medført, at patienter og familier i større grad på det nye OUH, der bygges sammen med SDU’s campus i Odense, skal tilbydes mulighed for videostuegang. Interessen for familieforskning har medført, at Karin Brochstedt Dieperink i samarbejde med en styregruppe har oprettet Family Focused Healthcare research Center, FaCe (Center for Familiesundhed) på Klinisk InstitutKarin Brochstedt Dieperink er desuden formand for Dansk Selskab for Familiesygepleje.

Karin Brochstedt Dieperink har den holdning, at ”forskning er noget, man gør sammen”, og hun har været initiativtager til oprettelsen af Dansk Forskningsnetværk for Sygeplejersker i kræftfeltet, som nu inkluderer mere end 40 forskere og ph.d.-studerende fra hele landet. Hun arbejder desuden tæt sammen med europæiske og australske forskere og er adjungeret professor på Griffith University i Brisbane.

Karin Brochstedt Dieperink er født i Lemvig i 1966, men opvokset på Fyn. Hun er uddannet sygeplejerske fra Odense Sygehus i 1993, Diplom i ledelse i 2002 samt Master i klinisk sygepleje fra Aarhus Universitet i 2005. Hun forsvarede sin ph.d. -afhandling ved SDU i 2013, om rehabilitering efter prostatakræft, og hun har været postdoc ved REHPA, Det nationale videncenter for Rehabilitering og Palliation. Karin Brochstedt Dieperink har desuden været ansat i flere lederstillinger og blev viceinstitutleder i 2017 Hun arbejder især med strategisk forskningsledelse og attraktive karriereveje for alle faggrupper.

Karin Brochstedt Dieperink bor i Odense med sin mand. Sammen har de tre voksne børn og to børnebørn. Fritiden går med familie, hund, hest, rejser og naturoplevelser.

Mød forskeren

Karin Brochstedt Dieperink professor i kræft og familiesygepleje på Onkologisk afdeling på Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, SDU.

Kontakt

Nyheder fra Sundhedsvidenskab
Sund nyhedsbrev

Tilmeld dig nu

Redaktionen afsluttet: 03.11.2021