Skip to main content
DA / EN

Daniel Ketelhuth, Ph.D. er fra1. august udnævnt til professor i kredsløbsfarmakologi

Daniel Ketelhuth har over tyve års erfaring med hjerte-kar-forskning. Hans forskning har til formål at bedre forståelsen af de inflammatoriske processer, der medfører åreforkalkning, som forårsager en tredjedel af alle globale dødsfald hvert år.

Hovedformålet med Daniels projekter er at udvikle nye medicinske behandlinger mod de uønskede immun- og metaboliske reaktioner, der udløser vaskulær inflammation og dermed åreforkalkning.

Daniel Ketelhuth har udgivet mere end 60 peer-reviewed videnskabelige artikler med mere end 3000 citationer, herunder flere i højt ansete tidsskrifter som Circulation, European Heart Journal og Cardiovascular Research. I løbet af de sidste femten år har han været vejleder for flere bachelor-, kandidat- og ph.d.-studerende og direkte involveret i undervisning og uddannelse af bachelor- og ph.d.-studerende. 

Daniel Ketelhuth opnåede en kandidatgrad i biokemisk farmaci ved universitetet i São Paulo, Brasilien i 1999. I 2005 forsvarede han sin ph.d.-afhandling i immunologi ved samme universitet. De næste fjorten år gennemførte Daniel Ketelhuth sin post. doc.-uddannelse på Karolinska Instituttet i Sverige, hvor han forfremmedes til forskningsleder. I 2019 blev Daniel ansat som lektor i Danmark for at starte en ny forskningsgruppe ved Institut for Molekylær Medicin, Syddansk Universitet.

Daniel Ketelhuth er 44 år, gift og har et barn, og familien bor i Odense.

Mød forskeren

Daniel Ketelhuth er lektor ved en forskningsgruppe ved Institut for Molekylær Medicin, Syddansk Universitet og professor i kredsløbsfarmakologi.

kontakt

Nyheder fra Sundhedsvidenskab
Sund nyhedsbrev

Tilmeld dig nu

Redaktionen afsluttet: 21.09.2021