Skip to main content

Amerikansk professor fra Yale School of Medicine udnævnt til professor på SDU

Institut for Psykologi, SDU, har udnævnt den amerikanske professor Matthew M. Burg til professor i hjerte-, kar- og adfærdsmedicin.

Matthew M. Burg er en af de førende forskere inden for hjerte-kar- og adfærdsmedicin og en anerkendt ekspert i studiet af adfærdsmæssige og psykosociale forhold, der øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme samt en dårligere prognose. Han skal bidrage til etableringen af et stærkt forskningsmiljø på Institut for Psykologi og deltage i det EU-finansierede projekt, ESCAPE, der skal lette behandlingen af ældre patienter med flere kroniske sygdomme.

Dr. Burg er professor i intern medicin og anæstesiologi ved Yale School of Medicine, i USA. Han er desuden klinisk psykolog og har med denne dobbelte ekspertise i mange år forsket ved adfærdsmedicin-programmet ved Connecticut Healthcare, et behandlingstilbud til militære veteraner.
Netop forbindelsen mellem stress og hjertesygdomme, herunder faktorer som depression og vrede har været hans forskningsområde i en lang årrække; et forskningsområde, der netop danner grundlag for Matthew M. Burgs ansættelse på SDU.

Han har udviklet skelsættende forskningsmetoder til at undersøge disse sammenhænge, og gennemført randomiserede kliniske forsøg med henblik på at forbedre patientens behandlingsresultater. Til dette arbejde har han ofte brugt mobil og trådløs teknologi som grundlag for at kunne vurdere psykosociale og fysiologiske parametre, og til at levere interventioner til at studere deltagere.

 

Flere hædersbevisninger og anerkendelser 

Dr. Burg har modtaget flere hædersbevisninger og anerkendelser, f.eks. fra Society of Behavioral Medicine, Academy of Behavioral Medicine Research og Academy of Cognitive Therapy, og han har modtaget flere prestigefyldte bevillinger fra NIH/NHLBI og Veteran's Administration Clinical Science Program. Han er forfatter til mere end 130 peer-reviewed tidsskriftspublikationer og 19 bogkapitler.

- Vi er meget stolte over, at vi har haft succes med at tiltrække en person med så høj international status. Sammen med Dr. Burg og andre interessenter vil vi søge at udvikle området for hjertepsykologi og hjerte-kar-adfærdsmedicin yderligere. Vi er stadig langt fra at behandle hjerte og sind i fællesskab, ikke kun i Danmark, men også internationalt på trods af, at iskæmisk hjertesygdom og depression er blandt de 10 største bidragydere til sygdomsbyrden på verdensplan, siger institutleder, professor Susanne S. Pedersen, Institut for Psykologi, som også er tilknyttet Hjertemedicinsk Afdeling på Odense Universitetshospital. Endvidere vil dette samarbejde give mulighed for udveksling af ansatte mellem Yale samt Institut for Psykologi, fælles fondsansøgninger samt forskningsprojekter.

- Jeg ser professoratet som en mulighed for at dele min erfaring og viden med internationale samarbejdspartnere og i den næste generation af kliniske forskere inden for hjerte-, kar- og -adfærdsmedicin. I betragtning af det danske sundhedsvæsens unikke egenskaber i forhold til det amerikanske, har jeg også store forventninger om at udforske brugen af e-sundhed tilgange - både til måling af patienters rutinemæssige aktiviteter og til udarbejdelse af psykosociale interventioner, med henblik på at reducere risikoen for forbigående og større hjerte-kar-problemer, herunder dem med kronisk iskæmisk hjertesygdom, hjertesvigt, hjertearytmier, og koronar mikrovaskulær sygdom - angina pectoris, siger Matthew M. Burg.

Nyheder fra Sundhedsvidenskab
Sund nyhedsbrev

Tilmeld dig nu

Redaktionen afsluttet: 19.05.2021