Skip to main content

Professorat i kirurgisk gastroenterologi på Syddansk Universitet og Sydvestjysk Sygehus

Victor Verwaal er pr. 1. april udnævnt til klinisk professor i kirurgisk gastroenterologi på Institut for Regional Sundhedsforskning på Syddansk Universitet sideløbende med sin ansættelse som overlæge på Sydvestjysk Sygehus.

Victor Verwaals forskning har koncentreret sig om tarmkræft, bækken onkologi og behandlingen af kræft i bughinden. Aktuelt forsker han blandt andet i den kirurgiske behandling af spredning ved tyktarmskræft i lymfeknuder. Ligesom han forsker i, om 3D print kan gøre det muligt endnu mere præcist at vurdere kræft i tarmen inden operation.

Victor Verwaal er desuden en del af et større forskningsprojekt, der undersøger, om centralisering af specialiseret kræftbehandling påvirker patienternes adgang til behandlingen alt afhængig af, hvor de har bopæl.

Uddannelse og karrieforløb

Victor Verwaal er uddannet fra Radboud Universitetshospital i Holland i 1988. Han har i størstedelen af sin hidtidige karriere arbejdet i Holland, hvorfra han har taget sin kirurgiske speciallægeuddannelse og skrevet sin doktorafhandling. Bag sig har han ligeledes 15 års erfaring fra Netherlands Cancer Institute, hvor han arbejdede som specialist inden for tarmkræft.

I 2016 flyttede Victor Verwaal til Danmark og tiltrådte som overlæge og klinisk lektor på Mave-Tarm afdelingen på Aarhus Universitetshospital. Her behandlede han tarmkræft med HIPEC (hyperthermic intraperitonieal chemotherapy), som er en særlig behandlingsmetode, hvor patienten først får fjernet al synlig kræft og bagefter får kemoterapi direkte i maven. Internationalt har han undervist og understøttet med kirurgisk ekspertise på alle verdens kontinenter. Herved har han dannet et stort internationalt netværk.

I 2020 startede han som overlæge og forskningsansvarlig på Kirurgisk Afdeling på Sydvestjysk Sygehus, hvor han kort efter tiltrådte som klinisk lektor.

Mød forskeren

Victor Verwaal er klinisk professor i kirurgisk gastroenterologi på Institut for Regional Sundhedsforskning på Syddansk Universitet sideløbende med sin ansættelse som overlæge på Sydvestjysk Sygehus.

Kontakt

Nyheder fra Sundhedsvidenskab
Sund nyhedsbrev

Tilmeld dig nu

Redaktionen afsluttet: 08.04.2021