Nyheder fra Sundhedsvidenskab 2018
-
19.11.2020
Det første råhus i Nyt SUND-bygningen er færdigt
På en kold og blæsende efterårsdag i 2019 blev første spadestik til Nyt SUND taget. På det som dengang mest af alt lignede en mudret mark, står det første råhus i den nye fakultetsbygning nu færdigt.
-
13.11.2019
Første spadestik taget til Nyt SUND-byggeriet på campus i Odense
Rektor Henrik Dam og dekan Ole Skøtt tog ved fælles hjælp det allerførste spadestik til den kommende arbejdsplads for tusindvis af medarbejdere og studerende ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.
-
19.12.2018
5 gode råd til dig og din lever
Maja Thiele, lektor i medicinsk gastroenterologi, har skidt nyt til dig, der elsker julens fede mad, alkohol og søde sager.
-
19.12.2018
Skotsk profil styrker forskningen i neurologi på Institut for Regional Sundhedsforskning
Ved IRS er der oprettet et fælles/kombineret neurologisk/psykiatrisk adjungeret professorat til professor Jon Stone.
-
19.12.2018
Hverdagen er en lang række af mysterier
Med tre nye professorer i akutmedicin opruster SDU på et område, som for få år siden hverken var et speciale eller et forskningsfelt, men hvor personalet hver dag står med ansvaret for liv og død.
-
19.12.2018
Ny professortitel er en fjer i fælleshatten
Overlæge og forskningsleder Mikkel Brabrand, som er ny professor i akutmedicin på Institut for Regional Sundhedsforskning går ikke med hat, men derfor har han nu alligevel fået en fjer i den i form af en professortitel. Selv siger han, at fjeren mest af alt hører hjemme i den store fælleshat, han deler med sine medarbejdere i den fokuserede forskningsgruppe for akutmedicin på Sydvestjysk Sygehus.
-
18.12.2018
Danish Diabetes Academy sikrer tre nye ph.d.-projekter på SDU
I alt har Danish Diabetes Academy, sikret 22 forskningstalenter penge, så 12 kan gennemføre en ph.d., 10 en postdoc, og fire miljøer få den udvikling, som gæsteprofessorer inden for diabetes kan bidrage med.
-
17.12.2018
Maria Hornstrup Christensen, OUH, får som den første jordemoder en ph.d.-bevilling fra Danish Diabetes Academy
Maria Hornstrup Christensen har haft en forkærlighed for de gravide, der har brug for ekstra hjælp, lige siden hun blev uddannet som jordemoder for 18 år siden. Dem, der havde psykiske problemer eller andre sygdomme, fx diabetes, eller som havde mistet børn tidligere.
-
17.12.2018
Marianne Vie Ingersgaard er sociolog og skal forske i, hvordan man bedst hjælper unge med diabetes
Det er svært at være teenager, og det er også svært at være først i 20’erne. Men det er værre, hvis man også har type 1 diabetes. Forskning har vist, at mange af disse unge ikke bare slås med deres sygdom, men også med lavt selvværd, depressive symptomer og spiseforstyrrelser, sociale problemer med stigmatisering, konflikter med deres forældre og manglende støtte fra venner.
-
17.12.2018
Anupa Rijal, master i folkesundhedsvidenskab, vil forebygge for tidlige dødsfald i lavindkomstlande
Hvorfor er risikoen for at dø tidligt – under 70 år - af forhøjet blodtryk, type 2-diabetes og hjertesygdom meget større i lande med lav-middel indkomst end i rigere lande ? Og hvad kan man gøre for at forebygge disse dødsfald, billigst og mest effektivt ?
-
07.12.2018
Alle godkendelser og finansiering på plads. Nu skal der uddannes læger i Esbjerg
For de studerende der til sommer kommer ind på lægeuddannelsen på Syddansk Universitet, bliver der mulighed for at tage kandidatdelen i Esbjerg. Det ligger fast efter, at Uddannelses- og Forskningsministeriet, Sundheds- og ældreministeriet og Finansministeriet i denne uge har givet grønt lys til, at der fremover kan uddannes læger i Esbjerg. I alt 30 lægestuderende kan hvert år få denne mulighed.
-
06.12.2018
10 års jubilæum for forskningens infrastruktur
OPEN - Odense Patient data Explorative Network fejrer jubilæum og de forgangne års succeser
-
06.12.2018
Hvordan står det til med empatien, doktor?
Internationale undersøgelser har vist, at medicinstuderendes empati for patienterne daler i løbet af studiet. Nu vil forskere fra SDU undersøge, om det også gør sig gældende i Danmark.
-
06.12.2018
Har du en god mavefornemmelse?
Det kan godt betale sig at blive venner med din tarm og dens mange bakterier, for de spiller en afgørende rolle for din sundhed.
-
05.12.2018
To prestigefulde bevillinger til IMM-forskere
Hele to Sapere Aude-bevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond går i år til forskere fra Institut for Molekylær Medicin på SDU. Bevillingerne går til projekter om henholdsvis magnesium og blodpropper i hjerter.
-
27.11.2018
Syddanske sygehuse får status af universitetshospital
Det er en styrkelse af den regionale forskning, når alle de syddanske sygehuse nu får status af universitetshospital. Den styrkede forskning er også en god nyhed for borgere og patienter.
-
16.11.2018
Pesticid godkendt ved en fejl
Professor Philippe Grandjean, SDU, har sammen med to svenske kolleger fra Karolinska Instituttet undersøgt EU's mest anvendte såkaldte organofosfat, chlorpyrifos - et sprøjtemiddel, der benyttes i 20 EU-lande. Sprøjtemidlet kan derfor forekomme som forurening i ikke-økologisk frugt og grønt.
-
05.11.2018
Flere børn med funktionelle lidelser
Flere børn klager over lidelser som hoved- og mavepine, er trætte eller får krampeanfald, som ikke kan forklares - forsker peger på, at familiebehandling kan hjælpe.
-
05.11.2018
Fodboldcenter i støbeskeen
Et nationalt fodboldcenter ved SDU skal både styrke topfodbolden og folkesundheden
-
31.10.2018
Interesserer du dig for borgerinddragelse i forskningen?
Så tilmeld dig konferencen ”Borgerinddragelse i forskning 2.0” den 28. januar 2019 på SDU i Odense.
-
25.10.2018
Ny forskningsleder på Onkologisk Afdeling
Henrik Jørn Ditzel er den 1/9-18 tiltrådt som ny forskningsleder ved Onkologisk Afdeling, Odense Universitetshospital samt overlæge og professor i præcisionsmedicin, IMM.
-
25.10.2018
Læge og seniorforsker på Statens Seruminstitut og lektor ved SDU, Ane B. Fisker modtager Lundbeckfondens Yngre Forskerpris 2018
Ane B. FIsker vil revolutionere lægevidenskabens syn på effekten af vacciner og vitamin-tilskud til børn i lavindkomstlande.
-
15.10.2018
Mindeord for lektor Ole Lammert, Institut for Idræt og Biomekanik
-
10.10.2018
Professor i rygsmerter på SDU
Kiropraktor ph.d. Alice Kongsted (45) er pr 1. november udnævnt til professor ved Institut for Idræt og Biomekanik på SDU med særlige opgaver inden for muskel- og skeletal forskning i primærsektoren, herunder landets kiropraktor- og fysioterapiklinikker.
-
08.10.2018
Ny adjungeret professor
Klinisk Universitet, Syddansk Universitet har udpeget humanbiolog Dr. Julia Reichelt som adjungeret professor ved Hudafdeling I og Allergicentret, Odense Universitetshospital.
-
01.10.2018
Professor i akutmedicin
Søren Mikkelsen (56) er udnævnt til professor i akutmedicin ved Region Syddanmark og Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU.
-
28.09.2018
Vi er med til at udvikle og definere sundhedsbegrebet
Hans Jørn Kolmos siger efter 16 år farvel til posten som leder af Ph.d.-skolen på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Her ser han tilbage på en spændende årrække med rivende udvikling – og frem til lidt mere ro på arbejdslivet fremover.
-
14.09.2018
Mindeord for Helle Johannessen
Helle Johannessen, professor og forskningsleder ved Institut for Sundhedstjenesteforskning er død. Hun blev 61 år.
-
14.09.2018
Hurtig forskning nedtoner kræftfrygt
Samarbejde mellem SDU og Lægemiddelstyrelsen har givet hurtigt svar på, hvorvidt forurening af den blodtrykssænkende medicin valsartan har øget forekomsten af kræft.
-
12.09.2018
Sygehus Sønderjylland styrker forskningen med endnu en professor
Hvis ikke lægerne bliver bedre til at bruge mindre antibiotika, vil danskerne i langt højere grad blive udsat for resistente bakterier. Derfor skaber det stor glæde, at Sygehus Sønderjylland og Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU nu kan byde velkommen til Christian Backer Mogensen som ny professor i akutmedicin.
-
30.08.2018
Ny ph.d.-skoleleder på Sundhedsvidenskab
Professor, ph.d. Christian Godballe er udnævnt til leder af Ph.d.-skolen på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU pr. 1 oktober.
-
28.08.2018
Professorat i sygdomme i skjoldbruskkirtlen
Overlæge, ph.d. og dr.med. Steen Joop Bonnema er udnævnt til professor ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet (SDU). Et professorat, som han skal varetage sammen med sin overlægestilling på Endokrinologisk Afdeling, Odense Universitetshospital (OUH).
-
24.08.2018
Dynamisk overlæge i hjertemedicin er ny adjungeret professor hos Kardiologisk Forskningsenhed
Overlæge, ph.d. Rasmus Møgelvang tiltræder den 1. august 2018 som adjungeret professor i kardiologi ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet, med kontakt til Kardiologisk Forskningsenhed, Medicinsk Afdeling M/FAM, OUH Svendborg Sygehus.
-
23.08.2018
På jagt efter flere skeletter
En nedlagt kirkegård på Midtfyn rummer sandsynligvis 4000 skeletter, som forskerne drømmer om at studere
-
23.08.2018
Forskning i patienter med flere kroniske sygdomme
Søren Thorgaard Skou modtager bevilling fra EU på over 11 millioner kroner til et projekt, der har fokus på behandling af multimorbiditet - en tilstand, hvor man har mere end én kronisk sygdom. Det 5-årige projekt skal foregå ved SDU og Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.
-
22.08.2018
International prestigekonference lander i Odense i 2020
En forskergruppe fra Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed ved Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital er netop blevet tildelt værtskabet i 2020 for en prestigefuld konference omhandlende gang- og bevægelsesanalyse. Det er samtidig første gang i konferencens 29 år lange historie, at Danmark vælges som destination.
-
16.08.2018
Unge overvurderer andres drikkeri
Teenagere gætter forkert, når de skal anslå kammeraternes alkoholforbrug, og det påvirker deres eget forbrug. Den viden bør inddrages i kampagner og undervisning.
-
16.08.2018
Har du styr på kontroltårnet?
Hjernen er kroppens hovedcomputer. Menneskets mest abstrakte og komplekse organ. Alligevel er der sikkert mange ting, du ikke ved om den.
-
16.08.2018
Nu skal vi vide mere om de allerældste
Ældre mennesker over 90 år er en hastigt voksende del af befolkningen, og forskere fra Sundhedsvidenskab og Humaniora på SDU har netop fået bevilget 10 mio. kr. fra Velux Fonden til at undersøge, hvordan man kan gentænke sundhed, behandling og trivsel for de allerældste i samfundet.
-
14.08.2018
Ny professor i almen medicin
Dorte Ejg Jarbøl ansættes som professor i almen medicin ved Syddansk Universitet (SDU) pr. 1. august 2018. Professoratet ligger hos Forskningsenheden for Almen Praksis ved Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU.
-
07.08.2018
Ny professor i hjertesygdomme ved Syddansk Universitet
54-årige Axel Cosmus Pyndt Diederichsen er i de næste fem år ansat som klinisk professor i hjertesygdomme, Cardiac Imaging, ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet med tilhørende overlægestilling på Hjertemedicinsk Afdeling, Odense Universitetshospital.
-
03.07.2018
Millionbevilling til hjertepatienter med depression og angst
Institut for Psykologi har fået en million kroner fra Hjerteforeningen til udvikling af bedre behandlingstilbud til hjertepatienter med depression og angst.
-
02.07.2018
Skydeidræt i skoletiden kan hjælpe børn med ADHD
Ny forskning fra Institut for Psykologi på SDU viser, at skydeidræt i skoletiden lærer børnene at fokusere og opleve ro – og det smitter af i familierne.
-
02.07.2018
192 kandidater fra medicinstudiet aflagde lægeløftet
Der var voldsom trængsel i koncertsalen på Hotel H.C. Andersen, da 192 kandidater skulle aflægge lægeløftet. De havde nemlig alle medbragt familie, som skulle opleve den store dag sammen med dem.
-
20.06.2018
Psykiatrien Region Sjælland får adjungeret professor i børne- og ungdomspsykologi/ evidensbaseret psykiatri ved SDU
Institut for Psykologi på Syddansk Universitet har udnævnt psykolog og seniorforsker i Psykiatrien Region Sjælland Ole Jakob Storebø til adjungeret professor.
-
15.06.2018
Ærefuld demografipris til Jim Vaupel
SDU-forskeren får pris for sin banebrydende forskning.
-
12.06.2018
Virtual reality skal bekæmpe unges druk
Efter at danske unge i mange år har indtaget europæisk førsteplads i druk, skal virtual reality nu lære unge at sige nej til alkohol.
-
12.06.2018
Grønlandske børn er ikke længere små
En helt særlig kropsbygning har hidtil betydet, at grønlandske børn voksede langsommere end danske. Den udvikling er nu vendt.
-
04.06.2018
En million til forbedret immunbehandling af brystkræft
Kræftens Bekæmpelse har i sin seneste uddeling afsat 937.000 kr. til lektor på SDU, Institut for Molekylær Medicin, Morten Gjerstoffs forskningsprojekt i immunterapi til behandling af kræft.
-
01.06.2018
Nyt professorat i diabetes hos gravide i Odense
Overlæge ph.d. Dorte Møller Jensen, Odense Universitetshospital er blevet udnævnt til klinisk professor ved Klinisk Institut, SDU. Professoratet ligger inden for graviditet, diabetes og fedme ved Steno Diabetes Center Odense og forskningsenheden for gynækologi og obstetrik.
-
01.06.2018
To nye professorer udnævnt i et samarbejde mellem Gigtforeningen og SDU
Snart får forskningen i reumatologisk rehabilitering et markant og tiltrængt løft. Den 1. juni 2018 tiltræder nemlig Danmarks første professorer inden for rehabilitering af mennesker med gigt.
-
30.05.2018
Blodtryksmedicin kædes sammen med øget risiko for modermærkekræft
Lægemidlet hydrochlorthiazid, som er et af de hyppigst brugte lægemidler mod forhøjet blodtryk, bliver i en ny undersøgelse kædet sammen med en øget risiko for to mindre hyppige former for modermærkekræft. Forskerne har tidligere vist, at midlet øger risikoen for hudkræft og læbekræft.
-
28.05.2018
Derfor bliver ishockeyspillere trætte sidst i kampen
Ny forskningsartikel viser, at ishockey indeholder så mange sprinter, at spillerne naturligt er trætte i tredje periode. Videnskabeligt optimeret træning kan være vejen til at holde dampen oppe i længere tid.
-
28.05.2018
Prisuddeling på Klinisk Institut
Ved det årlige staff seminar på Klinisk Institut blev der uddelt priser til tre forskere, der har skilt sig positivt ud i årets løb.
-
28.05.2018
SDU deltager i storstilet europæisk diabetes-indsats
Forskere fra Institut for Psykologi skal undersøge de psykiske omkostninger for diabetespatienter og deres pårørende i et patientnært, internationalt forskningsprojekt om lavt blodsukker og diabetes.
-
28.05.2018
Motionsfodbold er banko med fuld plade
To ugentlige fodboldtræninger i kombination med diætvejledning kan reducere risikoen for hjertekarsygdom med fem procent for utrænede ældre med prædiabetes. Samtidig taber de sig på en sundere måde end ved en normal slankekur
-
28.05.2018
Forskellen mellem sunde og usunde stiger
Den sociale ulighed i sundhed er steget de seneste 30 år. Og for første gang er der nu dansk forskningsmæssig belæg for at sige, at borgere i socialt udsatte boligområder har en markant mere usund adfærd.
-
16.05.2018
9000 hjerner flytter fra Aarhus til Odense
Verdens største hjernesamling skal gøre os klogere på sklerose, psykoser og demens.
-
09.05.2018
Visionært nyt nationalt fodboldcenter i støbeskeen
DBU, Foreningen af Lokalunioner, Divisionsforeningen, SDU og Odense Kommune deler visionen om et ambitiøst nationalt fodboldcenter. Centeret, der får en unik placering ved Syddansk Universitet, skal løfte nogle af samfundets udfordringer, samle viden og udvikle fodbolden til gavn for alle.
-
08.05.2018
Ni projekter fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet får bevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond
Knæ, hjernesygdom og fluorstoffer er blandt de forskningsområder, der har fået penge.
-
07.05.2018
Et kvantespring i forståelsen af knogleskørhed
Knogleskørhed er en folkesygdom, der især rammer mænd og kvinder over 50 år. Men hvad sker der med knoglerne, når vi bliver ældre, og hvorfor bliver de skøre? Ny forskning kommer svaret nærmere.
-
26.04.2018
Gigtpatienter får deres egne professorer i rehabilitering
Snart får forskningen i reumatologisk rehabilitering et markant og tiltrængt løft. Den 1. juni 2018 tiltræder nemlig Danmarks første professorer inden for rehabilitering af mennesker med gigt. Ann Bremander kommer fra en stilling som professor og forskningsleder ved Halmstad Universitet, og Jette Primdahl er lektor ved Syddansk Universitet med særligt fokus på forskning i patientforløb.
-
24.04.2018
Professor i lungemedicin på SDU og Vejle Sygehus
Overlæge dr.med. Ole Hilberg fra Medicinsk afdeling på Vejle Sygehus er netop tiltrådt som klinisk professor i lungemedicin ved Institut for Regional Sundhedstjenesteforskning, SDU og Vejle Sygehus.
-
24.04.2018
Svensk professor til Institut for Psykologi, SDU
Institut for Psykologi, SDU, har udnævnt den svenske professor Per Carlbring til adjungeret professor i eHealth med speciale i eMental Health
-
24.04.2018
SDU og OUH får Danmarks første professor i gynækologisk kræftkirurgi
SDU og OUH – Svendborg Sygehus har udnævnt ph.d. og overlæge Pernille Tine Jensen til professor i gynækologisk cancer med fokus på forskning inden for robotkirurgi. Dermed bliver hun den første kvindelige professor på området i Danmark.
-
19.04.2018
Ny professor i abdominal radiologi
Søren R. Rafaelsen er ansat som ny klinisk professor i røntgenundersøgelse og -diagnostik af mave-tarmsygdomme på røntgenafdelingen, Vejle Sygehus, Sygehus Lillebælt og Institut for Regional sundhedsforskning, SDU.
-
19.04.2018
Amerikansk professor til Institut for Psykologi
Institut for Psykologi, SDU, har udnævnt den amerikanske professor Matthew M. Burg til adjungeret professor med fokus på betydningen af adfærdsmæssige og psykosociale aspekter for udvikling og progression af hjerte-kar-sygdomme.
-
16.04.2018
Kortlægning af hele arvemassen skal bruges til bedre diagnostik af arvelig brystkræft
Brystkræft rammer mere end hver tiende kvinde. Gen-undersøgelse bliver i stigende grad anvendt til at stille den rigtige diagnose og vælge den behandling, som vil gavne patienten mest. Det kan dog nok gøres væsentligt bedre.
-
16.04.2018
Stamceller giver livet tilbage
80 % af mænd, der bliver opereret for prostatakræft bliver impotente. 25% af kvinder, der bliver opereret for brystkræft får lymfødemer (potentielt invaliderende hævelser). Ny forskning skal føre til bedre behandling.
-
16.04.2018
Selv få dages amning beskytter måske mod diabetes
Ny forskning fra SDU og OUH viser, at længere tids amning ikke gør risikoen for at udvikle type 1 diabetes mindre.
-
13.04.2018
14 nye beskrivende radiografer
14 radiografer har modtaget deres diplomer for gennemførelsen af kursusforløbet til beskrivende radiograf på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU.
-
09.04.2018
Britisk-australsk professor til Institut for Psykologi, SDU
Institut for Psykologi, Syddansk Universitet, har udnævnt den britisk-australske professor Jane Speight til adjungeret professor.
-
09.04.2018
Professorat i betændelsestilstande i lunger og blodkar
Dr.med. Grith Lykke Sørensen er udnævnt til professor i et nyt professorat i betændelsestilstande i lunger og blodkar på Institut for Molekylær Medicin på Syddansk Universitet, SDU.
-
04.04.2018
Charlotte Wien udnævnes til professor i forskningsformidling og informationsvidenskab ved Klinisk Institut, SDU
Det er en erfaren SDU-forsker, der den 1. april 2018 tiltræder som professor i forskningsformidling og informationsvidenskab ved OPEN Odense Patient data Explorative Network, Klinisk Institut
-
04.04.2018
Robin Christensen er ansat som professor i Biostatistik og Klinisk Epidemiologi ved Reumatologisk Forskningsenhed
Robin Christensen er tiltrådt som professor i biostatistik og klinisk epidemiologi på Reumatologisk Forskningsenhed på klinisk institut ved SDU og ved afdeling C på OUH den 1. april 2018.
-
21.03.2018
Fejlbehandlede rygsmerter er en kæmpe udfordring
29 af verdens førende rygforskere retter skarp kritik af den måde, sundhedsvæsener håndterer de rygproblemer, der på verdensplan belaster 540 millioner. Flere end 880.000 danskere er blandt de ramte, siger SDU-forskeren, der er næstformand i den globale forskergruppe.
-
21.03.2018
Ny professor i sundhedsfremme og sundhedssociologi ved SDU
Pernille Tanggaard Andersen er netop udnævnt til professor i sundhedsfremme og sundhedssociologi ved SDU,
-
21.03.2018
Ny professor i godartede blodsygdomme
Henrik Frederiksen er ansat som ny klinisk professor og specialeansvarlig overlæge i godartede blodsygdomme på Hæmatologisk Afdeling, OUH og Klinisk Institut, SDU.
-
16.03.2018
SDU-professors konklusioner fører til kæmpe erstatning
Fem mia. kroner fik borgerne i en forstad til Minneapolis i erstatning i en sag om forurenet drikkevand, hvor Philippe Grandjean optrådte som ekspertvidne.
-
08.03.2018
Studenterforskning er en succes hele vejen rundt
Både studerende og vejledere på afdelingerne er tilfredse med udbyttet af de prægraduate forskningsforløb, som giver begge parter mulighed for at prøve en mulig fælles fremtid af.
-
08.03.2018
Lavere D-vitamin påvirker ikke kraniet hos danske spædbørn
I en undersøgelse fra Odense Børnekohorte af 1500 børn havde halvdelen af børnene for lavt D-vitamin i navlesnorsblodet og 55% fladt baghoved i 2-6 måneders alderen, men der var ingen sammenhæng mellem D-vitamin status og fladt baghoved, størrelsen af det bløde forreste punkt eller størrelsen af kraniet.
-
02.03.2018
Hjælp til medicin efter udskrivelse giver færre genindlæggelser
Ny forskning fra SDU og OUH viser, at hver tiende genindlæggelse kan spares, hvis en farmaceut følger patienten og medicineringen efter udskrivelsen.
-
28.02.2018
Karen la Cour bliver professor i rehabilitering og palliation ved REHPA, Videncenter for Rehabilitering og Palliation, Klinisk Institut, SDU
Karen la Cour skal som ny professor og forskningsgruppeleder styrke udviklingen af rehabilitering til mennesker med livstruende sygdom.
-
26.02.2018
Åben Forskerdag 2018
Syddansk Universitet og Region Syddanmark afholder traditionen tro Åben Forskerdag. Åben Forskerdag afholdes mandag den 23. april 2017 kl. 8.30-15.00 på Trinity, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia.
-
09.02.2018
Ofre er tilfredse med hjælpen efter voldtægt
Resultater fra et nyt ph.d.-projekt på Syddansk Universitet peger på, at langt størstedelen af de adspurgte ofre er meget tilfredse med den hjælp, de får i det offentlige system. Resultaterne viser samtidig, at de føler sig troet på og ordentligt behandlet af de faggrupper, som de møder, når de søger hjælp.
-
31.01.2018
Nyt biologisk lægemiddel til behandling af blindhed
Forskere på SDU har udviklet nyt lægemiddel mod udvikling af blindhed. Behandlingen lover enormt potentiale for patienter, der ikke kan hjælpes i dag. Nyt projekt skal sikre de første kliniske tests og Innovationsfonden investerer 14 mio. kr. i udviklingen.
-
30.01.2018
Holbæk Sygehus styrker forskningen i forhøjet blodtryk og hjerte-kar-sygdomme sammen med SDU
To store folkesygdomme, der hvert år rammer tusindvis af danskere, får nu særlig opmærksomhed på Holbæk Sygehus. Overlæge Michael Hecht Olsen er tiltrådt et professorat i forhøjet blodtryk og forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme. Dermed udbygger sygehuset sin i forvejen stærke profil inden for forskning og behandling af hyppigt forekommende sygdomme. Professoratet er tilknyttet Institut for Regional Sundhedsforskning ved SDU.
-
26.01.2018
155 aflagde lægeløftet på SDU
Januar byder på en af de to årlige festdage, hvor de nyuddannede cand.med.’er aflægger lægeløfte og officielt bliver læger.
-
26.01.2018
12 nye ”biomekker”
I dag dimitterede 12 klinisk biomekanik-studerende fra SDU med festtale af Lone Kausgaard Jørgensen, formand for Dansk Kiropraktorforening.
-
26.01.2018
Topplacering og bevilling til SDU-forskning i katetre
EU har vurderet SDU-ansøgning som næstbedst ud af 375, og dermed givet grønt lys til udvikling af nyt våben mod infektioner.
-
25.01.2018
Ny professor i onkologi på Vejle Sygehus og SDU
Overlæge, ph.d. Karina Dahl Steffensen (45) er pr 1. februar udnævnt til professor i klinisk onkologi ved SDU, Institut for Regional Sundhedsforskning og Vejle Sygehus.
-
25.01.2018
Ny videnskabelig oversigtsartikel: Fodbold er bredspektret medicin
Den mest populære sport i verden er meget mere end underholdning. Fodbold er bredspektret medicin mod livsstilssygdomme. Det konkluderer en helt ny videnskabelig oversigtsartikel som har samlet resultaterne af 31 forskningsstudier. Konklusionen er at motionsfodbold over 3-6 måneder bade forbedrer kondital, blodtryk, hvilepuls, fedtprocent, LDL kolesterol og muskelstyrke for forskellige patientgrupper.
-
25.01.2018
Syddansk Universitet og University College Lillebælt styrker ryg- og nakkeforskning med nyt professorat
Per Kjær er udnævnt til professor i muskuloskeletal forskning med fokus på ryg- og nakke. Professoratet er et partnerskab mellem Institut for Idræt og Biomekanik, SDU og UCL. Professoratet knytter institutionerne tættere sammen og betyder et løft til den allerede omfattende forskning til glæde for mange danskere.
-
17.01.2018
Vold er ikke kun at slå og blive slået
Indbyrdes vold i parforhold handler om meget mere end slag og spark. Det viser en ny undersøgelse fra Institut for Psykologi, som sætter fokus på den ukendte vold, der foregår bag hjemmets fire vægge
-
09.01.2018
Selv under de værste livsforhold klarer kvinder sig bedre end mænd
Netop offentliggjort forskning fra SDU viser, at selv når mennesket bliver udsat for de værst tænkelige levekår og sygdom, overlever kvinder længere end mænd.