Skip to main content

Professorat i sygdomme i skjoldbruskkirtlen

Overlæge, ph.d. og dr.med. Steen Joop Bonnema er udnævnt til professor ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet (SDU). Et professorat, som han skal varetage sammen med sin overlægestilling på Endokrinologisk Afdeling, Odense Universitetshospital (OUH).

Steen Bonnemas forskningsområder er blandt andre sundhedsmæssige konsekvenser af struma (forstørret skjoldbruskkirtel), radioaktiv jodbehandling af stofskifteforstyrrelser, diagnostiske metoder til påvisning af skjoldbruskkirtelcancer og stofskifterelateret livskvalitet. Han står bag et større klinisk studie af mineralet seléns betydning for stofskiftesygdomme. Med dette projekt blev Steen Bonnema i april 2018 vinder af forskningskonkurrencen ’Et sundere Fyn’, arrangeret i samarbejde med TV2Fyn, hvor de fynske borgere kunne stemme om, hvilken forskningsgruppe der skulle modtage én million kroner i støtte.

Siden 2000 har Steen Bonnema været ansat som først afdelingslæge og siden som overlæge ved Endokrinologisk Afdeling på OUH, og han har i en årrække været klinisk lektor ved Syddansk Universitet. Steen Bonnema har i mere end 20 år forsket i skjoldbrusk¬kirtlens sygdomme, og inden for dette område har han taget en ph.d.-grad og en doktorgrad. Han har desuden været vejleder for adskillige ph.d.-studerende. Steen Bonnema er forfatter af danske og internationale lærebøger om emner relateret til skjoldbruskkirtlens sygdomme, og han har deltaget i nationale og internationale arbejdsgrupper vedrørende udarbejdelse af kliniske retningslinjer.

”Vi er virkelig glade for, at Steen Bonnema udnævnes til professor. Han løfter forskningen og patientbehandlingen på stofskifteområdet på OUH og SDU. Et område der er kommet langt større fokus på i løbet af de seneste år,” lyder det fra direktør Kim Brixen, OUH og Kirsten Ohm Kyvik, institutleder på Klinisk Institut, SDU.

Steen Bonnema er opvokset i Esbjerg og blev uddannet som læge ved Aarhus Universitet i 1986. Den kliniske uddannelse er foregået på sygehuse i Esbjerg, Haderslev, Aabenraa, Aarhus, København og Odense. Siden 1995 har Steen Bonnema været tilknyttet OUH. Han er speciallæge i medicinsk endokrinologi og intern medicin.

Steen Bonnema har været sekretær i Dansk Thyroidea Selskab. Han er konsulent for Anti-Doping Danmark og har været medlem af Overlægerådet ved OUH siden 2007.

Steen Bonnema er bosiddende i Odense. En datter studerer i Århus, mens en søn fortsat er hjemmeboende og begynder på gymnasiet efter sommerferien.

Mød forskeren

Steen Joop Bonnema professor ved Klinisk Institut, SDU og overlæge på Endokrinologisk Afdelin, OUH.

Kontakt

Nyheder fra Sundhedsvidenskab
Sund nyhedsbrev

Tilmeld dig nu

Redaktionen afsluttet: 28.08.2018