Skip to main content

Charlotte Wien udnævnes til professor i forskningsformidling og informationsvidenskab ved Klinisk Institut, SDU

Det er en erfaren SDU-forsker, der den 1. april 2018 tiltræder som professor i forskningsformidling og informationsvidenskab ved OPEN Odense Patient data Explorative Network, Klinisk Institut

Charlotte Wien har været ansat ved SDU i mere end 20 år og har blandt andet været med til at starte journalistuddannelsen på SDU. Hun har desuden gennem 12 år ledet kandidatuddannelsen (cand. public.) i journalistik.

De sidste to år har hun været forskningsleder ved Syddansk Universitetsbibliotek og har her haft ansvaret for udviklingen af bibliotekets services til forskere.

Hendes egen forskning inden for Forskningsformidling er med særligt fokus på relationen mellem forskere og journalister er internationalt anerkendt. Det er tredje gang Charlotte udnævnes til professor i det hun tidligere har været æresprofessor i Journalistik ved Grønlands Universitet og har arbejdet som professor i Kommunikation og Medievidenskab ved Zayed University i Dubai.

Med ansættelsen ønsker Klinisk Institut, SDU at styrke forskningsformidlingen inden for det sundhedsvidenskabelige felt. Det er desuden hensigten med denne ansættelse at videreudvikle samarbejdet med Syddansk Universitetsbibliotek og Klinisk Institut omkring udviklingen af forskerservices rettet mod det sundhedsvidenskabelige område.

- Jeg glæder meget til disse nye udfordringer og synes egentlig, det er ganske sjovt, at jeg, som oprindeligt er uddannet humanist med et samfundsvidenskabeligt islæt, nu tiltræder som professor ved det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, siger Charlotte Wien.

Mød forskeren

Charlotte Wien, professor i forskningsformidling og informationsvidenskab ved Klinisk Institut, SDU.

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 04.04.2018