Skip to main content

Introduktion til uddannelsen

  • Denne uddannelse kan læses i Sønderborg
  • Denne uddannelse foregår på engelsk

Under uddannelsen lærer du at udvikle forbrugerelektronik, forstærkere, elektronik til medicinsk udstyr og robotter. Du vil lære om analog og digital elektronik samt brug af modellerings- og simuleringsværktøjer som led i udviklingsprocessen. Du vil også lære at udvikle avanceret software og dermed være klar til at tage job i danske og udenlandske virksomheder.

Udvikling af nye processer og produkter kræver en bred tilgang. Tekniske aspekter kan ikke stå alene. Derfor lærer du at inkludere alle relevante aspekter i et projekt - at tænke sammenhængende, når du laver produkter.

Arbejde i projektgrupper

På uddannelsen arbejder du blandt andet sammen med din projektgruppe, hvor I fx får til opgave at løse komplicerede tekniske opgaver for danske eller internationale virksomheder. Her skal I tage hensyn miljø, økonomi, de teknologiske muligheder – og ikke mindst brugerne af produktet.

Det kan også være, at du er udnævnt til udviklingschef, salgschef eller direktør. Du holder møde med dine nærmeste medarbejdere og diskuterer strategien for næste års satsning, udvikling af eksisterende produkter, nye produkter, nye markeder og uddannelse af personale.

Electronics er en international uddannelse, som foregår på engelsk. Læs mere om uddannelsens opbygning

Kandidatuddannelsen

Bacheloruddannelsen varer tre år, hvorefter du tager den toårige kandidatuddannelse for at blive civilingeniør. En bachelor i Electronics vil for det meste fortsætte uddannelsen med en relevant kandidatuddannelse, som f.eks. Elektronik i Odense eller Electronics i Sønderborg. På kandidatuddannelsen har du mulighed for at fordybe dig i netop de fagområder, du interesserer dig for.  

Ophold i udlandet

Undervejs i studiet har du også mulighed for at læse et semester i udlandet. Det giver dig mulighed for at udbygge din faglighed, styrke dine sprogkundskaber og få et internationalt netværk samtidig med, at du får kendskab til fremmede kulturer. På 6. semester udarbejder du dit bachelorprojekt – ofte i samarbejde med en højteknologisk virksomhed.

Karrieremuligheder

Uddannelsen giver dig en række karrieremuligheder – både i Danmark og i udlandet, hvor du fx kan arbejde med udvikling af optiske eller akustisk systemer, nye måleteknikker, nyt måleudstyr, signalbehandling eller få job i virksomheder, der fx udvikler optiske eller nanoteknologiske produkter. Du kan også forsætte med en 3-årig forskeruddannelse, som fører frem til en ph.d. grad.  Læs mere om dine karrieremuligheder her.

Adgangskrav

Se adgangsbetingelserne her. Hvis du ikke opfylder adgangsbetingelserne, så tilbyder vi et adgangskursus på ½ til 1½ år.

Matematik, fysik og kemi er vigtige værktøjer for ingeniører, og derfor er det en fordel, hvis du har interesse for de naturvidenskabelige fag, og din viden er i frisk erindring. Hvis du har brug for at få genopfrisket matematik, så tilbyder vi et Kom-godt-i-gang-kursus før studiestart.