Skip to main content

Vil du designe og udvikle elektronisk udstyr?

- så er en bacheloruddannelse i Electronics måske noget for dig.

Som civilingeniør i Electronics vil du designe og udvikle elektronisk udstyr i mange forskellige sammenhænge. Det kan for eksempel være udstyr i biler, elektronik til det intelligente hjem eller systemer til industrielle produkter som sørger for at sænke energiforbruget.

Hvad lærer jeg?

I løbet af studiet lærer du at udvikle industriel og forbrugerelektronik. Det kan fx være indenfor grønne energisystemer såsom vindmøller og solceller, robotter eller elektronik til medicinsk udstyr. Du lærer om analog og digital elektronik samt brugen af modellerings - og simuleringsværktøjer som en del af udviklingsprocessen. Du lærer også, hvordan man udvikler avanceret software, som er essentielt for danske og internationale virksomheder.
Udvikling af nye processer og produkter kræver en bred tilgang. Tekniske aspekter kan ikke stå alene. Derfor lærer du at inkludere alle relevante aspekter i et projekt, og at tænke sammenhængende, når du udvikler produkter.

Uddannelsen består af en kombination af holdundervisning og projektarbejde i grupper. Sammen med din projektgruppe vil du arbejde med at løse komplicerede tekniske opgaver, ofte i samarbejde med lokale virksomheder. Her lærer du at inddrage hensyn til miljø, økonomi, de teknologiske muligheder og brugerne af produktet.

Hvordan er studiet opbygget?

Uddannelsen består af en kombination af teorikurser og praktisk projektarbejde i grupper. Hvert semester er baseret på et hovedtema, som bliver udgangspunktet for semestrets teori- og projektarbejde. På første semester introduceres du til elektronik hvad der er nødvendigt for at kunne udvikle elektroniske produkter. Dette inkluderer også nogle fagligheder indenfor matematik, fysik og programmering. På andet semester vil du få forståelse af industriel elektronik, der bygges ovenpå dine matematikkundskaber og du introduceres til signalbehandling og elektroniske filtre. På tredje semester vil du bygge videre på din viden om elektronik og arbejde med mere avancerede elektroniske systemer såsom frekvensomformere og elektromotorer samt udvikling af reguleringssystemer. På fjerde semester arbejder du primært med digital elektronik og både avanceret hardware og software som anvendes fx ved digital signalbehandling eller indenfor avancerede reguleringssystemer. Femte semester handler om tværfagligt samarbejde, projektledelse samt effektelektronik. Du kan også vælge at læse semestret i udlandet. På sjette semester kan du specialisere dig via valgfag, samtidig med at du skriver dit bachelorprojekt, hvor du bruger din viden fra de tidligere semestre.
Uddannelsen udbydes på engelsk.
Læs mere om uddannelsens opbygning, fag og studieordning

Hvad kan jeg blive?

Med en bacheloruddannelse i Electronics er det muligt at fortsætte dine studier med en kandidat i Electronics. Som færdiguddannet kandidat (civilingeniør) i Electronics vil du typisk arbejde med udvikling, projektledelse, rådgivning eller salg. Du kan f.eks. arbejde med medicinsk udstyr, computere og datanetværk, kontrol- og overvågningssystemer, energibesparende produkter, mobilkommunikation, elektriske devices og maskiner, robotter, softwareudvikling, regulering og automatisering af produktionsprocesser samt industriel elektronik.
Uddannelsen giver dig en række karrieremuligheder – både i Danmark og udlandet.
Læs mere om karrieremuligheder her

Kan jeg læse videre?

Bacheloruddannelsen varer tre år, hvorefter du tager den toårige kandidatuddannelse for at blive civilingeniør. En bachelor i Electronics vil derfor ofte fortsætte uddannelsen med en relevant kandidatuddannelse, som f.eks. Elektronik i Odense eller Electronics i Sønderborg.

Derfor skal du læse...

  • Du er garanteret dit første job, når du har afsluttet kandidatuddannelsen
  • Du lærer at udvikle og designe elektroniske produkter
  • Du har gode karrieremuligheder både i Danmark og i udlandet

Mød Shashwath og Lukas der læser Electronics

Stemningen som ingeniørstuderende i Sønderborg