Skip to main content
DA / EN

Bidrag til undervisningen

Virksomheder og organisationer kan bidrage til undervisning og uddannelserne med praksisnære eksempler og problemstillinger.

Oplæg

Mange uddannelser inviterer gerne virksomheder og organisationer til at holde oplæg i undervisningen for at koble teori tættere på praksis.

Her kan du som virksomhed eller organisation møde fremtidens medarbejdere og kolleger og give dem konkrete erfaringer og perspektiver fra praksis, og de studerende kan undre sig og udfordre med nye perspektiver fra deres teoretiske viden.

Et oplæg fra din virksomhed eller organisation koordineres i tæt samarbejde med underviseren.

Cases

Mange uddannelser søger jævnligt cases fra virksomheder eller organisationer, som studerende kan arbejde med i korte eller lidt længere forløb på nogle uger. Det kan fx være inden for marketing, sociale medier eller et tværfagligt ingeniørprojekt.

Hvis du bidrager med en case, vil du oftest få adgang til de studerendes løsninger. Enten ved at få materialet tilsendt eller ved at deltage i sidste undervisningsgang, hvor de studerende præsenterer deres arbejde.

At bidrage med en fortløbende case kræver, at du sammen med underviseren i det pågældende fag sætter dig ind i, hvad faget indebærer, og hvad de studerende bliver undervist i. Det er også vigtigt, at du kender de studerendes faglige niveau for at kunne præsentere din problemstilling i undervisningen.

Jeg har haft stor glæde af universitetssamarbejde gennem hele mit professionelle liv - i projekter, med studentermedarbejdere og praktikanter og med mit eget erhvervsph.d.-projekt. For tiden kommer jeg oftest som censor på specialer om strategi og innovation, hvilket er en spændende mulighed for at lære og give feedback. Jeg får også sommetider mulighed for at komme som gæsteforelæser. Det er altid sjovt og en god mulighed for at høre nye synspunkter og spørgsmål.

Dr. Anette Broløs, grundlægger og direktør i Finthropology

Få hjælp til et samarbejde med SDU

Vi sidder klar til en mail eller en snak, hvis du vil vende mulighederne for og perspektiverne i et samarbejde med Syddansk Universitet.

Skriv en mail til sdu-samarbejde@sdu.dk