Skip to main content
DA / EN

Deltag i innovationssamarbejde

SDU indgår gerne i partnerskaber og samarbejde om innovation, der bringer forskning og den nyeste viden fra universitetet i spil hos virksomheder, erhvervsliv, myndigheder m.fl.

Du kan fx få et overblik over på hvilke teknologiområder,  vi kan understøtte din innovation lige her.

Få licens til patentrettigheder på opfindelser

Din organisation kan få adgang til opfindelser udviklet på SDU. SDU indgår både eksklusive og non-eksklusive licensaftaler. En eksklusiv licensaftale betyder, at kun din organisation benytter teknologien, og en non-eksklusiv licensaftale betyder, at I kan få lov til at bruge teknologien, men ikke have eneret på den.

Det kan også være en mulighed at købe rettighederne til teknologien, så de intellektuelle rettigheder overgår til din organisation.

Besøg SDU's børs med patentansøgte opfindelser her.

Brug universitetets faciliteter

Du og din organisation kan få adgang til universitetets faciliteter, fx

  • Abacus, Danmarks stærkeste supercomputer
  • dronecenterets testområde
  • laboratorier og analyseudstyr
  • renrummet på SDU Sønderborg

Få overblik over de forskellige laboratorier og udstyr her.

Eksempler på samarbejder

  • Stålkonstruktioner: SDU-forskere har arbejdet med bl.a. Rambøll og FORCE Technology om at skabe stærkere stålkonstruktioner under havvindmøller.
  • Udvikling af produktionsudstyr: Ph.d.-studerende ved SDU har i et projekt med andre uddannelsesinstitutioner og virksomheder udviklet en konfigurerbar produktionscelle, der muliggør alsidig produktion i industriel skala.
  • Udvikling af filter: SDU-forskere har i samarbejde med Nature Energy og Biogasclean udviklet et rislefilter, som forvandler den overskydende CO2 fra biogasanlæg til grøn gas.
Få hjælp til et samarbejde med SDU

Vi sidder klar til en mail eller en snak, hvis du vil vende mulighederne for og perspektiverne i et samarbejde med Syddansk Universitet.

Skriv en mail til sdu-samarbejde@sdu.dk