Skip to main content

Energi er alle steder omkring os. Det er energi, der giver os varme og lys på de kolde, mørke aftener. Det er energi, der bringer vores yndlingsserie til live i fjernsynet. Det er energi, der transporterer os til nære familiemedlemmer, flyver os til strande på den anden side af jorden og giver os mad på bordet om aftenen.

Energi er en stor del af vores hverdag. Og den er i evig forandring.

Hos Syddansk Universitet i Esbjerg beskæftiger vi os med energi i mange former både i vores uddannelser og vores forskning. Kendetegnet er, at vi altid har mennesket og organisationen i centrum.

Vi undersøger, hvad energi betyder for dig og mig – og verden omkring os. Hvordan tilpasser vi os bedst ny teknologi? Hvad får os til at købe en elbil? Hvorfor er vi imod vindmøller i vores lokalområde? Hvordan markedsfører vi energitiltag? Hvilken rolle spiller virksomhederne i den grønne omstilling?

Her på siden har vi samlet et udsnit af vores uddannelser, studie- og forskningsprojekter, så du kan få inspiration til din uddannelse eller dit arbejde – og livet med energi.

Uddannelser med energi

På vores bachelor- og kandidatuddannelser uddanner vi højt kvalificeret arbejdskraft specifikt til energiindustrien. Du kan enten tage hele uddannelsen eller følge enkelte fag via vores tompladsordning.

Forskning med energi

På syddansk Universitet i Esbjerg undersøger vores forskere, hvad den grønne omstilling betyder for forbrugerne, borgerne, arbejderne, (lokal)samfundet og erhvervslivet. Her får du et udpluk af vores forskning i energi.