Skip to main content
DA / EN

Lær at forstå, planlægge og løse virksomheders udfordringer 

En bacheloruddannelse i Erhvervsøkonomi, HA har et bredt indhold af erhvervsøkonomi - bl.a. driftsøkonomi, marketing, organisation, finansiering og regnskab. Det giver dig alsidige erhvervskompetencer, som kan bruges i både private og offentlige virksomheder og inden for en bred vifte af brancher.

En erhvervsøkonomisk bacheloruddannelse fra SDU Business School gør dig i stand til at bestride jobs inden for stort set alle virksomhedens administrative funktioner.

På uddannelsen er der fokus på den analytiske del af erhvervsøkonomien, hvor du lærer ekstra meget om, hvordan du analyserer og styrer virksomhedens interne forhold, og du får samtidig redskaberne til dette. Du tilegner dig brede kompetencer inden for ledelse, regnskab, organisation, marketing samt finansiering. Sammen med IT-indsigt giver det dig et godt udgangspunkt for at deltage i analyse, planlægning og udvikling af en virksomheds økonomiske styringsredskaber. Du rustes dermed til at forstå, planlægge og løse de udfordringer, virksomheden står over for - nationalt såvel som internationalt.

På uddannelsens tredje år har du gode muligheder for selv at præge din uddannelse gennem valgfag. Du kan også tage et semester i udlandet, og SDU hjælper gerne med at finde det helt rigtige universitet til dig.

Derfor skal du læse Erhvervsøkonomi, HA

  • Du vil komme til at arbejde med virksomhedens grundlæggende økonomiske problemstillinger og opnå gode karrieremuligheder.
  • Du bliver i stand til at vurdere og vælge virksomhedens konkrete beslutningsalternativer, under hensyn til virksomhedens interessenter og med ønske om at maksimere virksomhedens værdi for ejerne.
  • Du tilegner dig kompetencer og redskaber, som gør dig i stand til at tage beslutninger baseret på analyser med store mængder data.
  • Du opnår kompetencer til i praksis at arbejde med beslutningsorienterede problemstillinger inden for finansiering, økonomistyring, marketing og organisation – både på assisterende og analyserende niveau.
  • Du får en tæt kontakt til dine undervisere. Der er på SDU Esbjerg en ”åben dør” politik, og du er derfor altid velkommen til at tale med dine undervisere om stort og småt. Der er således også mulighed for at komme tæt på forskningen.
  • Du får et socialt tæt sammenknyttet studiemiljø på tværs af uddannelser og årgange med mange sociale arrangementer.
  • Du får unikke muligheder for at samarbejde med lokalregionale virksomheder og organisationer, der kan blive din fremtidige arbejdsplads. Dette sker fx igennem projekter på uddannelsen eller ved at søge et af de mange studierelevante studiejobs i lokalområdet.
  • Du får et fysisk studiemiljø i spritnye rammer med nybygget campus fra 2020 med gennemtænkte og moderne studiemiljø-elementer.