Skip to main content
DA / EN

På en række bacheloruddannelser (find din bacheloruddannelse) skal du vælge et tilvalg eller sidefag på dit tredje studieår. Det giver dig en bredere faglighed, og gør dig i stand til arbejde med en problemstilling fra flere faglige vinkler.

Tilvalg findes kun på bachelorniveau. Sidefag kan du fortsætte med videre ind i en kandidatuddannelse, hvis du har lyst til det.

Oldtidens kulturer og deres efterliv

Oldtidskundskab tilbyder et enestående indblik i Antikkens Middelhavskulturer og deres betydning for nutiden. Du studerer de græske og romerske oldtidskulturer gennem de tekster, monumenter og andre levn, de har efterladt, og ser på, hvordan den klassiske tradition stadig er til stede i nutidens arkitektur, litteratur, retorik, filosofi, i teatret og på film.

Specialiser din fagprofil undervejs

Et centralfag i Oldtidskundskab kan kombineres med et af mange tilvalg afhængig af din interesse, for eksempel med Religionsstudier, Filosofi, Historie, Medievidenskab eller et ikke-humanistisk fag som Matematik. Dit valg af kombination kan åbne op for helt nye jobmuligheder. Derudover har du mulighed for enten at tage et projektorienteret forløb (praktik) eller udlandsophold.

Et væld af muligheder

Med en kandidatuddannelse i Oldtidskundskab får du en bred fagprofil og dermed mulighed for at arbejde inden for mange forskellige brancher. Færdige kandidater sidder i alt fra offentlige og private stillinger for eksempel på gymnasier, universiteter, museer, rejsebranchen, administrationer og informationsafdelinger. Sigter du mod en universitetskarriere inden for de klassiske fag, vil det være naturligt at kombinere to fag inden for dette fagområde. Ligeledes anbefales det, hvis du ønsker at undervise på gymnasiet, at du kombinerer Oldtidskundskab med et af de større gymnasiefag inden for humaniora eller naturvidenskab.

Derfor skal du læse...

  • Du får en dyb viden om oldtidskundskab, som du både kan tage i brug på din kommende arbejdsplads og generelt i livet.  
  • Du får stærke kommunikationskompetencer og kan efter endt uddannelse videreformidle information om selv de sværeste emner og tekster.  
  • Du understøtter dit centralfag med en erhvervsrettet vinkel, der sikrer at du kan bidrage med nyttig viden i både offentlige og private virksomheder og organisationer.

 

Følg @hum_studieliv_sdu på Instagram