Skip to main content
DA / EN

På en række bacheloruddannelser (find din bacheloruddannelse) skal du vælge et tilvalg eller sidefag på dit tredje studieår. Det giver dig en bredere faglighed, og gør dig i stand til arbejde med en problemstilling fra flere faglige vinkler.

Tilvalg findes kun på bachelorniveau. Sidefag kan du fortsætte med videre ind i en kandidatuddannelse, hvis du har lyst til det.

Går du med en manuskriptforfatter i maven?

Har du altid holdt af at få gode ideer til fx film og udvikle dem på skrift? Eller at hjælpe andre med at kvalificere deres manuskriptideer? Vil du gerne blive bedre til dette? Så er tilvalg i Manuskriptudvikling et godt tilvalg for dig!

Tilvalget har manuskriptudvikling og –produktion til fiktionsspillefilm og andre serielle fortælleformer som sit kerneområde.

Vi arbejder ud fra det princip, at alle har udbytte af at prøve forskellige inspirationstilgange, stiltræk, formater, researchmetoder og genrer mv. Men vi lægger også vægt på, at du selv vælger den genre, det format og den stil, du vil koncentrere dig om, og som er særlig for dig.

På alle fag involveres dine egne tekster (pitch, synopsis , scener mv.) i undervisningen.

Professionelle filmbranchefolk varetager en del af undervisningen og sørger for, at du gennemgår mange skriveaktiviteter, øvelser og feedbacksessioner, der peger frem mod udviklingen af dit eget manuskript.

Ekskursioner til filmbranchen indgår også i forløbet.

Derfor skal du læse...

  • Du bliver ikke kun uddannet i at skrive manuskripter, men også kvalificeret i at hjælpe andre samt trænet i hele processen, der omhandler manuskriptudvikling fra pitch til færdigt produkt.  
  • Du vil undervejs finde din egen stil inden for branchen.  
  • Der er støt stigende brug for akademikere, der har fagkombination med tilvalg i manuskriptudvikling.  

 

Følg @hum_studieliv_sdu på Instagram