Skip to main content
DA / EN

Engelsk - den globale verdens hovedsprog

På bacheloruddannelsen i Engelsk er indholdet delt i tre områder; sprog, litteratur, kultur & historie. Det giver dig stærke engelsksproglige kompetencer – både mundtlig og skriftligt – og indsigt i engelsk sprog og kultur, der kan bruges både i uddannelsessektoren og i offentlige og private virksomheder.

Engelsk er i den globaliserede verden et hovedsprog, der bruges både i forbindelse med handel, industri, teknik, videnskab og kultur. På uddannelsen får du viden om engelsktalende landes samfundsforhold og store betydning i den vestlige verden.

Det giver dig internationale kompetencer til at navigere i, og forholde dig kritisk til, den digitale globaliserede verden.

Et levende studiemiljø og brede jobmuligheder

Med stærke engelskkompetencer kan man blive meget andet end underviser i gymnasiesektoren. Ud over på gymnasier arbejder engelskuddannede i dag også inden for turisme, marketing eller i humanitære organisationer, i kommunikationsafdelinger, i ministerier eller på ambassader.

Engelskstudiet er SDU’s største sproguddannelse og som studerende bliver du del af et levende studiemiljø – der også inkluderer Amerikanske Studier – med god kontakt mellem studerende og undervisere fagligt og socialt.

Bacheloruddannelsen i Engelsk giver dig både adgang til kandidatuddannelsen i Engelsk og mulighed for, at søge ind på en lang række andre kandidatuddannelser.

Du kan vælge en kandidatuddannelse udelukkende med Engelsk, men vil du gerne være underviser i gymnasiet, skal du udover Engelsk vælge et sidefag i et andet gymnasierettet fag. 

3 gode grunde...

  • Du får både engelsksproglige kompetencer på højeste niveau og stor indsigt i den engelsksprogede verden og dens afgørende betydning globalt.
  • Du opnår brede karrieremuligheder, da stærke kompetencer i engelsk er efterspurgt både i uddannelsessektoren og i offentlige og private virksomheder.
  • Du bliver del af et stort og levende studiemiljø, hvor der er god kontakt mellem undervisere og studerende.

Følg @hum_studieliv_sdu på Instagram