Skip to main content

Sproget, litteraturen og medierne

Som studerende på Dansk-uddannelsen får du indsigt i både ældre og moderne tekster - fra de første runer til indhold på sociale medier. Uddannelsen har fokus på tre centrale dimensioner; sprog, litteratur og medier. Det betyder, at du får praktiske og analytiske kompetencer som både professionel formidler, kvalificeret tekstlæser og kritisk sprog- og medieanalytiker. Du bliver altså både generalist og specialist.

Det giver dig alsidige kompetencer, som kan bruges både i uddannelsesverdenen, i forskellige kulturbrancher og andre private og offentlige virksomheder. Fx som underviser, tekstforfatter eller konsulent, der er også jobmuligheder inden for branding, journalistik og kommunikation.

Samtidig lærer du via studierne af litteratur, sprog og medier at forholde dig kritisk og reflekteret til samfundsaktuelle spørgsmål såsom identitet, nationalitet, historie, køn, miljø og kommunikation.

Som studerende på Dansk bliver du del af et aktivt studiemiljø med rig mulighed for at engagere dig både socialt og fagligt. Uddannelsen har fokus på, at alle studerende kommer godt fra start bl.a. gennem en tutor-ordning.

En bacheloruddannelse i Dansk giver mulighed for at læse på en række andre kandidatuddannelser. Vil du gerne være underviser i gymnasiet, skal du udover Dansk vælge et sidefag i et andet gymnasierettet fag.

 

3 gode grunde...

  • Uddannelsen kombinerer praksis og teori, du får både kompetencer som formidler og som sprog- og medieanalytiker.
  • Uddannelsen giver jobmuligheder både i uddannelsessektoren, kulturbranchen og andre private og offentlige virksomheder.
  • Du bliver del af et aktivt studiemiljø med fokus på både det faglige og sociale fællesskab, som tager godt imod nye studerende.