Skip to main content
DA / EN

På en række bacheloruddannelser (find din bacheloruddannelse) skal du vælge et tilvalg eller sidefag på dit tredje studieår. Det giver dig en bredere faglighed, og gør dig i stand til arbejde med en problemstilling fra flere faglige vinkler.

Tilvalg findes kun på bachelorniveau. Sidefag kan du fortsætte med videre ind i en kandidatuddannelse, hvis du har lyst til det.

En tilvalgsuddannelse, der anvender kommunikation som redskab i kulturens verden

Evnen til at kommunikere vil du kunne bruge på mange forskellige arbejdspladser, fx kulturinstitutioner og kulturforvaltninger, produktionsselskaber, pressebureauer, biblioteker og forlag – ja, i det hele taget alle steder, hvor der findes en kommunikationsafdeling.

Tilvalgsuddannelsen i KRoF giver dig redskaber til at arbejde professionelt med kommunikation på forskellige platforme. Eksemplerne hentes fra kulturens verden, men de teknikker, du lærer, kan også bruges i andre sammenhænge. Samtidig bliver du introduceret til aktuelle diskussioner i kulturlivet og inden for kulturformidling.

Teori og praksis som forudsætning

På tilvalget kobles teori og praksis hele tiden sammen. Om foråret skal du i praktik i mindst otte uger, hvor du typisk kommer til at arbejde med at skrive tekster til hjemmesider, styre kommunikationen på sociale medier, udvikle og redigere manuskripter, læse korrektur, skrive pressemeddelelser og nyhedsbreve, planlægge events e.l. Praktikken giver dig samtidig mulighed for at styre din uddannelse i en retning, du selv ønsker. På KRoF arbejder du med kultur og kommunikation i praksis.


Derfor skal du læse...

  • Du får en bred viden inden for kommunikation, samtidig med at du udvikler specifikke erhvervsrettede kompetencer.  
  • Du kommer i praktik, hvilket giver dig erfaringer til cv’et der kan gøre dig afklaret mht., hvad du gerne vil arbejde med fremover, og hvilken kandidatoverbygning der evt. kan føre videre i den retning.
  • Med kompetencer inden for kommunikation og formidling m.m. kan du arbejde inden for en bred vifte af arbejdsområder  både i det private og i den offentlige sektor.
  •  

    Følg @hum_studieliv_sdu på Instagram