Skip to main content

Dansk sidefag (deltid)

Med sidefaget i dansk får du undervisningskompetence i dansk i gymnasieskolen. Du får indgående kendskab til det danske sprog og tekstproduktion såvel som til dansk litteratur, historie og kultur

  • Denne uddannelse kan læses i Odense

Er du underviser og ønsker undervisningskompetence i danskfaget? Eller er du bare – ligesom os – vild med det danske sprog og de muligheder, det rummer? Uanset hvad er sidefaget i Dansk en mulighed for dig.

Gennem arbejdet med de fag, som deltidsuddannelsen tilbyder, styrker du din faglige profil med en solid uddannelse.

Sidefaget i Dansk består af fire grundelementer; litteratur, sprog, kommunikation og medier. Disse fire vægtes lige højt gennem hele uddannelsen. Gennem en række grundfag lærer du forskellige elementære metoder og teorier, som du kan bruge til at anskue og analysere forskellige litterære, sproglige og kommunikative opgaver. I de historiske fag får du overblik over den historie, som er forbundet med dansk kultur, hvad end man taler om litteraturlæsning eller mediemæssige vaner.

På danskstudiet arbejder vi også med tekstproduktion inden for forskellige genrer, og du får kompetencer til at producere tekst og vejlede andre i, hvad det vil sige at skrive en god tekst.

Læs mere om uddannelsens opbygning.
Institut for Kulturvidenskaber Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 1000

Sidst opdateret: 06.11.2020