Skip to main content
DA / EN

Tysklands stadig store relevans

På verdensplan lærer mere end 15 mio. mennesker tysk. Nogle af dem gør det på tyskuddannelsen på SDU, og det er der gode grunde til. I Danmark er tysk et vigtigt fremmedsprog både i uddannelse, kulturliv og erhvervsliv.  Tyskland er ikke bare én af verdens vigtigste økonomier, men den med størst betydning for Danmark. Politisk spiller Tyskland en afgørende rolle i EU, og tysk kultur har både i fortid og nutid en central betydning for den danske kultur.

Førende tyskuddannelse med mange studieture

Hvis du vælger at læse en kandidat i Tysk, kan du både fordybe dig i en klassisk humanistisk disciplin med et moderne fokus, samtidig med at du kan se frem til, at der i de kommende år vil være et stigende behov for kandidater med et indgående kendskab til tysk sprog, kultur og samfund i både erhvervslivet og den offentlige sektor, ikke mindst på uddannelsesområdet. Tyskuddannelsen i Odense er kendetegnet ved at have et nutidigt fokus på tysk sprog, kultur og samfund, samtidig med at vi forstår disse i en historisk sammenhæng. På kandidatuddannelsen nyder studerende godt af et stærkt og aktivt forskningsmiljø, og som kandidatstuderende arbejder du også selv med opgaver, der i princippet er små forskningsprojekter. Undervisningen foregår på tysk, så din indgående viden om tyske forhold kombineres med stærke sproglige kompetencer. Disse kan også udbygges gennem et udlandsophold, ligesom SDU’s geografiske position gør det muligt at organisere mange studieture til bl.a. Lübeck, Flensborg, Hamborg eller Berlin.

Jobmuligheder

Med en kandidatuddannelse i Tysk kan du undervise på de gymnasiale uddannelser, og der er også mulighed for at finde job inden for eksempelvis medieverdenen, reklamebureauer eller hos offentlige myndigheder.

Derfor skal du læse...

  • Der er stigende efterspørgsel på tyskuddannede akademikere.  
  • Der vil være mulighed for studieture og udlandsophold i tysktalende lande.  
  • Din fagprofil er bred og du kan derfor ende både i den private og den offentlige sektor inden for en bred skare af jobs.  

 

Følg @hum_studieliv_sdu på Instagram