Skip to main content

Introduktion til uddannelsen

Designledelse handler om at arbejde på tværs af traditionelle skel mellem design, kommunikation, kultur og erhvervsøkonomi for at skabe sammenhængende løsninger fra idé til kommercialisering.

I undervisningen lærer du at bygge bro mellem forskellige fagligheder:

  • Praktisk design 
  • Humanistisk kulturforståelse 
  • Forretningsudvikling og strategi.

Det gør dig i stand til at håndtere kreative, kommunikative, økonomiske og organisatoriske aspekter af designudvikling i private og offentlige organisationer.

Læs mere om uddannelsens opbygning

Jobmuligheder 

Som færdiguddannet kandidat i Designledelse er du kvalificeret til arbejde med kreative, kommunikative, erhvervsmæssige og organisatoriske aspekter af designudvikling i både private virksomheder og offentlige organisationer. Det kan for eksempel være som designudvikler, innovationskonsulent, projektleder og forretningsudvikler. Det er typisk stillinger, hvor viden om og sans for forretningsudvikling skal kombineres med en højtudviklet sans for designbærende kvaliteter. 

Læs mere om Jobmuligheder

Optagelse og adgangskrav

For at søge optagelse på kandidatuddannelsen i Designledelse skal du have en relevant bacheloruddannelse.  

Der gælder følgende frister for ansøgning til studiestart 1. september:

1. februar for udenlandske studerende fra lande uden for EU/EØS
1. marts for EU/EØS-borgere

Læs mere om Optagelse og Adgangskrav 

Udbydes af SDU og Designskolen 

Kandidatuddannelsen i Designledelse er udviklet og gennemføres i et samarbejde mellem Syddansk Universitet, Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse (Samfundsvidenskab), Institut for Design og Kommunikation (Humaniora) og Designskolen i Kolding, der er en selvstændig uddannelsesinstitution.


Sidst opdateret: 21.01.2021