Skip to main content
DA / EN

Amerika er mere end Hollywood, prærien og præsidentvalg

Amerikanske Studier er en tværfaglig uddannelse, som beskæftiger sig med det samlede billede af én af verdens supermagter gennem undervisning i både kultur, litteratur, politik, historie og samfundsforhold. Under uddannelsen vil dine fag være med til at sikre, at du kan forstå og analysere amerikansk kulturel identitet samt analysere og fortolke USA’s indflydelse på Danmark og resten af verden.

En uddannelse med mulighed for udlands- eller praktikophold

Som studerende på kandidatuddannelsen i Amerikanske Studier har du mulighed for at tage ud i verden og kombinere studiet med et udlandsophold ved amerikanske eller europæiske universiteter. Du kan også vælge at erstatte udlandsopholdet med et praktikophold og føre din teoretiske viden ud i praksis.

Dine kompetencer og jobmuligheder med en kandidatgrad i Amerikanske Studier

Med en kandidatgrad i Amerikanske Studier får du internationale kompetencer og bliver i stand til selvstændigt at kunne forhandle og begrunde fagligt relaterede beslutninger samt formidle viden om amerikanske kultur- og samfundsforhold til eksempelvis virksomheder og medier.  Disse kompetencer forbereder dig til en karriere af enten national eller international karakter og åbner en bred vifte af jobs indenfor både den private og offentlige sektor. Tidligere studerende arbejder f.eks. med alt fra forskning til diplomati og kommunikation.

Derfor skal du læse...

  • Med en kandidatgrad i Amerikanske studier får du viden om kommunikation, rådgivning, politik, kultur og økonomi. Uddannelsen gør dig derfor egnet til en bred vifte af jobs
  • Du får mulighed for at tage ud i verden, på enten udlands- eller praktikophold
  • Din brede og dybe forståelse af Amerika gør dig kvalificeret til jobs i globale virksomheder og organisationer