Skip to main content
DA / EN

Open data


Film: Anders Boe, SDU Kommunikation

Store datamængder giver værdifuld indsigt i adfærd hos mennesker og i systemer – og giver dermed mulighed for at gøre samfundet bedre for borgerne.

De data, som offentlige og private institutioner og virksomheder indsamler, kan gøre gavn i nye sammenhænge, hvis de udveksles og stilles til rådighed for andre.

Open data handler om at blive i stand til at håndtere enorme mængder af data og bruge dem til at gøre ydelser og produkter smartere, bedre eller billigere.

Open data skal skabe arbejdspladser

SDU er for eksempel partner i et projekt, der skal finde ud af, hvordan en kommunes store og hastigt voksende datamængder kan håndteres, så alle relevante data kommer til at indgå i planlægning af trafik og byudvikling.

I et tæt samarbejde med resten af samfundet vil SDU arbejde for, at open data bliver en platform, der kan skabe virksomheder og arbejdspladser.

Projekter under Open data

Følgende projekter har fået støtte fra direktionens strategiske pulje og fakulteterne:

Kontakt for svar på faglige spørgsmål

Kontakt professor og programleder Peter Schneider-Kamp for svar på faglige spørgsmål i forbindelse med projekterne under open data.

Skriv til Peter

Få mere viden om SDU's tre indsatsområder

Kontakt projektkoordinator Lena Lykke Jønch-Clausen for information omkring indsatserne inden for open data, droner og velfærdsinnovation.

Skriv til Lena

Kommunikation Syddansk Universitet

  • Telefon: +45 6550 9012

Sidst opdateret: 20.12.2023