Skip to main content

Teknologier, der former fremtiden

I 2016 udvalgte SDU under overskriften ”Teknologier der former fremtiden” tre forskningsområder, hvor SDU har en særlig mulighed for at skabe værdi i samfundet: Velfærdsinnovation, Droner og Open Data. Til hvert af de tre satsningsområder er afsat midler fra SDU’s strategiske pulje i perioden 2017-2019.

Kontakt specialkonsulent Lena Lykke Jønch-Clausen lsr@sdu.dk hos SDU RIO for flere oplysninger.


Velfærdsinnovation

Droner

Open Data

Nye ideer skaber vækst

I de kommende år vil vi inden for alle tre indsatsområder have fokus på at udvikle løsninger og viden, som kan komme i spil i både private og offentlige virksomheder.

Samspillet kan skabe vækst og velstand i vores region og resten af landet.

Kontakt projektkoordinator Lena Lykke Jønch-Clausen for mere information.

Baggrund

Kort efter årtusindeskiftet satsede SDU målrettet på robotforskning, og vi har arbejdet tæt sammen med erhvervsliv og fonde om at skabe værdi for samfundet i form af udvikling, produktion og arbejdspladser m.v.

Den målbevidste satsning har givet resultater.

Fyn er i dag et så internationalt anerkendt udviklingscenter for robotteknologi, at Universal Robots - en virksomhed, der startede i universitetets kælder - i 2015 kunne sælges for 1,9 milliarder kroner.

Forskning styrker klynger

Robotklyngen er en klynge, der virker - med over 80 virksomheder og 2.200 ansatte. Vi ved, at klynger af højteknologiske virksomheder styrkes af at have meget stærk tilknytning til lokale forskningsmiljøer.


Tilbage til udvalgte forskningsprogrammer


Kommunikation Syddansk Universitet

  • Telefon: +45 6550 9012

Sidst opdateret: 11.06.2021