Skip to main content

Søer i fritiden

Lån en søkuffert

SDU har udviklet 3 forskellige søkufferter, som lånes ud via lokale biblioteker til alle interesserede institutioner, foreninger og private. Man kan låne både på dagsbasis og på ugebasis.

I hver kuffert er der alt det udstyr, som skal bruges og letforståeligt og inspirerende informationsmateriale plus en QR-kode som leder til projektets hjemmeside med endnu mere information. I kufferten ligger der også en opfordring til at indtaste data om f.eks. observerede arter i søen via hjemmesiden, hvor man også undervejs i projektet får fri adgang til alle de data som andre har indtastet. Kufferterne vil være klar til udlån allerede fra sommeren 2021. De 3 kufferttemaer er:  

Dyr og planter i og omkring søen :
Kufferten indeholder bl.a. fangstnet, lupper, hvide bakker, petriskåle, pincetter/skeer, spande, bestemmelsesnøgler til dyr og planter, gode vejledninger og tips og tricks til en plan for turen. 

Søens vandkvalitet :
Kufferten indeholder bl.a. vandkikkert, vanddunke, filtre, engangssprøjter, pipetter, testkits til bl.a. næringsstoffer, pH mv. og gode vejledninger til hvordan man kan lave små og helt ufarlige søforsøg i foreningen, på Naturskolen, i SFO’en eller derhjemme og tips og tricks til en plan for turen. 

Søleg:
Kufferten med sølege indeholder materialer til søbingo og søstafetter. Begge lege er sjove, let tilgængelige og underholdende måder at lære forskellige arter af dyr og planter at kende. Kufferten indeholder spilleplader, spilleregler, små historier og faglige beskrivelser af alle de dyr, planter, info om søer mv. som indgår i spillene. 

Desuden lægges alt informationsmateriale og lister over kufferternes indhold til fri afbenyttelse på projektets hjemmeside, så andre interesserede kan lave deres egne kufferter. Vi vil nemlig gerne opfordre til at der kommer endnu flere ”kuffertejere”.   

Herunder finder du link til at booke en søkuffert eller indsende data:

Alle udarbejdede materialer til søkufferterne lægges frit tilgængeligt her: 

Sidst opdateret: 01.05.2021