Skip to main content

Søer i fritiden

Lån en Søkuffert

SDU har udviklet tre forskellige Søkufferter, som lånes ud via SDU og samarbejdspartnere til alle interesserede institutioner, foreninger og private. Man kan låne både på dagsbasis og på ugebasis.

Data indsendes her.

alletre

I hver kuffert er der alt det udstyr, som skal bruges og letforståeligt og inspirerende informationsmateriale plus en QR-kode som leder til projektets hjemmeside med endnu mere information. I kufferten ligger der også en opfordring til at indtaste data om f.eks. observerede arter i søen via hjemmesiden, hvor man også undervejs i projektet får fri adgang til alle de data som andre har indtastet. Kufferterne er klar til udlån , men materialet egner sig bedst til sommerperiode. De tre kufferttemaer er:  

Dyr og planter i og omkring søen: Henvender sig til alle der har lyst til at lære mere om søens dyr og planter.

I kufferten findes bl.a: Net til at fange dyr, bestemmelsesduge, vandkikkert, pincetter, bingoplader, vejledninger til at fange dyr, finde planter og plancher med de hyppigste insekter, fisk og info om, hvad en sø egentlig er.

Søleg:
Henvender sig primært til de yngre børn og alle dem, der kan lide at lege. 

Kufferten indeholder bl.a.: Net til at fange dyr, bingoplader, bestemmelsesduge, memory/vendespil, vejledninger til at finde planter, gå på dyrejagt og finde størrelsen af søen.

Vandkvalitet:
Henvender sig til de ældre børn og dem, der har lyst til at lære mere om søens vandkvalitet.

I kufferten findes bl.a.: Planktonnet, mikroskop, stereolup, kit til at måle klorofylindhold, vejledninger til at se på alger, regne søstørrelsen ud og plancher om vandkvalitet og hvad en sø egentlig er.

 

Desuden lægges alt informationsmateriale og lister over kufferternes indhold til fri afbenyttelse på projektets hjemmeside, så andre interesserede kan lave deres egne kufferter. Vi vil nemlig gerne opfordre til, at der kommer endnu flere ”kuffertejere”.   

dyrogplanter

Booking: Der bookes ved at sende en mail til soerifritiden@sdu.dk  med oplysninger på, hvem I er, hvem bookingen er målrettet (forening, børnebørn, etc.) og hvornår I gerne vil booke den. Så aftaler vi nærmere om, hvornår I kan komme og hente dem og hvornår I skal aflevere dem igen. Ved større grupper opfordres, der til at booke mere end en enkelt kuffert. Der er også mulighed for at låne søkufferter ved Søkufferternes værter rundt omkring i landet. Værterne har ét sæt kufferter og ikke alle har Vandkvalitet.  

Værter: 
AQUA Akvarium og Dyrepark
Fårup Sø Camping
Kolding Naturskole
Naturama 
Naturcenter Hindsgavl
Svendborg Natur- og Miljøskole 
Sønderjysk Sportsfiskerforening
Trente Mølle Naturskole
Økolariet
Århus Bibliotek, Dokk1

soeleg

Alle udarbejdede materialer til søkufferterne lægges frit tilgængeligt her: 
Materialer til Dyr og planter i og omkring søen.
Materialer til Søens vandkvalitet. 
Materialer til Søleg. 

Sidst opdateret: 22.08.2023