Skip to main content

Søer i fritiden

Lån en søkuffert

SDU har udviklet 3 forskellige søkufferter, som lånes ud via lokale biblioteker til alle interesserede institutioner, foreninger og private. Man kan låne både på dagsbasis og på ugebasis.

I hver kuffert er der alt det udstyr, som skal bruges og letforståeligt og inspirerende informationsmateriale plus en QR-kode som leder til projektets hjemmeside med endnu mere information. I kufferten ligger der også en opfordring til at indtaste data om f.eks. observerede arter i søen via hjemmesiden, hvor man også undervejs i projektet får fri adgang til alle de data som andre har indtastet. Kufferterne vil være klar til udlån allerede fra sommeren 2021. De 3 kufferttemaer er:  

Dyr og planter i og omkring søen:
Kufferten indeholder bl.a. fangstnet, lupper, hvide bakker, petriskåle, pincetter/skeer, spande, bestemmelsesnøgler til dyr og planter og gode vejledninger.

Søens vandkvalitet:
Kufferten indeholder bl.a. fangstnet, lupper, hvide bakker, petriskåle, pincetter/skeer, spande, bestemmelsesnøgler til dyr og planter og gode vejledninger.

Søleg:
Kufferten indeholder bl.a. net til at fange alger, pipetter, testkits til bl.a. næringsstoffer, pH mv. og gode vejledninger.

Desuden lægges alt informationsmateriale og lister over kufferternes indhold til fri afbenyttelse på projektets hjemmeside, så andre interesserede kan lave deres egne kufferter. Vi vil nemlig gerne opfordre til at der kommer endnu flere ”kuffertejere”.   

Booking: Der bookes ved at sende en mail til soerifritiden@sdu.dk  med oplysninger på hvem I er, hvem bookingen er målrettet (forening, børnebørn, etc.) og hvornår I gerne vil booke den. Så aftaler vi nærmere. 

Data indsendes her.

Alle udarbejdede materialer til søkufferterne lægges frit tilgængeligt her: 
Materialer til dyr og planter i og omkring søen.
Materialer til søens vandkvalitet. 
Materialer til søleg. 

Sidst opdateret: 12.05.2021