Skip to main content
DA / EN

Indsend data

Nu kan børn, unge og deres familier blive klogere på vandkvaliteten og plante- og dyrelivet i vores ca. 200.000 danske søer og vandhuller. Samtidig hjælper man forskerne med at indsamle endnu mere viden om søerne. Dette sker via udvikling af en række tilbud i samarbejde med naturskoler, biblioteker, SFO’er, frivillige foreninger, borgere og forskere.

Alle børn og unge kan via projektets tilbud blive små ferskvandsbiologer og bidrage med data og ny viden om vores søer. Det kaldes også Citizen Science eller borgerinddragende forskning. Projektets målgruppe er børn i skolealderen, unge og deres familier.

Projektet indeholder 4 overordnede aktiviteter:

  • Søkufferter: Lån en kasse med udstyr og vejledninger og tag på opdagelse ved den lokale sø.
  • Søcamps: Et forløb hvor børn og unge i 3 dage er sammen omkring søaktiviteter.
  • Book en formidler: Vi tilbyder at komme ud og holde oplæg for min. 25 personer
  • Find en sø og hjælp forskerne med at tage vandprøver, så vi kan blive endnu klogere. Vi løfter bedst i flok og gentager succesen fra 2020.

Se mere om aktiviteterne eller bliv inspireret til at lave forsøg med vand derhjemme på Søer i fritidens Youtube-kanal, der løbende bliver opdateret.

Projektet løber fra 1. april 2021 til 31. marts 2025 og er finansieret af Villumfonden. Se mere om projektets deltagere under projektets partnere.

 

Sidst opdateret: 12.10.2023