Skip to main content
DA / EN

Opnå kompetencer til at analysere og løse samfundsrelevante problemstillinger 

På bacheloruddannelsen i Sociologi og kulturanalyse opnår du en bred viden inden for sociologi og antropologi. Du får indsigt i, hvordan mennesker, grupper, organisationer og samfund fungerer – en viden, du kan overføre direkte på samfundsrelevante problemstillinger. Og samtidig tilegner du dig færdigheder til at gennemføre og formidle forskellige typer af undersøgelser. 

Uddannelsen er præget af løbende samspil mellem teori og praksis, og der lægges stor vægt på, at du lærer at anvende de teorier og metoder, du tilegner dig i undervisningen. Det sker i såkaldte semesterprojekter, hvor du sammen med medstuderende skal lave diverse forskningsprojekter, i nogle tilfælde for offentlige eller private organisationer.

På grund af denne alsidige, praktiske erfaring bliver du et godt kort på hånden for organisationer, der har brug for medarbejdere, som tænker tværvidenskabeligt og kan lave mange forskellige typer af analyser.

Derfor skal du læse Sociologi og kulturanalyse

  • Du får værdifulde færdigheder i håndtering af social kompleksitet, i dataindsamling, dataanalyse samt mundtlig og skriftlig formidling. 
  • I løbet af uddannelsen har du gode muligheder for at specialisere dig i netop dét, der interesserer dig. Det kan du gøre gennem semesterprojekterne og ikke mindst på 5. semester, hvor du kan studere eller komme i praktik i Danmark eller i udlandet. 
  • Uddannelsen holder alle døre åbne. Den begrænser ikke dine studie-/karrieremuligheder, men giver dig tværtimod en stor vifte af muligheder.
  • Du får en tæt kontakt til dine undervisere. Der er på SDU Esbjerg en ”åben dør” politik, og du er derfor altid velkommen til at tale med dine undervisere om stort og småt. Der er således også mulighed for at komme tæt på forskningen.
  • Du får et socialt tæt sammenknyttet studiemiljø på tværs af uddannelser og årgange med mange sociale arrangementer.
  • Du får unikke muligheder for at samarbejde med lokalregionale virksomheder og organisationer, der kan blive din fremtidige arbejdsplads. Dette sker fx igennem projekter på uddannelsen eller ved at søge et af de mange studierelevante studiejobs i lokalområdet.
  • Du får et fysisk studiemiljø i spritnye rammer med nybygget campus fra 2020 med gennemtænkte og moderne studiemiljøelementer.