Studerende for en dag på Samfundsvidenskab

Hvad er "Studerende for en dag"?

OBS! Vi har p.t. ændret i måden, hvorpå du kan blive studerende for en dag – dette skyldes COVID-19 situationen og forventes derfor også at være midlertidigt.

"Studerende for en dag" på Samfundsvidenskab er for dig, der er elev på en gymnasial uddannelse, har brug for en afklaring i forbindelse med studievalg, tidligere har taget en adgangsgivende eksamen, eller har en interesse i samfundet og dets erhvervsmæssige, sociologiske, økonomiske, politiske, statslige eller kulturelle forhold.

 

Hvordan bliver du "Studerende for en dag"?

Det oprindelige koncept ”Studerende for en dag” (rundvisning på studiet) vender tilbage, men i mellemtiden tilbyder vi som alternativ, at du kan få direkte kontakt til en af vores faglige vejledere fra den uddannelse, som du er interesseret i.
Her vil du kunne få svar på spørgsmål omkring studiets sammensætning, optagelse, studiemiljø og meget mere.

Udfyld tilmeldingsformularen og så vender vi tilbage snarest muligt.

For at vi kan matche dig med en faglig vejleder fra det ønskede studie, skal du i formularen angive dine ønsker til studie og universitetsby samt dine kontaktinfo. Når vi har fået din henvendelse, finder vi en faglig vejleder, der passer til dine ønsker og derefter kontakter den faglige vejleder dig.

Er du i stedet interesseret i en rundvisning på et senere tidspunkt, kan du også blive skrevet op til det. Alt hvad du skal gøre, er at skrive ”jeg ønsker en rundvisning senere” i kommentarfeltet i tilmeldingsformularen.

Ved en rundvisning kan du som "Studerende for en dag" opleve hverdagen på en af vores samfundsvidenskabelige uddannelser. Du vil blive matchet med en nuværende studerende, og har mulighed for at udforske dit drømmestudie, være med til en forelæsning, få en fornemmelse af det faglige niveau og bare mærke stemningen på en af vores 5 campus-lokationer, inden du træffer din endelige beslutning.

Rundvisningerne foregår i perioden:

  • Forår: Fra midten af februar til og med juni.
  • Efterår: Fra midten af september til og med november.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på brobygning-samf@sam.sdu.dk.

Vi glæder os til at hilse på dig. 

 

En ”Studerende for en dag” fortæller…


Hvorfor ville du gerne være ”Studerende for en dag”?

Jeg ville gerne opleve, hvordan det er at gå på uni og hvilken kultur, der er. Derudover er jeg ret i tvivl om, hvilken uddannelse jeg skal vælge. Jeg overværede for nylig en retssag og tænkte, at det kunne være sjovt at se, om Jura var noget for mig, hvilket “Studerende for en dag” gav mig mulighed for.

Hvad var bedste ved at være ”Studerende for en dag”?

Det bedste ved at deltage var at opleve, hvordan det er at gå på universitet. Jeg overværede en forelæsning på Jura-studiet, hvilket var meget anderledes end, hvordan vi oplever undervisningen på gymnasiet. Derudover fik vi også lov til at følge en super sød studerende, som kunne svare på ens spørgsmål.

Maya Bengaard, Studerende for en dag
Maya Bengaard, Studerende for en dag

Bacheloruddannelser på Samfundsvidenskab

Få det fulde overblik over alle bacheloruddannelserne på Samfundsvidenskab.

Se Uddannelserne

Vil du vide mere om livet som studerende?

Tag et kig i Bachelorfolderen og få et indblik i studielivet på Samfundsvidenskab.

Læs bachelorfolderen