Skip to main content

Bibliotekskundskab og videnskommunikation

  • Denne uddannelse kan læses i Kolding

Meget mere end bare bøger

Interesserer du dig for informationsteori, kulturformidling, brugerundersøgelser og interaktionsdesign, vidensledelse, kommunikation og læring?

En bacheloruddannelse i Bibliotekskundskab og videnskommunikation giver dig erhvervskompetencer, som kan bruges i et væld af forskellige brancher og i såvel offentlige som private virksomheder. Denne bacheloruddannelse gør dig i stand til at bestride jobs, hvor der er behov for organisering af store mængder information og viden, vidensformidling, brugerfacilitering m.m.

Biblioteksuddannedes kompetencer efterspørges på flere og flere områder af arbejdsmarkedet. I dag arbejder biblioteksuddannede ikke blot på bibliotekerne, men også i bl.a. medicinalindustrien, it-branchen, finanssektoren, ingeniørbranchen og i advokatfirmaer.

På uddannelsen samarbejder vi tæt med biblioteker og erhvervsvirksomheder i forbindelse med projekter, besøg m.m., og vi inddrager aktuelle problemstillinger i undervisningen, så du er godt rustet til at komme ud på arbejdsmarkedet. Der er også mulighed for at komme i et projektorienteret forløb (praktik) på uddannelsens tredje år. 

Ønsker du at læse videre efter bacheloruddannelsen, giver bacheloruddannelsen i Bibliotekskundskab og videnskommunikation direkte adgang til kandidatuddannelsen cand.it. i Webkommunikation, men du kan også vælge mellem en række andre kandidatuddannelser og skabe din helt egen profil.

Som færdiguddannet vil du have viden og kompetencer til at spille ind i globale dagsordener som fx innovation, robust (digital) infrastruktur og bæredygtige lokalsamfund.
Bibliotekskundskab og videnskommunikation Det Humanistiske Fakultet Syddansk Universitet
  • Universitetsparken 1
  • Kolding - DK-6000
  • Telefon: +45 6550 1396
  • Fax: +45 6593 5856

Sidst opdateret: 14.01.2021