Skip to main content

Redskaber til at tænke mere entreprenant

The Innovation and Entrepreneurship network at SDU

Innovations- og entreprenørskabsnetværket arbejder for at dele viden og inspiration til udvikling af entreprenørskabskompetencer blandt studerende og undervisere. På deres hjemmeside finder du en lang række ressourcer og læringsvideoer til brug i en entreprenørskabskontekst samt info angående events: IE.sdu.dk.


Prototyping - En guide for iværksættere

Som nyopstartet iværksætter kan værktøjer til prototyping være med til at definere, konkretisere og teste din idé i praksis, inden den for alvor bliver søsat. Prototyping kan også fungere som et idéudviklingsværktøj eller bruges til at samarbejde med interessenter.

I denne guide kan du læse om prototyping og finde værktøjer, som passer til netop din proces: Guide: Prototyping - En guide for iværksættere.

Du kan desuden finde et webinar om prototyping her: Webinar.


Business Model Canvas

Business Model Canvas (BMC) er udviklet af Alexander Osterwalder, og det er en metode til at beskrive og udvikle en forretningsmodel for en virksomhed. Selv om metoden er beregnet til forretningsudvikling, egner den sig også til projektudvikling og social entreprenørskab.

Hent Business Model Canvas her.


Business Model Creator

IDEA Business Model Creator (BMC) er et interaktivt værktøj, der understøtter skabelsen og udviklingen af forretningsmodellen for en given idé. BMC hjælper dig med at beskrive de elementer, der indgår i netop din forretningsmodel. Værktøjet er udviklet på baggrund af Alexander Osterwalders forskning og teori.

Gå til Business Model Creator her.


Foresight & Visualization

Foresight & Visualization er et brætspil, der giver dig en kreativ, tankevækkende og sjov tilgang til at tænke entreprenant og med fokus på bæredygtighed. Det handler om at skabe bæredygtige idéer og udvikle entreprenante koncepter for en mere bæredygtig fremtid.

Læs mere og download spillet her.


SDU Kolding

  • Universitetsparken 1
  • Kolding - 6000
  • Telefon: +45 6550 1000

Sidst opdateret: 08.04.2022