Skip to main content

Droneteknologi inden for natur, miljø og klima management

Projektets formål

Projektet vil skabe et nyt fundament for drone-baseret dataindsamling og analyse, der vil forbedre kvaliteten af natur-, miljø- og klimastyring i regionen. Projektet vil også være med til at gøre regionens konsulentfirmaer mere konkurrencedygtige både nationalt og internationalt.

I 2015 igangsat og grundlagde ansøgerne et regionalt Natur, Miljø og Klima netværk med deltagelse af regionens kommuner (19 enheder, der repræsenterer 1,15 mio. Borgere), forsyningsværk, ministerielle enheder samt alle de store konsulenthuse.

Dette projekt ønsker at udvikle teknikker og metoder, så den næste generation af droner er udstyret med udstyr til at foretage vandprøver, multispektrale filtre og microsonder. Dette skal ske i samarbejde med et større allerede etableret Natur, Miljø og Klima netværk bestående af regionens kommuner, forsyningsværk, ministerielle enheder samt alle de store konsulenthuse.

Projektets outcome

  • Udvikling af droner til at kunne indsamle vandprøver, og dermed forbedre kvaliteten af de data og analysemuligheder, som netværket har til rådighed.

Kontakt

Arbejdspakkeleder Mogens Flindt, Lektor, Biologisk Institut.

Partnere

Sara Egemose, Adjunkt, Biologisk Institut
Niels Svane, videnskabelig assistent, Biologisk Institut
Niels Vestergaard, Professor, Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi

Sidst opdateret: 15.06.2018