Skip to main content

Samarbejde

Samarbejde med kommunerne

Sommeren 2008 startede forskningsenheden et direkte samarbejde med danske kommuner funderet i kontrakter for junior forskningsstillinger (ph.d. eller postdoc) finansieret via 50% af kommunen og 50% af SDU. Sådanne tre kontrakter blev underskrevet af henholdsvis Esbjerg, Varde og Tønder kommune. I to af disse kommuner, Esbjerg og Varde er projekterne allerede startet.

Målet med disse stillinger er:

  • at øge anvendelsen af forskningsviden og evidens i den kommunale folkesundhed og i sundhedsfremmearbejdet
  • at stille information til rådighed vedrørende forskningsbehov i hverdagen for arbejde i kommunen for det akademiske forskningsmiljø.

Hovedtemaerne for samarbejdet fokuserer på support og hjælp til kommunerne i udvikling, analyse og anvendelse af sundhedsprofiler, evaluering af kommunernes interventionsprogrammer ved at tage fat på socialt udsatte befolkningsgruppe, integrering af eksisterende data om sundhed og determinanter til geografiske informationssystemer, analyse af kommunale tiltag med henblik på anvendelsen af evidens i tvær-sektoral planlægning og implementering af evidens og support af sundhedspolitisk udvikling.

Se vores konsulent- og serviceydelsesbrochure - her

Opstart: 1. august 2008

Kontaktpersoner: Maja Bertram mbertram@health.sdu.dk , Gabriel Gulis ggulis@health.sdu.dk

 

 

Sidst opdateret: 01.04.2019