Skip to main content
DA / EN

Indvielse af Emerging Attraction på MCI

Den 7. marts dannede MCI rammerne for den danske åbning af Interreg IVa-projektet Emerging Attraction. Projektet er et grænseoverskridende samarbejde med den målsætning at bekæmpe manglen på højtuddannede i den dansk-tyske region.

Det officielle startskud på projektet Emerging Attraction i Danmark lød torsdag d. 7. marts på Syddansk Universitet på Alsion i Sønderborg. I Tyskland blev projektets start markeret for en måned siden i forbindelse med fejringen af 20-års jubilæet for de grænseoverskridende studier på Flensburg Universitet. Blandt deltagerne til arrangementet på MCI var den tyske ambassadør Michael Zenner, afdelingsleder for erhvervs- og økonomiministeriet i Slesvig-Holsten Dr. Hartmut Euler, projektchef for Vækstcentret Stephan Kleinschmidt, executive advisor Henrik Henriksen fra Danfoss samt prorektor for SDU Bjarne Graabech.

Formålet med Emerging Attraction er at bekæmpe manglen på højtuddannede i regionen. Professor Susanne Royer fra Flensburg Universitet og direktør Steen Donner fra Scion DTU holdt hver et indlæg om klyngesamarbejde, og hvilke faktorer der er nødvendige for klyngers overlevelse og succes.

Emerging Attraction har et samlet budget på cirka 8 mio. DKK og bakkes økonomisk EU. Projektets partnere er Flensburg Universitet, Fachhochschule Flensburg, IHK Flensburg og Syddansk Universitet - herunder Mads Clausen Instituttet og Institut for Grænseregionsforskning.

 

På billedet: Afdelingsleder for erhvervs- og økonomiministeriet i Slesvig-Holsten Dr. Hartmut Euler, tysk ambassadør for Danmark Michael Zenner, institutleder for Mads Clausen Instituttet Horst-Günter Rubahn, Prorektor for Syddansk Universitet Bjarne Graabech og direktør for Phänomenta Science Center Flensburg Achim Englert.

Redaktionen afsluttet: 18.03.2013