Skip to main content
DA / EN

Nyt fra IME

 • 06.05.2024

  CIE modtager 2,9 millioner til at optimere grøn brintproduktion

  Forskere fra SDU og industripartnerne Danfoss Drives og Green Hydrogen Systems har modtaget et betydeligt tilskud fra "Erhvervsfyrtårn Syd: Fonden for Retfærdig Omstilling - Beyond Fossil" til at udvikle effektiv brintproduktionsteknologi, der kan konkurrere med fossile brændstoffer på markedet.

 • 21.03.2024

  Forskningens Døgn på SDU Sønderborg

  Forskningens Døgn på SDU er tilbage! Lørdag d. 20. april kl. 10-13 inviterer SDU Sønderborg til en lørdag i videnskabens tegn.

 • 23.01.2024

  Ali Khosravi modtager syv millioner kroner til optimering af power-to-X-systemer

  Lektor ved Center for Industriel Mekanik, Ali Khosravi, har modtaget en prestigefuld Villum Young Investigator bevilling på syv millioner kroner.

 • 15.01.2024

  Henrik Bindslev fortsætter som TEK-dekan

  Dekanen på Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet vil i de kommende år fortsat hedde Henrik Bindslev. Et enigt ansættelsesudvalg har genudpeget den erfarne leder- og forskningskapacitet til stor glæde for Henrik Bindslev selv og SDU.

 • 30.11.2023

  Joe Alexandersen modtager prestigefyldt bevilling til at krølle tid og rum sammen

  Joe Alexandersen, lektor på Det Tekniske Fakultet, er blandt årets modtagere af Den Frie Forskningsfonds Sapere Aude-bevillinger for unge talentfulde forskningsledere. Med bevillingen på lidt over 6 millioner vil han løse et af de største problemer inden for såkaldt computerdrevet morfogenese. Det kan – blandt meget andet – gøre vindmøller mere effektive og lydløse.

 • 02.11.2023

  Selvflyvende inspektionsdroner kan redde menneskeliv og spare os for milliarder. Og de kan være virkelighed lige om lidt

  Allerede om fem år kan det være autonome, selvopladende droner, der holder øje med sprækker i betonen under broer, slidte togskinner og andre inspektionsopgaver på vigtig infrastruktur. Potentialet er enormt, fortæller forskerne bag det europæiske Drones4Safety-projekt, som netop er afsluttet.

 • 15.10.2023

  Tæt samarbejde mellem Indien og Danmark skal skabe næste generation af Power to X Convertere

  Fremtiden for bæredygtig energi er her! Indian Institute of Technology Madras (IIT Madras), Aalborg Universitet og Syddansk Universitet har slået sig sammen i et banebrydende partnerskab med industriens giganter som Danfoss Drives. Sammen driver de projektet 'Efficient Cost-saving Grid Friendly Power to X Converter' (ECoGrif), og som kan ændre økonomien for brint.

 • 30.08.2023

  Fra Fyn til frontlinjen af fysik: Mekatronikingeniør fik drømmejob på CERN

  26-årige Jonas Kampp arbejder som mekatronikingeniør for verdens største fysiklaboratorie, CERN i Schweiz.

 • 17.08.2023

  Center for Industriel Software på SDU er kommet flyvende fra start i Sønderborg

  Det er under ni måneder siden, at SDU gik sammen med private og offentlige aktører om at oprette Center for Industriel Software, men centret er allerede en succeshistorie på flere parametre. De studerende strømmer til og nu står en stærk stab af forskere og undervisere også klar til at tage imod dem.

 • 04.07.2023

  Sommerens dimittender fejret på SDU

  Der er blevet terpet formler og studeret koder til den helt store guldmedalje, men nu har årets dimittender fra Det Tekniske Fakultet fået belønning for flere års hårdt slid, da årets dimissioner løb af stablen både i Sønderborg og Odense.

 • 16.05.2023

  Mød forskeren: Oliver Niebuhr

  Oliver Niebuhr, lektor ved Center for Industriel Elektronik, er en forsker drevet af en passion for at forstå verden og spændingen ved at afdække ny viden. I dette interview deler Niebuhr sine bevæggrunde for at blive forsker, alternative karriereønsker og det fascinerende forskningsområde psyko-akustik.

 • 19.04.2023

  "M-prisen" til to dygtige maskiningeniører fra SDU

  Vi er stolte over at kunne meddele, at Julie Lynge Madsen og Liv Obbekær har modtaget "M-prisen": En pris for bemærkelsesværdigt gode eksamensprojekter fra Danmarks ingeniørskoler.

 • 06.03.2023

  SDU Sønderborg bygger drone på steroider, som skal løfte den grønne omstilling

  Forskere på SDU’s campus i Sønderborg arbejder lige nu på dronernes svar på Arnold Schwarzenegger. Når den er klar til at lette engang i juni, er det målet, at den kan løfte 100 kilo og på den måde erstatte små kraner i svært tilgængelige områder. For eksempel kan dronen servicere vindmølleteknikere med reservedele og værktøj på åbent hav.

 • 01.02.2023

  Emad Samuel Malki Ebeid skal stå i spidsen for SDU Digital and High-Frequency Electronics

  SDU etablerer en ny afdeling med fokus på digital og højfrekvent elektronik. Emad Samuel Malki Ebeid, professor ved SDU, bliver sektionsleder.

 • 22.12.2022

  Tidlige julegaver til forskere på SDU Sønderborg – Modtager 50 millioner fra Interreg Deutschland-Danmark

  Torsdag en 15. december blev Interreg Deutschland-Danmark enige om fordelingen af 32,6 mio. EUR i tilskud til 14 nye projekter. SDU Sønderborg står i spidsen for fire af de projekter, som blev tildelt midler og er derudover involveret i yderligere et.

 • 07.11.2022

  Forskere blev hædret med BHJ-priser

  En af Sønderjyllands store humanitære og kulturelle fonde, BHJ Fonden, uddelte fredag to forskningspriser ved BHJ Award på Alsion i Sønderborg.

 • 14.10.2022

  SDU Industry Day 2022: Få din virksomhed up to date med den seneste forskning

  Dørene til laboratorierne bliver slået op på vid gab, når SDU i Sønderborg inviterer til “SDU Industry Day 2022”. Her får virksomheder indblik i, hvordan den nyeste forskning kan komme netop dem til gode.

 • 27.09.2022

  Klimakonference med budskab til politikerne: Grøn transport mellem Tyskland og Danmark skal prioriteres

  Vi har med galopperende fart kurs mod klimaafgrunden, men der er stadig lige akkurat tid til at afbøde katastrofen. Men det kræver øjeblikkelig handling. Sådan konkluderer deltagerne ved Konferencen ’100 % Climate Neutrality’ i en fælles erklæring. Et godt sted at starte er at etablere grøn transport mellem Tyskland og Danmark.

 • 12.09.2022

  CIE-leder Thomas Ebel er blevet udnævnt til professor

  56-årige Thomas Ebel er blevet udnævnt til professor i Advanced Capacitor Technologies. Det er fire år siden, han tiltrådte som leder af Center for industriel elektronik ved SDU. Ebel har på imponerende vis formået at bygge centret op fra scratch, så CIE nu fremstår som et eksempel til følge, når det kommer til uddannelse af ingeniører, state-of-the-art laboratorier og industrielt samarbejde.

 • 08.08.2022

  Stor maritim satsning på SDU

  Med en bevilling på 14 mio. kr. fra A/S Dampskibsselskabet Orient’s Fond i ryggen søsætter Syddansk Universitet nu en ambitiøs tværfaglig satsning inden for maritim forskning, innovation og uddannelse.

 • 24.06.2022

  Sommerens dimittender fejret på SDU Sønderborg

  Ved en storstilet ceremoni i Alsions koncertsal fik et kuld nyudklækkede studerende fredag formiddag deres endelige bevis på gennemført uddannelse.

 • 16.06.2022

  SDU og Diabatix indgår samarbejde – computermuskler accelerer forskning

  SDU og den belgiske softwarevirksomhed Diabatix indgår et strategisk samarbejde, der flytter grænserne for generativ design og topologioptimering.

 • 11.05.2022

  Christian Veje leder for Institut for Mekanik og Elektronik

  Professor Christian Veje, der kommer fra Center for Energy Informatics ved SDU, ser frem til at styrke industrisamarbejdet og tegne den strategiske retning for Instituttet, når han overtager som leder af Institut for Industriel Mekanik og Elektronik.

 • 18.03.2022

  Laveste antal i ti år har søgt ind via kvote 2 – men på SDU Sønderborg er der fremgang over hele linjen

  På landsplan har blot 48.801 personer i år søgt ind på en videregående uddannelse via kvote 2 – det laveste tal i 10 år. På SDU i Sønderborg er der imidlertid ansøgerfremgang på samtlige uddannelser.

 • 10.03.2022

  Faglærte Mikkel passede perfekt på ingeniørhylden

  Folk med erhvervsuddannelse klarer sig fremragende på ingeniørstudierne i Sønderborg. Mikkel Bjerg Mogensen, som har en baggrund som elektronikfagtekniker er én af dem. Et halvt år efter at have afsluttet elektronikfagtekniker-uddannelsen med et 12-tal til svendeprøven, søgte han ind på et 1-årigt, målrettet kursus for at få adgang til at læse til ingeniør på lige fod med unge, der har en gymnasial uddannelse i bagagen. Det har han ikke fortrudt.

 • 15.02.2022

  Ingeniørstuderende fra SDU Sønderborg vil sende raket ud i rummet

  En gruppe ingeniørstuderende fra SDU i Sønderborg har ambitioner om at sende en raket i rummet. Målet er at deltage i internationale konkurrencer.

 • 21.01.2022

  Historisk dimission på SDU Sønderborg – de første elektronikstuderende fik deres eksamensbevis

  Fredag var en historisk dag, da de første ingeniørstuderende i elektronik i ægte amerikansk fik deres firkantede huer på ved dimissionen på SDU i Sønderborg. Her kunne de sammen med medstuderende fra Engineering, Innovation and Business og Mechatronics glæde sig over endt uddannelse.

 • 16.12.2021

  Fra lærling til lektor – Kasper Paasch

  59-årge Kasper Paasch underviser i High Frequency Communication og er semestervejleder på 3. Semester mechatronics ved Center for Industriel Elektronik og forsker i effektelektronik og solcellesystemer. Hans passion for elektronik, bueskydning, historie og arkæologi har ikke blot skabt en usædvanlig karrievej, men fylder også mange af døgnets timer. Passionen har materialiseret sig i en katapult, som står på Et sikkert sted i Sønderborg. Men den vender vi tilbage til.

 • 07.11.2021

  80 studerende kom med autonome løsninger til Danfoss

  Gennem konkurrencen SDU Case Competition bød 80 studerende fordelt på 23 nationaliteter ind med autonome løsninger til hovedsponsoren Danfoss. De studerende arbejdede i 48 timer i træk i kampen om en samlet præmiepulje på 30.000 kroner sponseret af Danfoss.

 • 07.10.2021

  Nicolai skal få de studerende til at gå efter drømmene

  Han bygger droner og elsker biler, har været udsendt for Forsvaret og nu er 26-årige Nicolai Iversen leder af det nye Dream Office på SDU, som skal sikre rekrutteringen til student teams som Vikings og Eagles og styrke iværksætteriet fra TEK.

 • 15.09.2021

  Villum Experiment: Millioner til forskere fra Det Tekniske Fakultet

  Årets Villum Experiment-bevillingsmodtagere er udvalgt blandt et skarpt felt på næsten 400 ansøgere og er kommet gennem et helt specielt udvælgelses-nåleøje. To forskere fra Det Tekniske Fakultet klarede sig igennem de skrappe krav.

 • 06.09.2021

  SDU i Sønderborg har fået en metal-3D-printer

  3D-print i metal er noget vi har drømt om i lang tid på SDU, så vi kan ikke næsten ikke få armene ned over, at vi nu har vi fået vores helt egen metal-3D-printer på campus i Sønderborg.

 • 25.08.2021

  SDU-projekt i Sierra Leone sikrer rent vand og styrker undervisningen på TEK

  To SDU-ingeniører lander i dag i det vestafrikanske land Sierra Leone, hvor de skal være med til at sikre rent drikkevand i et projekt med Ingeniører Uden Grænser. Samtidigt henter de to lektorer erfaringer til brug i et stort dansk droneprojekt og undervisningen på TEK i Odense.

 • 02.08.2021

  Vitale vibrationer

  Vibrationer er vigtige, og det kan være svært at få frekvenserne til at spille. Da snoren blev klippet og Tacoma Narrows Bridge indviet d. 1. juli i 1940 i Pierce County, Washington, kunne den pryde sig med titlen som verdens tredje længste hængebro. En titel den dog kun bar i ganske kort tid. Blot fire måneder senere kollapsede broen på dramatisk vis.

 • 09.07.2021

  Fra Shanghai til Sønderborg: International prisvinder vil arbejde med rumteknologi

  Patrick Haffmans modtog i forbindelse med sin dimission på SDU i Sønderborg BHJ-prisen for sit kandidatprojekt med Danfoss. Med en tysk far, en filippinsk mor og en opvækst i Shanghai, skulle man ikke tro, at det stod skrevet i stjernerne, at han skulle tage sin kandidatuddannelse i en dansk provinsby; men det gjorde han. Og nu har prisvinderen meget passende udset sig rumfartsteknologi som næste mål.

 • 09.06.2021

  Videomøder: Kvinder klarer sig dårligere

  Forskere har undersøgt, hvordan forskellige stemmer opfattes via onlineværktøjer som Zoom, Skype eller Teams. Ikke alle frekvenser transmitteres fuldt ud, hvilket især går ud over kvindestemmerne. De opfattes som mindre kompetente, udtryksfulde og karismatiske end mændenes stemmer.

 • 29.04.2021

  Danmarks universiteter går sammen om Nordens største forsknings- og techmesse

  DIGITAL TECH SUMMIT bliver Danmarks samlende udstillingsvindue for digitale teknologier og mø-dested for stærke forskningsmiljøer, teknologiførende virksomheder og start-ups

 • 08.04.2021

  Danfoss vil erobre andele af attraktivt milliardmarked

  Det globale marked for hastighedsstyrede pumper er en milliardindustri, der vokser sig større og større i takt med med den stigende urbanisering. Danfoss er indgået i et projekt med Fachhochschule Kiel og SDU, som skal sikre den danske industrikoncern den foretrukne løsning på markedet for pumpestyringer.

 • 06.04.2021

  Fra mekaniker til ingeniør – Før fiksede han biler – nu laver han benzinstandere og ladestationer til dem

  Thomas Mosby Madsen har en baggrund som mekaniker, men har efteruddannet sig til ingeniør i mechatronics. Han oplever, at en håndværksmæssig baggrund sammenholdt med erhvervserfaring og en ingeniøruddannelse gør ham attraktiv på jobmarkedet.

 • 23.03.2021

  Fremgang i ansøgere til ingeniøruddannelse på SDU Sønderborg

  SDU Sønderborg på Alsion har i år modtaget 25 procent flere ansøgninger til ingeniøruddannelserne gennem kvote 2.

 • 08.01.2021

  Nyt udstyr til SDU med donation fra Fabrikant Mads Clausen Fonden

  Fabrikant Mads Clausen Fonden har ladet en sand regn af bevillinger drysse ned over SDU. Det kommer både forskning og uddannelserne på SDU til gode

 • 22.10.2020

  Nyt Institut for Mekanik og Elektronik på SDU

  Det Tekniske Fakultet styrker forskningsmiljøerne og uddannelserne inden for mekanik, mekatronik og elektronik med etableringen af ’Institut for Mekanik og Elektronik’.

 • 09.07.2020

  Mangler 880.000 respiratorer på verdensplan – robotterne kan hjælpe os

  Respiratorer er afgørende i kampen mod COVID-19, men en analyse udarbejdet af GlobalData viser, at vi mangler 880.000 på verdensplan. Kollaborative robotter – også kendt com cobots – kan hjælpe med at efterkomme efterspørgslen, siger forskere fra SDU og University of Cambridge.

 • 03.07.2020

  SDU-studerende: - Tjen penge på din støvede boremaskine

  Det pipler frem med studenterstartups på SDU. Et af de seneste skud på stammen er virksomheden bag applikationen WeUse.dk, der gør det nemt, sikkert og trygt for dig at leje ting ud til folk i dit nabolag – og selv leje ting fra dem, hvis du f.eks. står og mangler en boremaskine.

 • 16.06.2020

  Studerende på SDU Sønderborg 3D-printer corona-krog, så du slipper for at røre bakteriefyldte dørhåndtag

  På trods af at samfundet langsomt er ved at genåbne, så skal vi stadig have den yderste respekt for COVID-19 og potentiel smittespredning. I den forbindelse har studerende på SDU Sønderborg 3D-printet en corona-krog, så du ikke behøver at komme i direkte kontakt med dørhåndtag.

 • 10.06.2020

  MCI æresprofessor modtager fondsprofessorat og nyt institut

  Æresprofessor og tidligere leder af sektionen Technology Entrepreneurship and Innovation (TEI) ved MCI modtager fondsprofessorat “Entrepreneurship in Technology and Digitization” ved University of Stuttgart

 • 13.05.2020

  SDU henter topleder til at stå i spidsen for Center for Industriel Mekanik

  Professor Thomas Buhl, der kommer fra en lederstilling hos LM Wind Power, skal stå med ansvaret og den strategiske udvikling af Center for Industriel Mekanik (CIM).

 • 15.04.2020

  Tjek vandkvaliteten på din mobil

  Vigtigheden ved at have adgang til rent drikkevand kan ikke undervurderes. Forskere ved SDU NanoSYD er ledere af et projekt, der har til formål at udvikle en app, som kan tjekke vandkvalitet.

 • 08.03.2020

  Forsker på MCI er en af verdens mest lovende

  For andet år i træk har Danmark et internationalt spirende forskertalent. På Syddansk Universitets gange går Dr. Vida Engmann, og i år modtager hun L’Oréal-UNESCO prisen som International Rising Talent. Det vidner om kvaliteten af det danske forskermiljø.

 • 06.03.2020

  Forårsreception: - Vi er trådt ind i De Gyldne 20’ere

  De store linjer for fremtiden blev trukket op ved årets forårsreception for Campus Sønderborg, hvor der på trods af et decimeret fremmøde som følge af coronavirus-foranstaltninger var stor positivitet at spore.

 • 27.02.2020

  Statsministeren besøgte CIE

  Torsdag formiddag kom statsminister Mette Frederiksen på besøg i Sønderborg, hvor hun blandt andet kiggede indenfor i Alsion og hilste på de mennesker, der er i og omkring Center for Industriel Elektronik.

 • 25.02.2020

  Nyt Center for Industriel Mekanik på vej i Sønderborg

  SDU går sammen med Bitten & Mads Clausens Fond, LINAK, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune om at oprette et nyt Center for Industriel Mekanik (CIM) med forskning, nye laboratorier og tilhørende ingeniøruddannelser inden for mekanikområdet. Den samlede investering beløber sig til mere end 93 mio. kr. frem mod 2030.

 • 30.01.2020

  En astronaut er faret vild i rummet

  og andre underlige opgaver for nørdede ingeniører er SDU Mechatronics' bidrag til den berømte og højt respekterede bagside af Ingeniøren.

 • 28.01.2020

  Videnskabelig konsensus for perovskite solceller publiceret i Nature Energy

  De såkaldte perovskite-solceller står på nippet til et kommercielt gennembrud, men på trods af lovende resultater har det været svært at sammenligne de forskningsmæssige gennembrud, da fremskridtene bliver beskrevet forskelligt. Solcellegruppen ved SDU NanoSYD i Sønderborg er sammen med en international forskergruppe – anført af Monica Lira-Cantu (ICN2, Barcelona) samt Eugene Katz og Mark Khenkin (Ben-Gurion Universitetet, Negev) – nået frem til en aftale om beskrivelse af fremskridt i forbindelse med perovskite solcellers stabilitet. Aftalen er publiceret i det højt anerkendte videnskabelige magasin Nature Energy.

 • 15.01.2020

  MCI opruster inden for forskning i Smarte Materialer – ansætter professor Yogendra Kumar Mishra

  Der oprustes kraftig på Mads Clausen Instituttet ved SDU. Professor Yogendra Kumar Mishra er blevet ansat, hvilket sikrer en unik styrkeposition inden for forskningen i tredimensionelle smarte materialer.

 • 19.12.2019

  Race to the Moon: Iværksætterkonkurrence bød på imponerende projekter

  Det blev projektet Water Wall·E, som løb med sejren i iværksætterkonkurrencen Race to the Moon, hvor TEK-studerende kæmpede om at fremvise den bedste ide eller det bedste koncept inden for digitalisering og bæredygtighed.

 • 27.11.2019

  Morten Madsen udnævnt til professor mso

  Civilingeniør, ph.d. i Funktionelle Materialer og Nanoteknologi, mso og forskningsleder Morten Madsen er blevet udnævnt til professor mso ved Mads Clausen Instituttet, SDU. På trods af sine blot 40 år har Morten Madsen allerede manifesteret sig som en international anerkendt forsker inden for organiske solceller.

 • 05.11.2019

  BHJ Fonden delte priser ud til SDU-forskere på Industriens Dag

  Forskerne Ferran Giones og Jani Lamminaho modtog hver 25.000 kroner, da BHJ Fonden uddelte priser i forbindelse med Industriens Dag på Mads Clausen Instituttet ved SDU Sønderborg.

 • 01.11.2019

  SDU henter verdenskendt topprofessor til at stå i spidsen for Center for Kvantematematik

  Professor Jørgen Ellegaard Andersen tiltræder d. 1. november på SDU, hvor han skal stå i spidsen for det nyoprettede Center for Kvantematematik (QM). Han er forskningsleder for projektet ’Recursive and Exact New Quantum Theory’, der sidste år modtog 10 mio. euro fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC).

 • 29.10.2019

  Folkeskoleelever skal være ingeniører for en dag

  Hvordan sikrer du dit hus mod oversvømmelse, når vandet pludselig stiger i kloakkerne? Det er ét af de spørgsmål som elever fra folkeskolernes afgangsklasser i Sønderborg og Aabenraa skal bryde deres hjerner med, når SDU i Sønderborg inviterer dem indenfor til årets Engineering Day.

 • 04.10.2019

  Indvielse af et fyrtårn for energieffektiv teknologi

  Center for Industriel Elektronik på SDU i Sønderborg er nu officielt indviet. Det er hjemsted for forskning, innovation og tre nye ingeniøruddannelser.

 • 01.10.2019

  Organiske solceller – endnu grønnere solenergi og arkitekternes drøm

  I disse dage afvikles konferencen ’100% Climate Neutrality’ på Alsion i Sønderborg. Konferencen har fokus på at bringe løsninger i spil i forhold til verdens klimaudfordringer. En af de løsninger, som er bragt i spil er organiske solceller, som er på nippet til industrielt gennembrud.

 • 04.09.2019

  Kom til seminar: Smart Products and Factories

  Foreningen Teknologisk Videndeling ATV-SEMAPP og Mads Clausen Instituttet byder på et seminar d. 29 oktober

 • 03.09.2019

  First Mover Morning Meeting – jagten på den perfekte produktlyd!

  Lad ikke denne mulighed gå din næse forbi. Lyt til SDU Sønderborgs forsker, Oliver Niebuhr, og Peter Gravesen fra LINAK.

 • 02.09.2019

  Save the date! Indvielse af Center for Industriel Elektronik (CIE) d. 3. oktober 2019

  Det er med stor glæde, at vi torsdag den 3. oktober 2019 kl. 14.00 indvier den nye CIE-bygning.

 • 01.09.2019

  ’100% Climate Neutrality Conference’ i Sønderborg – løsningerne bringes i spil

  På SDU/Alsion i Sønderborg afholdes den 30. september til den 2. oktober 2019 en international klimakonference, som sætter fokus på teknologiske klimaløsninger og hvad der virkelig virker ude i kommunerne. Sønderborg har med initiativet ProjectZero allerede skabt markante resultater, hvilket der vil blive givet eksempler på, ligesom SDU fortæller om de seneste nye teknologiske landvindinger.

 • 30.08.2019

  Horst-Günter Rubahn bød de nye studerende velkommen

  Leder af Mads Clausen Instituttet, Horst-Günter Rubahn, bød torsdag d. 29 september 306 nye studerende velkommen til SDU Sønderborg.

 • 28.08.2019

  Forsker: - En ny bølge af digitalisering er på vej

  Det er svært at spå, især om fremtiden. Forskeren Wulf-Toke Franke vover imidlertid pelsen med et par friske bud på, hvad virksomheder inden for elektronikbranchen skal være opmærksomme på i de kommende år.

 • 26.08.2019

  Få fingrene i en ingeniørstuderende – kom til Matchmaking Engineering Event d. 8. oktober!

  Så er det NU, at din virksomhed har mulighed for at kapre en ingeniørstuderende til et studiejob, praktikophold eller et projektsamarbejde.

 • 21.08.2019

  Pilotprojekt baner vejen for tættere samarbejde mellem universitet og industri

  Fordomme og manglende kendskab står i vejen for tættere samarbejde imellem industri og universitet, men det er relativt let og omkostningsfrit at nedbryde disse barrierer.

 • 30.07.2019

  Ingeniørstuderende strømmer til Sønderborg

  Mads Clausen Instituttet mærker en stigning i antallet af nye studerende på ingeniørlinjerne. SDU Sønderborg modtager således flere studerende til studiestart 2019 end sidste år.

 • 11.06.2019

  Bitten & Mads Clausen Fond bevilliger fem millioner kr. til udvikling af smarte materialer

  Mads Clausen Instituttet (MCI) på SDU Sønderborg har gennem centret NanoSYD manifesteret sig som et forskningsmæssigt fyrtårn i absolut verdensklasse inden for nano- og mikroteknologi. Nu er MCI NanoSYD blevet bevilliget fem millioner kroner fra Bitten & Mads Clausens Fond, så centret kan tage det store skridt fra grundforskning til egentlig produktion i forbindelse med organiske solceller og andre smarte materialer.

 • 15.05.2019

  Vida Engmann fra SDU modtager den anerkendte ’For Women In Science’-pris

  Tre af Danmarks mest talentfulde forskere inden for naturvidenskab har den 15. maj modtaget ’For Women In Science’ prisen. Én af de talentfulde forskere er adjunkt Vida Engmann fra SDU Sønderborg

 • 05.05.2019

  Workshop om usikkerhed blev et sikkert hit

  Over 25 forskere og industrirepræsentanter var mandag d. 27. april samlet for i forbindelse med workshoppen med titlen “Dealing with Uncertainty”. Det blev en dag med givtige indlæg og diskussioner, samt øget indsigt i et vigtigt emne.

 • 26.04.2019

  Initiativtager: CPE-POWERENG konference har været en stor succes

  SDU Sønderborg har i ugens køb været vært for en international konference om fremskridt og trends inden for effektelektronik.

 • 09.04.2019

  Sønderborgforskere udgiver bog om hybride materialer

  Forskere fra SDU Sønderborg, Morten Madsen, Vida Turkovic og Horst-Günter Rubahn, står angivet som forfattere på den nyligt udgivne bog World Scientific Reference of Hybrid Materials.

 • 05.04.2019

  Fremgang i søgning til ingeniøruddannelser på SDU i Sønderborg

  Flere har søgt ind på en ingeniøruddannelse på SDU Sønderborg via kvote 2.

 • 02.04.2019

  X-Power: Stærkt samarbejde kommer hele Danmark til gode

  SDU Electrical Engineering og Center for Industriel Elektronik (CIE) har fået del i de 31 millioner kroner, som Uddannelses- og Forskningsministeriet har bevilliget til testcentret, kaldet X-Power. Centret skal arbejde med effektelektronik. CIE har modtaget fem millioner kroner, som fordeles ligeligt mellem aktiviteter i Sønderborg og Odense.

 • 11.03.2019

  Samarbejde med studerende: - Hurtigt, nemt og yderst værdiskabende!

  Fertin Pharma A/S er seneste virksomhed i rækken af dem, som har samarbejdet med SDU Sønderborgs studerende. Virksomheden roser de unge ingeniørhjerner for deres opfindsomme indspark. Samtidig giver de en meget glad smiley til hele forløbet, som har krævet få ressourcer, men genereret stor værdi.

 • 09.03.2019

  Hackathon – Udvid horisonten via intenst forløb

  En Hackathon er en intens arbejdslejr, hvor de studerende nørder intenst med kreative problemløsninger. Den strækker sig over en kort, tidsbegrænset periode, hvor de studerende slipper alt, hvad de har i hænderne for at fokusere 100% på lige præcist din virksomheds case eller udfordring.

 • 07.03.2019

  Nyt gennembrud for organiske solceller

  Forskere hos SDU Sønderborg har opnået et gennembrud inden for organiske solceller. Det er lykkedes dem at forlænge levetiden for de organiske solceller, hvilket er et kardinalpunkt, hvis de organiske solceller skal konkurrere med de traditionelle solceller af silicium.

 • 06.02.2019

  Æresprofessor ved SDU er én af de mest indflydelsesrige forskere i tysktalende lande

  Et førende tysk erhvervsmagasin, Wirtschaftswoche (WiWo), har publiceret en liste over de mest indflydelsesrige forskere inden for feltet ’Business Administration’. Her figurerer Alexander Brem på en fornem 67.plads ud af 2.500.

 • 04.02.2019

  Ny hæder til professor Sergey I. Bozhevolnyi

  2019 er startet forrygende for professor Sergey I. Bozhevolnyi, som er leder af Center for Nano Optik under Mads Clausen Instituttet på SDU. Først modtog han den største individuelle danske forskerpris, Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning, og nu har han så også modtaget Dansk Optisk Selskabs Seniorpris.

 • 30.01.2019

  Green Power-konference indledning på nyt samarbejde

  Torsdag og fredag blev den afsluttende konference for projektet ’Advanced Power Electronics in the Baltic Sea Region Conference’ afviklet med professorer og industrifolk fra hele Østersø-regionen. Projektet var så stor en succes, at partnerne vil fastholde samarbejde på tværs af de mange landegrænser.

 • 23.01.2019

  Manden der gør det umulige muligt

  Professor Sergey I. Bozhevolnyi er en pioner inden for de forskningsfelter, der hedder Plasmonik og Nano Optik. Begge hænder skal i brug, hvis du skal tælle de fænomener og koncepter, som kan tilskrives den danske topforsker med det russiske ophav. Det skyldes en ukuelig vilje, stor fantasi og en tro på det umulige. I dag modtager han den største individuelle danske forskerpris, Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning. Derfor bringer vi her et portræt af SDU-forskeren.

 • 22.01.2019

  Det summer af aktivitet på Center for Industriel Elektronik

  SDU, Danfoss, LINAK, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune gik sidste år sammen om at etablere Center for Industriel Elektronik (CIE). Selvom de fysiske rammer endnu ikke står fuldstændigt færdige, så emmer det dog af travlhed, dynamik og initiativer. Vigtige netværk er blevet etableret og samarbejder er blevet indgået.

 • 17.01.2019

  OJ Electronics fik ideer og inspiration af SDU Studerende

  Innovation and Business-linjen på SDU kombinerer ingeniørvidenskab med innovation og forretningsforståelse. Og det er noget industrien kan bruge. Tidligere på ugen fremlagde en række studerende fra ingeniørlinjen deres bud på løsninger til en række opgaver og udfordringer stillet af OJ Electronics i forbindelse med et projektsamarbejde. Projektsamarbejdet gav værdi til både de studerende og virksomheden.

 • 21.12.2018

  Røntgenudstyr i verdensklasse til akademisk og industrielt brug

  Mads Clausen Instituttet har erhvervet sig SKYSCAN 2214, som er én af de fineste røntgenmaskiner i verden. Den udmærker sig en helt utrolig høj opløsning og har en lang række anvendelsesmuligheder i industrien.

 • 21.12.2018

  Målinger af industrielle komponenter for LODAM

  Ved et samarbejde med SDU og Mads Clausen Instituttet kan du få adgang til teknologisk udstyr i verdensklasse og på den måde opnå et forspring i forhold til udvikling af banebrydende teknologi. LODAM, der fremstiller højteknologiske produkter inden for køl, varme og ventilation, er én af de virksomheder, som har draget nytte af dette, da de fik sat elektroniske komponenter under lup.

 • 29.11.2018

  El-bilerne presser nettet i bund – her er en intelligent løsning på udfordringen

  Vi har allerede set det i Norge, og vi kommer snart til at se det i Danmark, nemlig at elnettet svigter som følge af for stor belastning. Solceller på tagene og varmepumper presser det gamle elnet, men det er ingenting i forhold til, hvad elbilerne kommer til at lægge af pres, når de for alvor gør deres indtog. Det betyder at massive investeringer i elnettet er nødvendige – men en stor del af disse investeringer kan omgås ved hjælp af intelligent styring af strøm, fortæller forsker fra Mads Clausen Instituttet i Sønderborg.

 • 23.11.2018

  Rejsegilde for Center for Industriel Elektronik

  Dagens rejsegilde markerede, at den nye CIE-bygning er nået godt og vel halvvejs. LINAK-direktør, Bent Jensen, takkede håndværkerne for deres store arbejdsindsats på vegne af bygherrer.

 • 22.11.2018

  Mads Clausen Instituttet lancerer nyhedsbrev – skal fremme industrisamarbejde

  Vi vil så gerne samarbejde med jer. Sådan lyder det fra Mads Clausen Instituttet på SDU i Sønderborg, som nu iværksætter endnu et initiativ for at fremme industrielt samarbejde.

 • 19.11.2018

  Kom til foredrag med tidligere NASA-ingeniør, Gabe Gabrielle!

  Drømmer du om en tur til Mars? Så kom til foredrag med Gabe Gabrielle, tidligere ingeniør for NASAs Kennedy Space Center. Det bliver næsten som at være der selv.

 • 02.11.2018

  Jacek Fiutowski og IRCA vinder BHJ-priser

  En glad og stolt Jacek Fiutowski modtog fredag BHJ-prisen som ’Årets unge forsker’, der tildeles til SDU Sønderborg-medarbejdere på under 40 år. Jacek Fiutowski har markeret sig med banebrydende forskning, som har ryddet forsider i anerkendte videnskabelige magasiner. Innovation Research Cluster Alsion (IRCA) modtog 100.000 kroner fra fonden.

 • 31.10.2018

  Hackathon 2018: SDU- og EASV-studerende gav værdifuld inspiration til LINAK

  En Hackathon er en intens arbejdslejr, hvor der nørdes intenst med kreative problemløsninger. I weekenden arbejde 32 studerende fra SDU Sønderborg og Erhvervsakademi SydVest hårdt og vedvarende på at finde løsninger i forbindelse med nye teknologier og digitalisering til fremtidens hjem. Vindergruppen blev honoreret med en check fra LINAK på 10.000 kroner.

 • 26.10.2018

  Ærø bliver netværkspartner i SDU-projekt – den grønne ø skal være endnu grønnere

  Den lille perle i det sydfynske øhav, Ærø, producerer mere strøm end øen reelt har brug for. Paradoksalt nok, så er Ærø alligevel nødsaget til at eksportere og importere strøm for mønstret for indbyggernes strømforbrug passer ikke sammen med, hvornår energien produceres af seks store vindmøller ved den sydvestvendte kyst på øen. Det problem skal et Interreg-projekt med SDU som leadpartner nu råde bod på.

 • 05.10.2018

  Workshop i Sønderborg bygger broer

  Du forstår sikkert, hvad Siri, Alexa og Google siger til dig. Men kan du egentlig lide at tale med disse programmer, og rammer de altid rigtigt, når de taler til dig? Formentlig ikke. Det arbejder en gruppe internationale tale- og sprogforskere, der i sidste uge mødtes i Sønderborg, på at gøre noget ved.

 • 29.09.2018

  Samarbejd med MCI og dit lokale væksthus - Modtag op til 900.000 kr. i medfinansiering!

  Er du klar over, at der er virksomhedstilbud, hvor du kan få tilknyttet forskere, som er parate til at hjælpe dig og din virksomhed med at udvikle et nyt produkt eller en ny løsning? Kig for eksempel på Digital Omstilling – Innovationssamarbejder, hvor forskere fra Mads Clausen Instituttet, SDU Sønderborg, finder stor værdi i det tætte virksomhedssamarbejde:

 • 27.09.2018

  Horst-Günter Rubahn bliver formand for europæisk ph.d.-netværk

  Den frie bevægelighed er én af EU-borgernes rettigheder og samtidig én af de grundpiller, som det danske samfund bygger på. Den giver ikke blot danske virksomheder mulighed for at få hænder fra andre EU-lande, men også studerende mulighed for at suge viden til sig rundt om i Europa. Derfor er det med stor stolthed, at vi kan annoncere, at Mads Clausen Instituttets leder, Horst-Günter Rubahn, er blevet formand for det europæiske ph.d.-netværk, PCAM, som giver studerende mulighed for udveksling imellem europæiske universiteter – og for at få et ‚Doctor Europaeus‘certifikat.

 • 20.09.2018

  Fei Ding troede ikke sine egne øjne – modtager 1,9 millioner kroner fra Villum Fonden

  Villum Fonden har ladet en sand pengeregn risle ned over det danske forskermiljø. Fei Ding fra SDU Nano Optics under Mads Clausen Instituttet var én af de glade modtagere. Den unge Postdoc’er modtog 1,9 millioner kroner til projektet "Spinning single-photons with metasurfaces".

 • 17.09.2018

  Center for Industriel Elektronik - Stafetten gives videre

  Direktør for Mads Clausen Instituttet, Horst-Günter Rubahn, træder tilbage som konstitueret leder for Center for Industriel Elektronik (CIE) og overlader roret til Dr. Thomas Ebel, der fremadrettet skal stå i spidsen for den store regionale satsning. Lederskiftet markerer samtidig et skift fra planlægningsfasen til den mere håndgribelige opstartsfase.

 • 15.09.2018

  Virksomheder inviteres til Matchmaking Engineering Event på SDU Sønderborg

  SDU Sønderborg inviterer tirsdag den 8. oktober til Matchmaking Engineering Event på Alsion, hvor virksomheder og studerende får mulighed for at lære hinanden at kende, inden de evt. enes om et studiejob, praktikophold eller et projektsamarbejde. Og der er virkelig noget at hente – også for små og mellemstore virksomheder.

 • 14.09.2018

  Ph.d. forsvar ved Golnaz Sherafatipour

  Ph.d.-studerende Golnaz Sherafatipour forsvarer sin afhandling "Degradation pathways in organic small molecule and hydrid solar cells".

 • 10.09.2018

  SDU Sønderborg med besøg fra Down Under

  Griffith University ved Gold Coast i Australien og SDU har igennem flere år haft et partnerskab i forbindelse med et PhD-program. I sidste uge aflagde Senior Deputy Vice Chancellor, Ned Pankhurst, SDU Sønderborg et besøg.

 • 05.09.2018

  Undersøgelse: Offentlig forskning skaber værdi for virksomheder

  En ny undersøgelse fra Novo Nordisk Fonden viser, at private, danske forskningsvirksomheder er afhængige af adgang til offentlige forskere. Forsker og sektionsleder for TEI på SDU Sønderborg, Arne Bilberg, er enig: ”1+1 giver nogle gange mere end 2.”

 • 16.07.2018

  Nanotest skal sikre fremtidens kosmetik og fødevarer

  Nanopartikler rykker ind i en lang række produkter og er med til at gøre vores hverdag bedre, men de bittesmå partikler kan også ende med at sætte sine tydelige spor i vores helbred. Nanoteknologicentrene ved Mads Clausen Instiuttet, NanoSYD i Sønderborg og Nanooptics i Odense, har modtaget penge til et projekt, som skal teste produkter for eventuelle skadelige partikler.

 • 15.05.2018

  Millionbevilling til solcellegruppen på NanoSYD

  SDU har modtaget en bevilling på 5.566.800 kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond inden for Teknologi og Produktion. Bevillingen skal sætte yderligere skub i forskningen i organiske solceller, så de for alvor kan blive en spiller på det kommercielle marked. Den store pose penge forstærker et samarbejde mellem SDU og en lang række anerkendte, internationale universiteter.

 • 03.05.2018

  Ph.d. forsvar ved Elzbieta Karolina Sobolewska

  Ph.d.-studerende Elzbieta Karolina Sobolewska forsvarer sin afhandling "Organic Plasmonic Hydrid Systems for Optoelectronic Applications".

 • 23.04.2018

  Forsker vil udvikle bedre høretests

  800.000 danskere har problemer med hørelsen. Det kan føre til depression og nedsat arbejdsevne. Ellen Raben Pedersen forsker i at gøre høretests bedre, så høreklinikker har bedre værktøjer til at vurdere hørenedsættelser.

 • 12.04.2018

  Ph.d. forsvar ved Pawel Cielecki

  Ph.d.-studerende Pawel Cielecki forsvarer sin afhandling "Time-resolved Photoluminescence Measurements of Organic Materials and Devices".

 • 06.04.2018

  SDU udvider i Sønderborg

  I dag blev første spadestik taget til Center for Industriel Elektronik, der skal være hjemsted for forskning, innovation og tre nye ingeniøruddannelser. Centret, der imødekommer den regionale efterspørgsel på ingeniører, er resultatet af et unikt samarbejde mellem erhvervsliv, universitet, region og kommune.

 • 23.03.2018

  Sønderborgs skoler skal sætte deres grønne aftryk

  Skolerne i Sønderborg og omegn skal i de kommende måneder arbejde på at blive mere klimavenlige. Det er ikke blot et spørgsmål om, at et eventuelt hostende og harkende oliefyr skal udskiftes, nej der er tale om et storstilet projekt, som spænder helt fra de overordnede tiltag, til hvordan den enkelte elev selv kan gøre sit for at hjælpe den grønne omstilling på vej.

 • 15.03.2018

  SDU-forskning erobrer spalteplads i anerkendt videnskabeligt magasin

  Mads Clausen Instituttet på SDU Sønderborg er hjemsted for NanoSYD og NanoOptics, hvor der forskes intenst i verdens allermindste byggesten. De to sektioner har nu på samme tid tilkæmpet sig spalteplads i et anerkendt videnskabeligt magasin.  

 • 05.03.2018

  Fremragende forsker får EliteForsk-pris

  N. Asger Mortensen er internationalt kendt for sin banebrydende forskning i spændingsfeltet mellem den klassiske fysik og kvantefysikken. I dag stod han på podiet i Operaen, hvor Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind overrakte ham beviset på, at SDU-professoren tilhører eliten inden for sit felt.

 • 06.02.2018

  Nyt udstyr til ingeniørstuderende på SDU Sønderborg

  Rambøll Fonden har bevilget 295.000 kroner til Mads Clausen Instituttet på SDU Sønderborg. Pengene skal gå til moderne udstyr som de studerende får fri adgang til. Det betyder, at unge ingeniøraspiranter selv kan fremstille prototyper og starte egen virksomhed.

 • 05.02.2018

  Erhvervsministeren fremhæver CIE som godt eksempel

  I slutningen af januar præsenterede erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) en teknologipagt, der skal fremme de tekniske og digitale kompetencer i uddannelsessystemet. I den sammenhæng fremhævede ministeren Center for Industriel Elektronik på SDU Sønderborg, som et godt eksempel på netop dét, som regeringen ønsker at opnå.

 • 11.01.2018

  SDU Sønderborg får godkendt diplomingeniøruddannelse i Elektronik

  I december godkendte Uddannelses- og Forskningsministeriet to nye uddannelser i form af en KA og en BA i elektronik, som begge udbydes fra indeværende år på SDU Sønderborg. I dag kom så endnu en godkendelse fra Søren Pinds ministerium, nemlig diplomingeniøruddannelsen i elektronik.

 • 08.01.2018

  Ph.d. forsvar ved Mina Mirsafaei

  Ph.d.-studerende Mina Mirsafaei forsvarer sin afhandling "Plasmonic Nanostructures for Organic Solar Cells".

 • 15.12.2017

  To nye uddannelser godkendt på SDU Sønderborg – én forventes godkendt senere

  Tirsdag d. 12 december godkendte uddannelses- og forskningsminister Søren Pind to uddannelser, som fremadrettet vil blive udbudt på SDU Sønderborg. Der er tale om bacheloruddannelsen i Electronics og kandidatuddannelsen i Electronics. Diplomingeniøruddannelsen i Electronics er stadig under behandling i uddannelses- og forskningsministeriet, men forventes godkendt senere.

 • 10.12.2017

  SDU Sønderborg-forskere rammer forsiden af videnskabeligt magasin

  Forskningscentret NanoSYD på SDU er frontløber inden for udviklingen af organiske og hybride solceller. Målsætningen er at finde en billigere og endnu mere miljøvenlig måde at producere grøn energi på.

 • 10.12.2017

  SDU-forskere vinder Sønderborg Iværksætter Pris 2017

  Roana de Oliviera Hansen og Jeanette Hvam strøg til tops, da årets iværksætter-idé i Sønderborg skulle kåres. De har udviklet en særlig sensor, som skal komme madspild til livs.

 • 20.11.2017

  Ph.d. forsvar ved Bhushan Patil

  Ph.d.-studerende Bhushan Patil forsvarer sin afhandling "Interfacial layers and semitransparent electrodes for large area flexible organic photovoltaics".

 • 10.11.2017

  Ph.d. forsvar ved Mehrad Ahmadpour

  Ph.d.-studerende Mehrad Ahmadpour forsvarer sin afhandling "Metal-Oxide based interlayers for organic and perovskite photovoltaics".

 • 08.11.2017

  MCI æresprofessor Sigitas Tamulevičius modtager fornem pris

  Den 1. december 2016 blev Sigitas Tamulevičius ved en indsættelsesceremoni på Alsion udnævnt til æresprofessor ved Mads Clausen Instituttet på SDU Sønderborg. Nu knap et år efter, har han modtaget endnu en hædersbevisning, nemlig den fornemme Kaunas Science Award.

 • 09.10.2017

  SDU Sønderborgs forbindelse til Arnold Schwarzenegger

  I filmen Terminator forsøger Arnold Schwarzenegger at udslette alle mennesker på jorden. I dag forsøger Schwarzenegger at redde menneskeheden mod de klimaforandringer som verden står over for. Til det formål har hans rådgiver, professor Jose Galizia Tundisi, indledt et samarbejde med SDU Sønderborg

 • 05.10.2017

  Klimakonference nåede frem til vigtige konklusioner

  '100 % Climate Neutrality’ på Alsion tiltrak over 400 deltagere fra hele Europa

 • 04.10.2017

  Ph.d. forsvar ved Matej Simurda

  Ph.d. studerende Matej Simurda forsvarer sin afhandling "Mathematical modelling of ultrasound propagation in multi-phase flow""

 • 01.09.2017

  Erhvervslivet jubler over lån af universitetshjerner

  I sidste uge husede Gråsten Landbrugsskole en uge lang matematisk workshop, der havde til formål at lade talknusere fra universitetsverdenen bryde hoveder med problemer fra industriens verden. Mads Clausen Instituttet fra SDU Sønderborg arrangerede workshoppen, som alle parter efterfølgende betegnede som ”en kæmpe succes.”

 • 21.08.2017

  Dansk-tysk samarbejde skal fastholde produktion i grænseregionen

  Et treårigt projekt, som har til formål at styrke den regionale konkurrencedygtighed inden for produktion, er skudt i gang.

 • 17.08.2017

  Dansk-tysk samarbejde skal fastholde produktion i grænseregionen

  Et treårigt projekt, som har til formål at styrke den regionale konkurrencedygtighed inden for produktion, er skudt i gang.

 • 10.08.2017

  SDU Sønderborg bød spejderne indenfor til nitrogen-frosne skumfiduser

  SDU Sønderborg slog ligesom resten af byen dørene op og bød Spejdernes Lejr2017 velkommen. De studerende stod klar med et vildt science-show, og viste hvor tæt spejdernes og ingeniørernes verden er forbundne.

 • 30.06.2017

  Stærkt partnerskab bag nyt center på SDU

  Et unikt samarbejde mellem offentlige og private virksomheder skaber grundlaget for nye forsknings- og innovationsfaciliteter samt nye ingeniøruddannelser på SDU i Sønderborg. Danfoss, Linak, Region Syddanmark, Sønderborg Kommune og SDU investerer hver 35 mio. i et nyt Center for Industriel Elektronik.

 • 21.06.2017

  Ph.d. forsvar ved Agnieszka Radziwon

  Ph.d. studerende Agnieszka Radziwon forsvarer sin afhandling "Exploring inter-organizational collaboration for innovation in a regional ecosystem"

 • 20.06.2017

  Ph.d. forsvar ved Frederik Gottlieb

  Ph.d. studerende Frederik Gottlieb forsvarer sin afhandling "Entrepreneurial Identity as Emerging in Innovative Relations"

 • 24.05.2017

  Alexander Brem udnævnt til æresprofessor på Syddansk Universitet

  Alexander Brem er blevet tildelt et æresprofessorat ved Mads Clausen Instituttet på Syddansk Universitet – et institut, han allerede har haft afgørende betydning for. Æresprofessoratet åbner op for et endnu tættere samarbejde mellem Syddansk Universitet og Üniversität Erlangen-Nürnberg (FAU).

 • 11.05.2017

  Dansk-tysk samarbejde skal skabe lynhurtig og præcis kræftdiagnosticering

  Bedre og lynhurtig diagnosticering af kræft. Det er hovedformålet med et samarbejde imellem Syddansk Universitet, Universität zu Lübeck, Odense Universitetshospital og UKSH Universitätsklinikum Schleswig-Holstein.

 • 08.05.2017

  SDU MCI Innovation Lab åbnede med et brag

  I torsdags blev dørene slået op for over 90 nysgerrige forskere og virksomhedsledere, som var mødt op for at se, hvad det nyåbnede SDU MCI Innovation Lab har at byde på.

 • 05.05.2017

  Institutleder på SDU Sønderborg modtager ”Den fynske Nobelpris”

  Leder for Mads Clausen Instituttet på Syddansk Universitet i Sønderborg, Horst-Günter Rubahn modtog sidste torsdag en fornem hæder, da han blev tildelt Fyens Stiftstidendes Forskerpris 2017.

 • 07.04.2017

  Topprofessor til SDU Center for Nano Optics

  Som yngste forsker fik professor N. Asger Mortensen for nylig næsten 40 millioner kroner fra Villum Fonden. 1. maj tiltræder han som professor og Villum Investigator ved SDU Center for Nano Optics, Mads Clausen Instituttet.

 • 20.02.2017

  Ph.d. forsvar ved Robert Brehm

  Ph.d. studerende Robert Brehm forsvarer sin afhandling "Methods for Distributed Optimal Energy Management"

 • 03.02.2017

  NASA deltager i MCI-seminar

  MCI afholder seminar om litium-ion batteriteknologi. NASA-forsker deltager med indlæg om brugen af batterierne i rumfartsapplikationer.

 • 27.01.2017

  Ph.d. forsvar ved Paul Coman

  Ph.d. studerende Paul Coman forsvarer sin afhandling "Modeling of Li-Ion battery packs as basis for design of battery thermal management systems"

 • 24.01.2017

  Ph.d. forsvar ved André Luis Fernandes Cauduro

  Ph.d. studerende André Luis Fernandes Cauduro forsvarer sin afhandling "Growth, properties and applications of Mo Ox thin-films deposited by reactive sputtering"

 • 23.01.2017

  Ph.d.-forsvar ved Shakil Ahmed

  Ph.d.-studerende Shakil Ahmed forsvarer sin afhandling "Implementation of immunomagnetic separation (IMS) for the enrichment and automated detection of bacterial contaminants in flow through lab on the chip technology"

 • 14.12.2016

  SDU skal printe ultratynde og billige solceller

  Det er lykkes forskere på SDU NanoSYD at producere tynde organiske solceller med høj effektivitet. Nu forsøger de at printe solcellerne ud i flere meters længde, så de kan rulles ud over tage og biler.

 • 10.10.2016

  100%-konference afslører behovet for at undersøge succesfulde green-tech start-ups

  Videnskabsfolk og aktører deltog i diskussioner om fremtidens vedvarende energi ved den binationale serie af årlige konferencer om vedvarende energi og klimaneutralitet.

 • 05.10.2016

  Green Water modtager trekvart million kroner

  Miljøprojektet Green Water fra SDU modtager 750.000 kr. fra energileverandøren SE.

 • 29.09.2016

  Lille donation gør stor forskel

  Donation fra Danfoss Uddannelsesfond baner vejen for vigtige forsøg in-house

 • 22.09.2016

  Grænseoverskridende vedvarende energi

  Tredje konference om fremtidens vedvarende energi i grænseområdet

 • 15.09.2016

  Studerende fra Innovation and Business udviklede forretningsidéer i Berlin

  Sidst i august deltog tre Innovation and Business-studerende fra SDU Sønderborg i SPICE Startup Camp i Berlin med det formål at udvikle egne forretningsidéer.

 • 06.09.2016

  Ph.d.-skole skaber yderligere samarbejde

  Samarbejde om Ph.d.-skole får forskningsinstitutioner til at iværksætte fælles innovationsaktiviteter og nano-konference.

 • 01.09.2016

  Ny fremtid for Danfoss-teknologi på SDU

  Det nye RollFlex-center blev vist frem, da Jørgen Mads Clausen forleden besøgte Mads Clausen Instituttet. Dele af centret stammer fra et forhenværende Danfoss-produktionsanlæg.

 • 22.08.2016

  Stor interesse for finansieringshjælp til virksomheder

  Mange små- og mellemstore virksomheder har meldt sig til et særligt infoarrangement om finansiering fra Innovationsfonden.

 • 10.08.2016

  Studerende vandt tur til sydtyske Uvex og solgte deres idé til virksomheden

  Ingeniørstuderende fra uddannelsen Innovation and Business fik en god idé og vandt en tur til virksomheden Uvex i Sydtyskland – og overbeviste Uvex om at arbejde videre med konceptet.

 • 08.07.2016

  Seks mio. kroner skal forbedre organiske solceller

  Nyt projekt sigter mod en forbedring af organiske solcellers levetid

 • 08.07.2016

  Stort energiprojekt skudt i gang på MCI

  Nyt internationalt projekt skal sikre effektiv udnyttelse af lokale energiressourcer

 • 01.07.2016

  MCI med i udvikling af ny avanceret plænerobot

  Ligesom man kan få en plæneklipperrobot til sin græsplæne, så er der nu en ny og mere avanceret plænepleje-robot på vej til golfbaner og andre større græsarealer. Den kan både klippe og lufte græsset samt fjerne ukrudt.

 • 17.06.2016

  AutomationsBoost hjælper små og mellemstore danske produktionsvirksomheder

  Regionens små og mellemstore virksomheder får nye automations-løsninger og digitalisering med nyt projekt på 38 mio. kroner

 • 02.06.2016

  Ekspertjury blåstemplede studieprojekt

  Ingeniørstuderende fra Innovation and Business præsenterede nye forretningskoncepter for et eksternt ekspertpanel

 • 30.05.2016

  Udstilling af projekter: Mekatronik Design for Cirkulær Økonomi

  4. semester Mekatronikingeniør-studerende har lyttet til brugernes behov og designet små energi-høstere med 20 procent genbrugsmaterialer i konstruktionen

 • 20.05.2016

  Alumner fra Innovation and Business mødtes på Alsion

  Alumner fra Innovation and Business mødtes igen i år og besøgte Alsie Express som del af arrangementet

 • 12.05.2016

  Forskning i Østersø-regionen skaleres op med Baltic TRAM-projektet

  En investering på tre millioner kroner intensiverer det strategiske samarbejde mellem forskningsinstitutioner og erhverv i Østersø-regionen

 • 03.05.2016

  Ph.d. forsvar ved Arkadiusz Goszczak

  Ph.d.-studerende Arkadiusz Goszczak forsvarer sin afhandling "Nanostructures for Organic Solar Cells".

 • 02.05.2016

  Ph.d.-forsvar ved Kasper Paasch

  Ph.d.-studerende Kasper Paasch forsvarer sin afhandling "Power Electronic System for Multi-MW PV Sites".

 • 27.04.2016

  Projekt om grøn effektelektronik fik god start

  Den 16. marts samledes seks Østersø-naboer for at skubbe Interreg-projektet ”Power Electronics for Green Energy Efficiency” godt fra start. Opstarten markerer begyndelsen på en indsats, der skal forøge forbruget af grøn energi ved hjælp af avanceret effektelektronik

 • 21.04.2016

  Forskningens Døgn med Simon Talbot, kanon forskning og grænsedebat

  Så er det igen tid til at fejre Forskningens Døgn, som er en landsdækkende begivenhed, hvor alle kan få et kig ind i forskernes verden og se, hvordan forskningen præger vores dagligdag. SDU Sønderborg inviterer til en række spændende aktiviteter for børn og voksne i løbet af Forskningens Døgn-ugen. Det foregår på Alsion.

 • 04.03.2016

  Bitten og Mads Clausen Fonden støtter Innovation Lab med 1 mio. kroner

  Takket været en generøs donation fra Bitten og Mads Clausen Fonden kan sektionen for SDU Innovation and Design Engineering ved Mads Clausen Instituttet, SDU, nu implementere et veldesignet innovationslab.

 • 01.03.2016

  EU-millioner skal forstærke styrkeposition i grænselandet

  Nordtyske og syddanske virksomheder står meget stærkt inden for viden om effektiv styring og anvendelse af elektricitet - lige fra elektronikudstyr og transport til industriel produktion og energiproduktion. Nu skal 3 mio. euro fra EU og Region Syddanmark sikre, at styrkepositionen udbygges endnu mere, og at de stærke kompetencer kan skabe fundament for vækst og arbejdspladser.

 • 27.02.2016

  Ny model for ansvarsbevidst udvikling og innovation

  MCI-projekt lancerer arbejdsmodel for ansvarsbevidst udvikling og innovation i industrielle virksomheder.

 • 10.02.2016

  Nytårsreception 2016 på campus Sønderborg

  Omkring 100 gæster fra den akademiske verden, erhvervslivet og lokale myndigheder på begge sider af den dansk-tyske grænse samledes til nytårsreception på SDU’s campus i Sønderborg; i år arrangeret af Mads Clausen Instituttet.

 • 05.02.2016

  BHJ forskerpris til Morten Madsen

  Den 5. februar 2016 modtog Lektor Morten Madsen BHJ Fondens forskerpris 2016. Forskerprisen anerkender Mortens aktiviteter, der har gjort regionen til et fyrtårn i organisk solcelleteknologi.

 • 03.02.2016

  To ministre besøger SDU

  Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) og Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) gæster SDU i Sønderborg fredag d. 5. februar.

 • 03.12.2015

  Ph.d.-forsvar ved Konstantin Filonenko

  Ph.d.-studerende Konstantin Filonenko forsvarer sin afhandling "Mathematical modelling of the Purcell effect in plasmonic nanostructures"

 • 13.11.2015

  Ny udvekslingsaftale med kinesisk universitet

  Mads Clausen Instituttet og Det Tekniske Fakultet, SDU, har indgået en ny udvekslingsaftale med det kinesiske universitet Xi’an Jiaotong University.

 • 23.10.2015

  Green Water Living Lab åbnet

  Havvandsenergi-projektet Green Water åbnede sit Living Lab.

 • 09.10.2015

  Klimaneutral – hvis vi kan, kan I også

  En todages konference på SDU i Sønderborg demonstrerede, hvordan lokalsamfundet praktiserer klimaneutralitet

 • 09.09.2015

  Innovativt samarbejde mellem SDU og Det Blå Gymnasium

  104 elever fra henholdsvis Det Blå Gymnasium i Sønderborg og Selandia Slagelse var på innovationscamp forleden. Over t dage blev eleverne faciliteret igennem en innovationsproces af ingeniørstuderende fra Syddansk Universitet i Sønderborg.

 • 03.09.2015

  Elever fik ingeniørperspektiv på ligningerne

  To klasser fra Sønderborg Statsskole skiftede klasselokalet ud med en foredragssal på Alsion og fik matematikundervisning på SDU – krydret med et særligt ingeniørperspektiv.

 • 29.06.2015

  En sejr for Jens

  Mekatronik-ingeniør fra Mads Clausen Instituttet Jens Christensen modtog BHJ-prisen for årets bedste afgangsprojekt.

 • 22.06.2015

  Unik vandskærer hjælper ingeniørstuderende

  Syddansk Universitet har som det eneste universitet i Danmark installeret en vandskæremaskine på Mads Clausen Instituttet i Sønderborg. Maskinen bliver brugt til produktion af alt fra laboratorieudstyr til studieprojekter.

 • 10.06.2015

  International klimakonference på MCI

  Mads Clausen Instituttet er blandt arrangørerne af en grænseoverskridende klimakonference, der afholdes for første gang og finder sted på SDU Sønderborg.

 • 28.05.2015

  Ph.d.-forsvar ved Oksana Kostiucenko

  Ph.d.-studerende Oksana Kostiucenko forsvarer sin afhandling "Generation and preservation of field enhancement for organic-plasmonic devices"

 • 21.05.2015

  Ekspertpanel vurderede studieprojekter

  Fra idé til business plan: Ingeniørstuderende præsenterede forretningskoncepter for eksternt ekspertpanel.

 • 28.04.2015

  IRCA videnskabelig filmfestival

  I forbindelse med Forskningens Døgn afholdt det nye innovationscluster, IRCA, en videnskabelig filmfestival. Fire finalister blev præsenteret til den videnskabelige filmfestival ceremoni i koncertsalen, Alsion Sønderborg.

 • 20.04.2015

  400 elever i Forskningens Døgn-konkurrence på SDU. Jacob Riising er vært.

  SDU sætter gang i Forskningens Døgn på universitetet med en stort anlagt konkurrence for skoleelever. Jacob Riising fra tv er vært for de 400 elever.

 • 20.03.2015

  Universitetssamarbejde skal øge solcellers effektivitet

  Mads Clausen Instituttet har indgået et samarbejde med Aarhus Universitet for at øge solcellers effektivitet. Projektet kaldes SunTune og støttes af Innovationsfonden med i alt 23 millioner kroner.

 • 13.03.2015

  Milliondonation gør studieprojekt fra MCI til energisatsning i Sønderborg

  En donation på 1,22 mio. fra Bitten og Mads Clausen Fonden løfter studieprojekt fra ingeniøruddannelserne til grønt energiudviklingsarbejde.

 • 09.02.2015

  BHJ tilgodeser atter MCI

  Underviser, forskningsprojekt og netværkssamarbejde fik i alt 820.000 kr.

 • 06.02.2015

  Danfoss-donationer til Mads Clausen Instituttet

  Mads Clausen Instituttet har over en periode modtaget flere donationer fra forskellige Danfoss-fonde. Donationerne tilgodeser forskellige formål på MCI og bidrager til erhvervelse af udstyr, der støtter såvel undervisning som forskning.

 • 28.01.2015

  Fond støtter forsøgsopstilling med smarte materialer

  Med 50.000 kr. fra Fabrikant Mads Clausen Fonden skal studerende og forskere lave forsøg med smarte materialer – heriblandt de såkaldte kunstige muskler.

 • 07.01.2015

  Vigtigt æresprofessorat forlænget

  Æresprofessor Dr. Katharina Al-Shamerys samarbejde med SDU har givet gode resultater. Nu forlænges æresprofessoratet i fem år.

 • 07.01.2015

  Ph.d.-forsvar ved Björn Rechenbach

  Ph.d.-studerende Björn Rechenbach forsvarer sin afhandling "Mathematical modelling of electromechanical systems".

 • 22.12.2014

  Samarbejde skal fastholde unge

  Syddansk Universitet, Tønder Kommune og Kreis Nordfriesland går sammen om at fastholde unge i regionen.

 • 17.12.2014

  ORION mikroskopet – et banebrydende instrument med et utal af muligheder

  I fredags blev installeringen af ORION helium ion mikroskopet på Mads Clausen Instituttet fejret ved en officiel ceremoni.

 • 17.12.2014

  En legende let innovation fik 1.prisen

  For anden gang uddelte Mads Clausen Instituttet Alsion Innovation Award. Blandt næsten ti innovative ansøgninger måtte juryen vælge vinderen, som blev LEGELiGHT.

 • 12.12.2014

  Ph.d.-forsvar ved Chan Nguyen

  Ph.d.-studerende Chan Nguyen forsvarer sin afhandling "Modelling and exergy analysis of district cooling".

 • 24.11.2014

  Ph.d.-forsvar ved Per Baunegaard With Jensen

  Ph.d.-studerende Per Baunegaard With Jensen forsvarer sin afhandling "Ultra small transistor-based light sources".

 • 03.10.2014

  Fejring af det grænseoverskridende samarbejde

  For første gang blev Fachhochschule Flensburgs traditionsrige Nordischer Abend/Nordisk Aften afholdt i fællesskab med Mads Clausen Instituttet og på dansk jord. Aftenen viste atter engang, at det grænseoverskridende samarbejde er af en enestående karakter.

 • 14.09.2014

  Iværksættermuligheder styrket for studerende

  SDU og iFabrikken har indgået en aftale, der hjælper studerende med at omsætte gode idéer til nye virksomheder.

 • 08.09.2014

  Ingeniørstuderende skubbede cykelprojekt i gang

  Svendborg Kommune har sat gang i et projekt, der skal gøre det attraktivt at cykle. Studerende fra Innovation and Business kickstartede projektet.

 • 29.08.2014

  120 Sønderborg-studerende skal hjælpe sklerosepatienter

  Sygeplejerskestuderende fra UC Syddanmark og Ingeniørstuderende fra Syddansk Universitet mødes til tre dages idéudvikling. Via samtaler med sklerose-patienter skal de finde på nye idéer til hjælpemidler, behandling og omsorg.

 • 08.08.2014

  MCI Academy om udfordringer og forandringer i grænseregionen

  MCI Academy, den årlige videnskabelige konference på Mads Clausen Instituttet, retter blikket mod grænseregionen med særligt fokus på klima, erhverv og kunst.

 • 04.07.2014

  Æresdoktor deltager i ph.d.-sommerskole på MCI

  Professor og æresdoktor ved SDU Karl Leo gæster MCI i forbindelse med ph.d.-sommerskole i august.

 • 02.07.2014

  MCI med ved åbning af Green Tech Center

  Stor interesse for MCI workshops ved åbningen af Green Tech Center.

 • 30.06.2014

  Ingeniørprojekt fik pris for bedste bacheloropgave

  Studerende fra ingeniøruddannelsen Innovation and Business fik BHJ Fondens pris for bedste bacheloropgave.

 • 19.06.2014

  PerforManD modtager Dansk-Tysk Innovationspris

  EU-projektet PerforManD, der udvikler avanceret, mekatronisk træningsudstyr til professionelle sejlere, har modtaget innovationsprisen Dybbøl 2014.

 • 04.06.2014

  Sejlerudstyr fra MCI i brug ved Oxbridge

  Tysk olympisk sejler demonstrerede det innovative sejlerudstyr PerforManD ved Oxbridge.

 • 26.05.2014

  Mere ansvarsbevidst innovation i industrien

  MCI er med i udvikling af en Best Practice model, der skal få industrivirksomheder til at handle mere ansvarsbevidst.

 • 23.04.2014

  Ph.d.-forsvar ved Robb Mitchell

  Ph.d.-studerende Robb Mitchell forsvarer sin afhandling 'Facilitating Shared Understandings of Risk'.

 • 07.04.2014

  Solens stråler har skinnet på Sunrise-projekt

  Med projektet Sunrise har Mads Clausen Instituttet igennem fire år sat fokus på forskning og udvikling indenfor solcellerelaterede teknologier i Region Syddanmark.

 • 24.03.2014

  Ny begyndelse for Technet_nano

  Partnerne tog afsked med EU-projektet Technet_nano. Samtidig skrev de under på at fortsætte arbejdet sammen.

 • 20.03.2014

  Sønderborgs science-talenter fik ny inspiration

  Science-talenthold fra Sønderborg blev klogere på både nanoteknologi og fysikforsøg

 • 17.03.2014

  MCI i front for netværksprojekt indenfor grøn power elektronik

  Mads Clausen Instituttet får 350.000 kr. til netværksopbygning i Østersøregionen

 • 06.03.2014

  Ph.d.-forsvar ved Gang Li

  Ph.d.-studerende Gang Li forsvarer sin afhandling 'Multi-Core System Architecture for Embedded Control Applications'.

 • 21.02.2014

  Ph.d.-forsvar ved Ronen Hadar

  Ph.d.-studerende Ronen Hadar forsvarer sin afhandling 'Glocalized Production – A Holistic Approach for Future Production at The LEGO Group'.

 • 18.02.2014

  Ph.d.-forsvar ved Janet Kelly

  Ph.d.-studerende Janet Kelly forsvarer sin afhandling 'Designing for a relationship other than use'.

 • 27.01.2014

  Innovativt sejlerudstyr fra MCI gøres klar til kommerciel produktion

  Tillægsbevilling skal gøre innovativt sejlerudstyr, delvist udviklet på MCI, klar til kommerciel produktion.

 • 19.12.2013

  Institutleder medlem af Danmarks Naturvidenskabelige Akademi

  Professor og institutleder Horst-Günter Rubahn er indstillet som medlem af Danmarks Naturvidenskabelige Akademi

 • 17.12.2013

  Casper Kunstmann-Olsen i julekalender på TV Syd

  Fik du set julekalender? 24 forskere på SDU pakker julen ud med en kort fortælling, hvor forskning og jul knyttes sammen.

 • 05.11.2013

  Nyt udstyr til MCI med donation fra Fabrikant Mads Clausen Fonden

  Med et samlet beløb på 300.000 kr. sikrer en donation fra Danfoss nyt udstyr til gavn for forskning og uddannelse på MCI

 • 10.10.2013

  MCI skal øge automatisering i syddanske virksomheder

  Mads Clausen Instituttet, EUCSyd, Udviklingsråd Sønderjylland og fem virksomheder har sat gang i et projekt til 6 mio. kr., der skal øge automatiseringen hos 100 syddanske virksomheder.

 • 03.10.2013

  MCI i samarbejde med tysk levnedsmiddelinstitut

  Mads Clausen Instituttet, SDU Sønderborg, har indgået en samarbejdsaftale med levnedsmiddelinstituttet KIN i Neumünster.

 • 30.09.2013

  AGS tog førstepræmien i årets faldskærmskonkurrence

  Faldskærm i fart, årets faldskærmskonkurrence på SDU i Sønderborg der efterhånden er en tradition blandt sønderjyske gymnasier, gik i år til AGS

 • 27.09.2013

  Ingeniørstuderende fra MCI vandt Alsion Innovation Award

  Tre ingeniørstuderende installerede sidste år et havvandsanlæg på Alsion, der kan køle og opvarme dele af bygningen. Nu har de modtaget den første Alsion Innovation Award.

 • 26.08.2013

  Mindeord

  Marcelle Stienstra, lektor i interaktionsdesign ved Mads Clausen Instituttet, er død.

 • 14.08.2013

  Forskere fra MCI får artikel i prestigefyldte ”Physical Review Letters”

  Det er lykkedes forskere fra Mads Clausen Instituttet at få en artikel i det prestigefyldte videnskabelige tidsskrift Physical Review Letters. Artiklen handler om nanofiber plasmoniske lysledere, som i fremtiden kan sikre superhurtig overførsel af IT-data.

 • 08.08.2013

  En vigtig dag for det grænseoverskridende samarbejde

  Torsten Albig, ministerpræsident for delstaten Schleswig-Holstein, besøgte Mads Clausen Instituttet for at lære mere om grænseoverskridende samarbejde på SDU.

 • 05.07.2013

  Ingeniørprojekter tog opgavepriserne

  Det blev to ingeniørprojekter, der modtog BHJ-Fondens Hovedopgavepriser ved sommerens dimission på SDU Sønderborg.

 • 19.06.2013

  Stort besøg fra A.P. Møller Skolen på SDU i Sønderborg

  A.P. Møller Skolen i Slesvig gæstede i går SDU i Sønderborg med et usædvanligt stort antal elever

 • 17.06.2013

  MCI er vært for workshop om intelligente solceller

  Forskere fra flere forskellige europæiske universiteter deltager i workshop om nye solcelleteknologier på Mads Clausen Instituttet

 • 04.06.2013

  NanoSYD leder nyt stort EU-projekt om organiske solceller

  FP7 Marie Curie programmet Initial Training Network (ITN) har bevilget ca. 29 millioner kroner til et nyt samarbejdsnetværk ledet af NanoSYD, Mads Clausen Instituttet. Projektet omhandler udvikling af nye typer energi devices baseredet på organiske materialer. I netværket skal der bl.a. forskes i samt udvikles nye typer solceller baseret på organiske tyndfilm, som i fremtiden skal være med til at reducere forbruget af fossile brændstoffer.

 • 02.05.2013

  Ingeniørspirer legede med dameben

  Faaborg Gymnasium gæstede forleden Mads Clausen Instituttet i forbindelse med et camp-ophold. Eleverne fik et projekt, der indebar forsøg med dameben

 • 02.05.2013

  Danfoss-donation giver gymnasieklasser mulighed for camps på SDU og Universe

  En donation fra Danfoss’ Fabrikant Mads Clausens Fond gør det muligt for gymnasieklasser at komme på camp på SDU og Universe

 • 21.04.2013

  Ros til Innovation & Business på alumne-seminar

  En stor flok dimittender og nuværende studerende deltog i det første alumnearrangement for civilingeniøruddannelsen Innovation and Business. Repræsentanter fra industrien fremhævede kandidaternes evne til at kommunikere og navigere i virksomhederne.

 • 04.04.2013

  Talentfulde unge fik lys i pæren ved innovations-workshop på SDU

  Et halvt hundrede gymnasieelever fra Akademiet for Talentfulde Unge fik lyse idéer i workshop arrangeret af Innovation & Business-studerende på SDU

 • 18.03.2013

  Indvielse af Emerging Attraction på MCI

  Den 7. marts dannede MCI rammerne for den danske åbning af Interreg IVa-projektet Emerging Attraction. Projektet er et grænseoverskridende samarbejde med den målsætning at bekæmpe manglen på højtuddannede i den dansk-tyske region.

 • 26.02.2013

  Lektor ved Mads Clausen Instituttet fik undervisningspris

  Lektor Jerome Jouffroy modtog den ene af tre undervisningspriser på BHJ Fondens Årsdag

 • 05.02.2013

  45.000 kr. til forskningsprojekt om diabetiske fodsår

  Postdoc Fei Yu ved Mads Clausen Instituttet har fået tildelt 45.000 kr. fra TEK Momentum til et forskningsprojekt. Projektet fokuserer på udviklingen af udstyr til kontinuerlig overvågning af væskeansamling blandt diabetespatienter

 • 02.01.2013

  Deformerbare overflader - et nyt mekatronisk system?

  Lektor Benny Lassen fra Mads Clausen Instituttet har holdt en lille forelæsning i Danskernes Akademi. Bidraget blev udsendt den 18. december 2012 på DR2.